Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP'de Aday Adayı Sayısı 3 Bine Yaklaştı
CHP de Aday Adayı Sayısı 3 Bine Yaklaştı
 
CHP’de, Haziran 2015 seçimlerinde milletvekilliği adaylığı için toplam 2 bin 822 kişi başvuruda bulundu. Bu sayının 2 bin 173’ünü erkek, 649’unu kadın, 158’ini genç, 72’sini de engelli aday adayları oluşturdu.
 
2.3.2015 - 15:23

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında 85 seçim çevresinin 55’inde adayların sandık yoluyla belirleneceğini vurgulayarak, “CHP en çok ön seçim yaptığı aday belirleme sürecini belirliyor. Ön seçim yöntemiyle aday belirlemenin örgüt tabanında yarattığı coşkuyu şimdiden görmeye başladık. Bunun ilk işaretlerini aday adayları müracaatları sırasında gördük” dedi.
-“GENEL MERKEZ SADECE RESMİ İŞLEMLER İÇİN ZİYARET EDİLEN BİR YER OLDU”-
Bu çerçevede genel merkezin sadece aday adaylığı müracaatı için ziyaret edilen bir yer olduğunu ifade eden Tezcan, “Bunun ötesinde aday adayı arkadaşlarımız işlemlerini tamamladıktan sonra örgütlerine döndüler, alana indiler. Merkez yoklamasının yoğunluklu olduğu dönemlerde genel merkez ziyaretgah olurdu. Herkes genel merkezde adaylığını bir şekilde kabul ettirebilmenin çabasını harcardı. CHP gelecekte Türkiye’ye getireceği demokrasinin ilk önemli adımını parti içerisinde hayata geçirerek göstermiş oldu” dedi.
Tezcan, bugüne kadar CHP’den milletvekili aday adayı olmak için toplam müracaat sayısının 2 bin 822 olduğunu, bunun 2 bin 173’ünün erkek, 649’unun kadın, 158’inin genç, 72’sinin de engelli aday adaylarının oluşturduğunu kaydetti. Tezcan, en genç aday adayın 25 yaşında, Bursa’dan Semih Özdemir olduğunu belirtti.
-BİN 871 KİŞİ ÖNSEÇİME MÜRACAAT ETTİ, İLK SIRADA AVUKATLAR VAR-
En çok aday adayı başvurusunun sırasıyla İstanbul, Ankara ve İzmir’den yapıldığını kaydeden Tezcan, “Aday adaylarından bin 871 arkadaşımız ön seçime müracaat etti. Yüzde 60’a yakın kısmı ön seçimde yarışacak. Demek ki CHP Genel Merkezi değil, CHP üyeleri adaylarını belirleyecek. 461 aday adayımız ise kontenjana müracaat etti. Toplam 39 kontenjanımız var; 28 hakim gözetiminde, 11 örgüt denetiminde önseçim yapılan yerlerde. 39 kontenjan yeri için toplam 461 arkadaşımız başvurdu. Merkez yoklamasına başvuranların sayısı da 490 oldu.
Eğitim durumlarıyla ilgili de, müracaat edenlerin yüzde 62,5 üniversite, yüzde 13.7si lise mezunu. Yüzde 9,7’si yüksek lisans yapmış, yüzde 8,7si yüksekokul mezunu, yüzde 3,5 ortaokul, yüzde 1,9’u da ilkokul mezunu.”
Tezcan meslek gruplarına bakıldığında, en fazla müracaat edenlerin avukatlar olduğunu ifade ederek, ardından mühendisler, emekliler, işadamları ve doktorlar şeklinde sıralandığını belirtti.
-“15 VEKİL HENÜZ BAŞVURMADI”-
Parlamentoda 125 milletvekili bulunan CHP’de, vekillerin 15’i henüz aday adaylığı başvurusunda bulunmadı. Başvuruda bulunmayan milletvekilleri arasında, Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey de yer alıyor. Tezcan, “Milletvekili arkadaşlarımız kendi değerlendirmeleri sonucu önümüzdeki günlerde de, yasal süreç engel olmadığı sürece kararlarını verebilirler. Önseçimle ilgili yasal süreçleri engellememek kaydıyla müracaat alınabilir” dedi.
Seçim takvimi gereği, 29 Mart’ta yargıç gözetiminde 45 seçim çevresinde önseçim yapılacağını, 10 seçim çevresinde örgüt denetiminde sandık koyarak adayların belirleneceğini kaydeden Tezcan, “Bunların bütün hazırlıklarını tamamladık, oy pusulaları tamamlandı, sıralamaları belirlendi, baskıya girdi, çuvalları, mühürlerine kadar her şey hazırlandı. Sandık başkanlarına gidip arkadaşlarımız eğitim verecek. Bu hafta sonu 5 yerde, 21-22 Şubat’ta da kalan 5 yerde eğilim yoklamalarını yapacağız” diye konuştu. Tezcan, müracaatlar sırasında 150’ye yakın parti çalışanın çok yoğun bir performans gösterdiğini belirterek, teşekkür etti.

Tezcan, bir başka soru üzerine de milletvekilliği adaylığı için başvuranlar arasında bir başka siyasi partiden herhangi bir transfer olmadığını söyledi.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının ise sürpriz olmaya devam edeceğini ifade eden Tezcan, “Sayın Genel Başkan Başvurusunu yaptı ama yeriyle ilgili sürpriz devam edecek. Ancak İstanbul, Ankara, İzmir’de birinci sıraların kadın adaylara verileceğini söyledi. Bu mutlaka partinin saygı duracağı bir karardır, parti meclisi de dönüp bir sıralama yapacak” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'Seçimde Hedefimiz Yüzde 35'

DSP'den sürpriz CHP kararı

Süheyl Batum CHP'ye geri döndü
»  CHP'nin İlk Başörtülü Aday Adayı!
»  AK Parti'de 81 vekil yeniden aday değil
»  Sarıgül, Adaylığını Açıkladı!
»  ''Mesele Tırnak Değil, Yürek Meselesi''
»  AdayAdayları,AKP'nin Kasasını Doldurdu
»  AKP Kurucusu HDP'den Aday Oluyor!
»  AKP'den Aday Adaylığı İçin Rekor Başvuru
»  Kılıçdaroğlu,Fındık Üzerinden Oy İstedi
»   Avukatlıktan Milletvekilliğine ilk Adım
»  CHP, Obama'nın Ekibiyle Anlaştı
»  AKP'den Flaş Transfer!
»  2 Partiden Birleşme Kararı!
»  AKP'nin Yalanına Kimse İnanmaz''
»  'Madem idam cezasına ihtiyaç var...'
»  Vatan Partisi Amblemi Aynı PYD Logosu!
»  '' Açık çek veriyoruz. Gelin...''
»  Bahçeli'den Çok sert Bonzai Yanıtı!
»  AK Parti Temayül Yoklamalarına Başladı!
»  AKP'nin Kurucu Vekili CHP'den Aday Adayı
»  Sırrı Süreyya Önder Bırakıyor!
»  ''HDP'ye Her Türlü Yardım Yaparım''!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.