Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP'nin Tezkere Şartı!
CHP nin Tezkere Şartı!
 
Hamzaçebi: "Askeri harekat işin olmaması gereken boyutudur."
 
29.9.2014 - 16:26

(ANKA) - CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Irak ve Suriye tezkerelerine ilişkin, “IŞİD’in kafa kesen, vahşi uygulamalarına Türkiye’nin elbette seyirci olması düşünülemez. Türkiye, Batı ittifakını, bu konudaki uluslararası koalisyonu desteklemek bunun içinde de yer almak zorundadır ama askeri harekat işin olmaması gereken boyutudur. Bunun dışında hangi destekler verilebilirse Türkiye elbette bu desteği uluslararası koalisyona vermelidir” dedi.
Hamzaçebi, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Irak ve Suriye tezkereleri konusunda CHP’nin tutumunun ne olacağına ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Henüz tezkerelerin TBMM’ye gelmediğini ifade eden Hamzaçebi, şöyle devam etti:
“Yeni bir içeriğe sahip olacağı ifade ediliyor. O yeni içeriğin nasıl olacağını bilmiyoruz. Örneğin IŞİD bir terör örgütü olarak o tezkerede tanımlanacak mı, onu bilmiyoruz. Bu yeni içerik hangi unsurlara sahip, tezkere geldiğinde bunu daha iyi değerlendirme imkanına sahip olacağız. Ancak şu anda şunu söyleyebilirim, Türkiye bölgenin ülkesidir, bölgenin en önemli ülkesidir. Suriye, Irak Türkiye’nin tarihi komşularıdır. Biz bu komşularla burada yüzyıllarca beraber yaşayacağız. Türkiye bir kara harekatın, bir askeri harekatın parçası olarak IŞİD’e karşı harekete kalkıştığı takdirde bunun gelecek dönemlerde Türkiye’nin bölge siyasetine etkisi olumsuz olacaktır.
Amerika ve diğer ülkeler, uluslararası koalisyon buradan ayrılıp gidecektir ama Türkiye bu ülkelerle yaşamaya devam edecektir. IŞİD’in kafa kesen, vahşi uygulamalarına Türkiye’nin elbette seyirci olması düşünülemez. Türkiye, Batı ittifakını, bu konudaki uluslararası koalisyonu desteklemek bunun içinde de yer almak zorundadır ama askeri harekat işin olmaması gereken boyutudur. Bunun dışında hangi destekler verilebilirse Türkiye elbette bu desteği uluslararası koalisyona vermelidir.”
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “atama” ile geldiğini iddia ederek, “Kendisi kontenjan başbakanı. O nedenle ‘efendisi’nin vermiş olduğu görevi yerine getiriyor. O efendisinin kendisine belirlemiş olduğu, çizmiş olduğu siyaset alanı içerisinde Davut Harikalar Diyarında gibi bir başbakanlık yapıyor" dedi.
Hamzaçebi, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun üslubunu eleştirerek, “Sayın Davutoğlu aydın tanımını, entelektüel tanımını hak eden bir kişi değil” dedi.
-“KENDİSİ KONTENJAN BAŞBAKANI”-
Başbakan’ın, “17 Aralık hükümete yönelik bir darbe teşebbüsüydü” dediğini ifade eden Hamzaçebi, şöyle devam etti:
“Yani Davutoğlu bilgisini, uzmanlığını, birikimini halkın mücadelesi alanında değil de yolsuzlukları örtme alanında kullanıyor. Buna şaşırmıyorum çünkü oraya atama ile gelmiş olan bir kişi. Eskiden kontenjan senatörleri vardı. Kendisi kontenjan başbakanı. O nedenle ‘efendisi’nin vermiş olduğu görevi yerine getiriyor. Efendisine şükran duyguları içerisinde onun bulaşmış olduğu bütün yolsuzlukları örtbas etmeyi kendi ana görevi sayıyor. Şimdi böyle bir kişiye aydın dersek, entelektüel dersek bu kelimelere yazık etmiş oluruz.”
-“DAVUT HARİKALAR DİYARINDA GİBİ BİR BAŞBAKANLIK YAPIYOR”-
Davutoğlu’nun “özgürlük karşıtı bir başbakan” olduğunu ileri süren Hamzaçebi, “Davutoğlu’ndan demokrat olmaz, özgürlükçü bir başbakan olmaz. O efendisinin kendisine belirlemiş olduğu, çizmiş olduğu siyaset alanı içerisinde Davut Harikalar Diyarında gibi bir başbakanlık yapıyor. CHP ile polemiğe girmek gibi bir görevin Erdoğan tarafından kendisine verildiği anlaşılıyor” iddiasında bulundu.
“Sayın Davutoğlu önce siz bir aynaya bakın” diyen Hamzaçebi, “IŞİD’e terör örgütü diyemeyen bir kişiyi göreceksiniz o aynada. Ayrıca bir de sizi oraya tayin eden Erdoğan’a bakın” diye konuştu.
Zorunlu din dersi konusunda AİHM’in verdiği karar sonrası Başbakan’ın yaptığı açıklamaya işaret eden Hamzaçebi, “Sayın Davutoğlu siz Marksizmi zorunlu Marksizm derslerinde mi öğrendiniz ya da Marksizmi zorunlu bir din dersi haline getirmeyi mi düşünüyorsunuz?” diye sordu.
Başbakan’ın ortaöğretimdeki başörtüsü uygulaması için “Biz ailelerin tercihine bıraktık” dediğini ifade eden Hamzaçebi, “Orada başörtüsünü ailelerin tercihine bırakıyorsunuz da sıra din dersine gelince neden bunu ailelerin tercihine bırakmayı düşünmüyorsunuz” dedi.
Hamzaçebi şöyle devam etti:
“Hükümet başı her sıkıştıkça başörtüsüne başvuran bir politikayı izlemektedir. Başörtüsü etrafında toplumda bir kutuplaşma yaratmak suretiyle kendi saflarını daha sıkılaştırmak ve böylece oylarını artırmak gibi bir popülist politikayı uyguluyor.
11 yaşındaki bir kız çocuğunun çocuk olarak varlığını kabul etmek yerine onu bir çocuk olarak kabul etmek yerine onu cinselliğini yaşayabilecek bir genç kız olarak görmek sağlıklı bir ruh halini yansıtmıyor. Bunu kabul etmiyoruz.
-“AT PAZARLIĞI”-.
Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetlerine kadar Türkiye’de hiçbir hükümet askerin, Mehmetçiğin kanı üzerinden Amerika ile pazarlık yapmadı. 1 Mart 2003 tarihli Irak Tezkeresinden önce Recep Tayyip Erdoğan henüz başbakan değil, onun bakanları, yakın çalışma arkadaşları, Amerika’da Mehmetçiğin kanı üzerinden bir pazarlık yürütüyordu. At pazarlığı.”
-“BİR DAVA KONUSU OLACAK ŞEKİLDE CHP’NİN GÜNDEMİNDE YOKTUR”-
Ortaöğretimdeki başörtüsü serbestliğine ilişkin soruya Hamzaçebi, “Hayır. Biz o konu öyle bir dava konusu olacak şekilde CHP’nin gündeminde yoktur. Bu öğrenci velileri tarafından en iyi şekilde değerlendirilecektir. Hükümetin burada yaptığı başörtüsü etrafında yeni bir kutuplaşmayı sağlayarak 2015 seçimlerine yeniden bir türban, başörtüsü tartışmasıyla Türkiye’yi götürmektir” yanıtını verdi.
Bir basın mensubunun, “Cumhurbaşkanı, ‘Ey dünya PKK’ya neden sesinizi çıkarmıyorsunuz’ dedi, ne diyorsunuz?” sorusuna Hamzaçebi, “Kendisi sesini çıkardı mı, ben onu bilemiyorum. Bir insan bunu söyleyebilmesi için önce kendisi bir ses çıkaracak, sonra dünyayı yardıma çağıracak, öyle bir tablo yok. Kendisi PKK ile müzakereyi başlattı, yürüttü, yürütüyor. Onun çağrısını gerçekçi ve samimi bulmuyorum” dedi.
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın açıklamalarının hatırlatılması üzerine Hamzaçebi, “Bu da ilginç Kandil’i muhatap alarak, hükümet Abdullah Öcalan’ı muhatap almıştı, şimdi de Kandil’i muhatap alarak onu iç siyasetin bir unsuru yaptı” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Gökçek'e, 'Üstünde Ne Var' Sorusu!

