Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP ve MHP'nin Transfer Polemiği!
CHP ve MHP nin Transfer Polemiği!
 
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, MHP'den 15 milletvekilinin AK Parti'ye transfer edileceği duyumunu aldıklarını açıklaması, iki muhalefet partisini karşı karşıya getirdi.
 
24.6.2016 - 19:01

Habertürk televizyonunda canlı yayınlanan "Akılda Kalan" programında katılarak Veyis Ateş'in sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Seçimlerden hemen sonra Anayasa değişiklikleri konusunda, ‘acaba diğer partilerin milletvekillerini transfer edebilir miyiz' arayışına girildi. Bu çerçevede devletin bazı kurumları milletvekillerinin dosyalarını tek tek masaya yatırdılar. Özellikle MHP içindeki bu çalkantıdan 14-15 milletvekilinin AKP'ye transfer edileceği duyumu var. Bu sadece benim duyumum değil, yaygın olarak konuşuluyor” sözleri iki parti arasındaki polemiğin fitilini ateşledi.

VURAL: “SAYIN GENEL BAŞKAN’A DÜŞMEZ”
 
Kılıçdaroğlu’nun sözlerine grup başkanvekilliği görevinden istifa eden MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural’dan sert tepki geldi. "MHP milletvekillerini MİT'le, bu tip tehditlerle, şantajla korkutmak, sindirmek bir Sayın Genel Başkana düşmez" ifadesini kullanan Vural, “Dedikodularla, duyumlarla siyaset yaparak başkalarının değirmenine su taşıyanlar, açıkçası kime hizmet ettiklerini de bilmelidir ve MHP'nin davasını, mensubiyetini bilmeyecek kadar da bu konuda bilgisiz ve fikirsiz olduklarını da ortaya koymaktadır. MHP 47 yıllık siyasi geçmişini, şerefli bir şekilde sürdürmektedir ve bugün MHP'yi temsil eden milletvekilleri de 47 yıllık şerefli ve onurlu mücadelenin temsilcisi olduğunun bilincindedir. Hiçbir tutum, tercih, politikanın, MHP'de bir kırılganlığa, kopuşa doğru sürüklenmesine zemin oluşturması ve yol açması mümkün değildir. MHP milletvekillerini MİT'le, bu tip tehditlerle, şantajla korkutmak, sindirmek bir Sayın Genel Başkan’a düşmez. Bizim pabuç ve irade bırakacağımız hiçbir yapının, unsurun olmadığını da herkes bilmelidir. MHP'nin siyasi tarihinde, Güneş Motel sicili olmamıştır ve olmayacaktır" eleştirisinde bulundu.

ÖZEL: “ZINGIR ZINGIR SALLANIYOR”
 
Vural'ın sözlerine CHP’den yanıt gecikmedi. Vural’ın açıklamasının ardından basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Bugün neyi konuşuyoruz arkadaşlar? Oktay Bey parlamentodaki kulislerin, bir takım duyumların gündeme getirilmesini doğru bulmadığını söylüyor. 15 gün önceki kulis, bugünün gerçeği. 15 gün önceki duyum, bugünün ta kendisi oldu Oktay Bey. Yani bunu hiç olmazsa siz söylemeyin öncelikle. Dün Sayın Genel Başkanımızın yaptığı açıklamalar bir kulis değerlendirmesinden fazladır. O çıkan kulislerin birkaç gün sonra buldukları karşılık, siyasette özellikle öyle bir dönemdeyiz ki AKP belli sayıda milletvekilini ikna ederse bir anayasa değişikliğini gündeme getirebilecek. O yüzden de bu duyumların irdelenmesi, değerlendirilmesi, dikkatin çekilmesi, buna göre de pozisyon tutulması, açıklama istenmesi kadar doğal bir şey yoktur"  ifadesini kullandı.

“Oktay Bey ses tonuyla, vücut diliyle bir özgüveni işaret etse de içerik açısından zıngır zıngır sallanıyor”  diyen Özel, “Neden cevap verme ihtiyacı duyuyor? Üzerine mi alınmış? Ateş olmayan yerden duman çıkmıyor muymuş yoksa? Bu açıklamayı yaparsanız size bu soruları sorarlar. Ama dün MHP'nin Grup Başkanvekilliğinden kopmuş birisinin üslubu, tarzı, kullandığı kelimeler, en hafif deyimiyle biz de ona söyleyelim, kendisine de bu görevleri yürütmüş olan birine de yakışmamıştır. Genel Başkanımızın nezaketle yaptığı değerlendirmeler, nezaketle cevaplandırılabilir. Ama o üslup ve o tarzda yapılacak değerlendirmeler bu sefer onun da mislinde cevabı hak ederler" dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Flaş.. MHP Kurultayına Durdurma Kararı!

MHP'de Şimdi de 10 Temmuz Tartışması

Sefa Sirmen Ceaevine Girdi
»  Okyat Vural: MHP İçinde Siyasete Devam..
»  Başbakan'dan Referandum Açıklaması
»  Dans Gösterisi Makamından Etti!
»  "Seçimle Alamadıklar Kayyumla Alacaklar"
»  Kılıçdaroğlu: Siyaseti Bırakırım
»  Mardin'de Hain Pusu, 6 Asker Şehit
»  Sonuç Türkiye'yi Nasıl Etkileyecek?
»  Karakola Bomba Yüklü Araçla Saldırı
»  Meclis,Sayıştay'ın Yeni Başkanını Seçti!
»  Flaş..Meclis'te Yine Yumruklar Konuştu
»  "İstifayı İlk Türkeş'e Söyledim"
»  Karayılan'dan Alçak Tehdit
»  Fatih Terim'den 21 Kişiye Suç Duyurusu
»  Üniversite Hastanelerine BakanlıkKıskacı
»  "Devletin Parasını Organize Yiyorlar"
»  Başbakan'a Yeni Koruma Müdürtü
»  MHP'de Plan Tutmazsa Yeni Parti İddiası
»  "Sen Sanatçı Olsan Ne Olur"
»  Yaşar Nuri Öztürk Vefat Etti!
»  Bahçeli'ye Şok, Oktay Vural istifa Etti
»  HDP Milletvekilleri İfadeye Çağrıldı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.