Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3572
EURO
34,7069
IMKB
10.154,000
ALTIN
2.394,710
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 16 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP,TRT İçin Harekete Geçiyor
CHP,TRT İçin Harekete Geçiyor
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba açıkladı... TRT için harekete geçiliyor
 
25.3.2017 - 01:41

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Referandum sürecinde, ’Evet’ diyenler televizyonda 30 bin dakika konuşmuş, ’Hayır’ diyenler sadece 2 bin 737 dakika. TRT resmen suç işliyor, suç duyurusunda bulunacağız. Bazı televizyonlar var ki CHP’nin, ’Hayır’ diyenlerin hiç ismi yok" dedi.
Malatya’da CHP il binasında basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, referandum sürecinin adil bir şekilde gitmediğini iddia etti. Ağbaba, "Seçimin güvenilirliği, adilliği sadece sandıkta kullandığınız oyun sayılması ya da sandık değil, seçimin adil olmasını her yönden değerlendirmek gerekiyor. Basında taraflar eşit şekilde yer alabiliyor mu, hayır ve eveti savunanlar eşit şekilde dertlerini anlatabiliyorlar mı, imkanlardan eşit şekilde faydalanabiliyorlar mı?" diye sordu.
Televizyonların 30 bin dakika ’Evet’e, 2 bin 737 dakika ise ’Hayır’a yer verdiğini söyleyen Ağbaba, şöyle konuştu:
"Televizyonların haberleriyle ilgili rakamlar var, inanılır gibi değil. Biz bunu görüyor ve söylüyorduk ama televizyonlara çıkma saatlerine baktığımız zaman tam bir kepazelik. Hangi televizyon kaç dakika ’Hayır’ı, kaç dakika ’Evet’i çıkarmış, hepsi var. ’Hayır’, ’Evet’in 20’de 1’i. 20 kez ’Evet’ söylenmiş, 1 kez ’Hayır’. ’Evet’ diyenler televizyonda 30 bin dakika konuşmuşlar, ’Hayır’ diyenler sadece 2 bin 737 dakika. TRT resmen suç işliyor, suç duyurusunda bulunacağız. Bazı televizyonlar var ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin, ’Hayır’ diyenlerin hiç ismi yok."
Anketlere göre ’Hayır’ın önde olduğunu kaydeden Ağbaba, "Onların korkuları bu. Bu adil bir seçim değil. ’Hayır’ diyenlere her türlü baskı yapılıyor. Malatya’da 1 Nisan’da yapılacak bir toplantıya izin verilmiyor. Metin Feyzioğlu ve Levent Gültekin geliyor, Halk Eğitim Merkezi verilmiyor. Salon ve her türlü desteği onlara vereceğiz. ’Hayır’ diyenlerin yolları kesiliyor, toplantıları iptal ediliyor. Elektrikleri kesiliyor, yollara indirilmiyorlar. ’Evet’ bir devlet mekanizmasının bütün kollarıyla beraber çalışıyor. Valiler, kaymakamlar esnaf gezisi yapıyor. Kurum amirleri bizzat çalışıyorlar. Buna rağmen ’Hayır’ önde çünkü ’Evet’in haklı bir tarafı yok" diye konuştu.
12 Eylül 2010’da gerçekleştirilen anayasa değişikliği referandumunun 15 Temmuz’daki darbe girişiminin önünü açtığını da iddia eden Ağbaba, şunları söyledi:
"2010 referandumunda ’Evet’ çıkmasaydı, 15 Temmuz darbesi olmazdı. 12 Eylül 2010’da ’Evet’ çıkması neticesinde yargı bir cemaatin eline teslim edildi, o cemaat Türkiye’deki bütün özel yetkili mahkemelere kendi hakim ve savcıları atayarak, darbenin önünü açtı. Balyoz, Ergenekon, Askeri Casusluk gibi davalarda TSK’daki yurtsever, vatanına, bayrağına, milletine bağlı bütün subaylar tasfiye edilerek, yerlerine 15 Temmuz’da darbe yapan insanlar getirildi. O gün hayır çıksaydı darbe olmazdı. 15 Temmuz’da meclise atılan bomba, 12 Eylül 2010 akşamı konuldu. Boğaz Köprüsünde sivil insanların üzerine sıkılan mermi, 12 Eylül 2010 akşamı sürüldü. Sivil insanları çiğneyen tanklara mazot, 12 Eylül 2010 akşamı konuldu. Biz o zaman da ’Hayır’ dedik." gercekgundem



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Canlı yayında Kalp Krizi Geçirdi

"İzdivaçı Ya Bitirin Ya Bitireceğiz!"

CNN Türk'ün Ünlü Ekran Yüzü Boşandı
»  Bulgaristan Türk GazetecilereYasak Koydu
»  Aydın Doğan'dan referandum yorumu
»  Kanal D’den İrfan Değirmenci’ye Dava
»  TRT'ye Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri!
»  Milliyet'e Tayfun Talipoğlu Sitemi
»  Star Gazetesi Künyesinde Yeni İsim!
»  TRT,Resmen Avrupa'dan Ayrıldı!
»  "Solcuydu Molcuydu Ama İyi Çocuktu"
»  Cumhuriyet Yönetimine 2 sürpriz İsim
»  Tayfun Talipoğlu’na Veda
»  Tayfun Talipoğlu'nun ÖlümündeBüyük Şüphe
»  Gazeteciler Cemiyeti'nde Yeni Atamalar
»  Dink Cinayetinde Flaş Gelişme!
»  Anadolu'nun 'Bam Teli'ni Kaybettik
»  ÇGD 2016 Ödüllerisahiplerini Buldu
»  El Cezire'den Türkiye'den Çekilme Kararı
»   Bülent Arınç'a bir darbe daha!
»  Esra Erol Pes Etti!
»   Duayen gazeteci hayatını kaybetti!
»  Flaş.. İzdivaç Yasaklanıyor!
»  PMD'de Görev Dağılımı Yapıldı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.