Cem Uzan'dan Başbakanlık Mesajı

Ankara'ya 'AK'Saray Traşı!
»  Hükümetten Son Darbe Kimse Yokmu'ya
»  4 Bin Çalıntı Oya 10 yıl hapis
»  Gülen'den Çok Tartışılacak Sözler!
»  İstanbul Metrosu'nda Feci Kaza!
»  Ergenekon Davasında Flaş Gelişme!
»  ''Kandil'de Yan Gelip Yatacağınıza...''
»   Erdoğan, Hangi Filmde Oynayacak?
»  Eyy Dünya, Işid'e ayaklanıyırsun da...
»  İşte Türkiye'nin yeni sloganı!
»  Yağmurlu havalar ne kadar sürecek??
»  Erdoğan'a Sunulan 17 Aralık Dosyası
»  Ankara'da Işid Alarmı!
»  TBMM Cumhurbaşkanını yargılayabilir mi?
»  Işid, Sınara Bayrak Dikti!
»  ''AĞACI YAŞKEN EĞECEKLER''
»  Flaş.. 3 Özel Harekat polisi şehit!
»  Davutoğlu'ndan Flaş Açıklamalar!
»  PKK, Türkiye'ye Saldırı İçin Tarih Verdi
»  AB'den Türkiye'ye 4,4 Milyar Euro yardım
»  ABD'de Koruma ve Polis kavgası!
»  Vekillere Okul sütü!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.