Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP'i Başkanlar 'Ekonomik kriz'i Konuştu
CHP i Başkanlar  Ekonomik kriz i Konuştu
 
CHP'li büyükşehir belediye başkanları, Eskişehir’de bir araya gelerek ülke gündemine ilişkin değerlendirmede bulundu. Toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada, artan maliyetler ve ekonomik krizin boyutlarına vurgu yapıldı.
 
11.6.2022 - 18:52

 CHP'li büyükşehir belediye başkanları, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in ev sahipliğinde Eskişehir’de bir araya geldi.

Ülke gündemindeki son gelişmeleri değerlendirmek ve çözüm önerilerinde bulunmak amacıyla Eskişehir’de Başkan Yılmaz Büyükerşen’in ev sahipliğinde yapılan buluşmaya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar katıldı.CHP’li büyükşehir belediye başkanlarından 'ekonomik kriz' vurgulu ortak açıklama
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise mazeretleri nedeniyle Eskişehir’deki buluşmaya katılamadılar.

ORTAK BİLDİRİ OKUNDU
Buluşmada başkanlar tarafından yapılan değerlendirme toplantısının ardından basın açıklaması yapılarak ortak bildiri kamuoyu ile paylaşıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in okuduğu bildiride şu görüşlere yer verildi:

TAHAMMÜL EDİLEMEZ HALE GELMİŞTİR
"Toplantımızda belediyecilik çalışmalarımızda iş birliği kararlılığımızı bir kez daha vurgularken; mevcut ekonomik tablo, yoksulluk, akaryakıt ve katlanılamaz hale gelen enerji giderleri başta olmak üzere artan maliyetler ve ekonomik krizin boyutlarını ele aldık. Akaryakıtta ardı ardına gelen zamlar ile toplu ulaşımda artık otobüslerin, dolmuşların, taksilerin tekerinin döndürülemez olduğunu görmekteyiz. Maliyetlerdeki inanılmaz artışa karşın hükümetin bu alanda belediyelere ek kaynak ayırması, akaryakıt konusunda destek sağlanması, ÖTV ve KDV’nin kaldırılması tekliflerinin dikkate alınması gibi konularda çalışma yapılması gerekmektedir. Su temini ve toplu taşıma başta olmak üzere, üretilen hizmetlerin tümünde enerji ve akaryakıt giderleri tahammül edilemez hale gelmiştir.
 
ART NİYETLİ GÖRMEKTEYİZ
Son dönemlerde ülkenin içinde bulunduğu hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşın yaşam koşulları daha da kötüleşirken, CHP’li belediye başkanları üzerinden medyada sürekli suni siyasi gündemler yaratılmasını manidar ve art niyetli görmekteyiz. Ne yazık ki, gençlerin sosyal yaşamlarının bir parçası olan konserlere, hatta sanatçılara dahi tahammül gösterilmemektedir. Gençlerimiz ülkemizden gitmek istemekte, umudu başka ülkelerde aramaktadırlar. Bu durum ülkemizin geldiği noktanın en can yakıcı örneğidir. Halkımız kutuplaşmadan yılmış, ayrımcı dil ve nefret söylemleri toplumu canından bezdirmiş, din, dil, etnik köken ve mezhep gibi kavramlar üzerinden yapılan ayrıştırıcı ifadeler milletimizi yormuştur.

BU KARANLIK GÜNLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ
Şehirlerde bir diğer büyük sorun ise sığınmacı meselesidir. Kentlerin demografik yapısını bozan, şehir ekonomisinde arz talep dengesini alt üst eden, belediyelerin tüm stratejik hizmet planlarını öngörülemez hale getiren bu durum, büyük bir soruna da yol açmaktadır. Son dönemde giderek artan hayat pahalılığı nedeniyle, sosyal hayatın içerisinde yer alamayan gençlerin, anne ve babaları işsiz kalan çocukların yaşadıklarını derinden hissediyor, onlara destek olmaya devam ediyoruz. Belediye meclislerinde halkın yararına olan projelerin kasten engellenmesi, sorunlara çözüm aradıklarını söyleyenler için gerçek bir samimiyet testidir. Bizlere güvenerek Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini veren değerli halkımız umutsuz olmasın. Ülkemizdeki hayat pahalılığı ve siyasal krizlere rağmen bu karanlık günleri birlikte aşacağız. Büyükşehir Belediye Başkanları olarak halkımızın üzerine çöken kara bulutları dağıtmak için hep birlikte canla başla, yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.''



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İmamoğu'ndan Göç Mesajı

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına Atama

İşsizlik Rakamları Açıklandı
»  Davutoğlu: Yanlış Yoldasınız Vazgeçin
»  Kılıçdaroğlu: Ben Umutsuz Değilim
»  Erdoğan'dan Bakanlara Talimat
»  Tarihin En Büyük Akaryakıt Zammı Geliyor
»  Akşener:Kılıçdaroğlu'ndan Özür Diliyorum
»  Erdoğan'ın Uyarısı Yunan basınını sarstı
»  CHP'den Erdoğan'ın Adaylığına İlk Yorum
»  Erdoğan Adaylığını Resmen Açıkladı
»  İYİ Parti'de Kılıçdaroğlu Tartışması
»  Kaçak Göçmenlerle İlgili Yeni Adımlar
»  3600 Düzenlemesi İçin ‘Fiyasko’ Yorumu
»  FETÖ’nün Gıda Deposu Bulundu
»  ‘İnanın Erdoğan Dönemi Bitiyor’
»  Kira Düzenlemesi Şamil Tayyar'ı Kızdırdı
»  Kira Artış Sınırına Tepki
»  Abdülkadir Selvi'den Yeni İddia
»  Dolar/TL kuru 16,92'yi Gördü
»  Önce Bahar Havası,Sonra Seçim
»  TÜİK'te Ortalık Fena Karıştı
»  Survivor'da Sürpriz Veda
»  Özdağ Partisi’nin Oy Oranını Açıkadı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.