Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
IMKB
10.644,000
ALTIN
2.498,740
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CUMHURBAŞKANI SEZER VE BAŞBAKAN TAYYİP ERDOĞAN POLEMİĞİNDE YENİ BOYUT
CUMHURBAŞKANI SEZER VE BAŞBAKAN TAYYİP ERDOĞAN  POLEMİĞİNDE YENİ BOYUT
 
Cumhurbaşkanı - Başbakan polemiğinde sıra Sezer'de, ''Erdoğan, dokunulmazlıkları kaldıracağız diye iktidara geldi ne yaptı?''
 
30.10.2005 - 00:49
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, hükümeti dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda sert bir dille uyararak, "Kaldıracağız diyenler, iktidara geldiklerinde ne yapıyorlar?" dedi.
Cumhurbaşkanı Sezer, Çankaya Köşkü'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla verdiği resepsiyonda önemli açıklamalarda bulundu. Resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Cumhurbaşkanı Sezer, hükümet ile YÖK arasında devam eden gerginliğe ilişkin yorum yapmaktan kaçındı. Sezer, "Bu konuyu değerlendirmem" demekle yetindi.
Gazetecilerin sorusu üzerine dokunulmazlıkların mutlaka kaldırılması gerektiğini vurgulayan Sezer, "Siyasilerden başlanılmalı" diye konuştu. Bürokratların dokunulmazlıklarının kaldırılıp kaldırılmaması yönündeki bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Sezer, "Siyasilerden başlayarak tabii ki kaldırılmalı" karşılığını verdi. Sezer, hükümete göndermede bulunarak, "Bunu kaldıracağız diyenler iktidara geldiklerinde ne yapıyorlar?" dedi.
Cumhurbaşkanı Sezer, hükümeti Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) konusunda da uyardı. Anayasanın HSYK kararlarına karşı yargı mercilerine başvurulamayacağını düzenleyen 159. maddesinin mutlaka kaldırılması gerektiğini dile getiren Sezer, kurul kararlarının yargı denetimine açılmasını istedi. Sezer, "Yargının tam bağımsız olması gerekir" değerlendirmesini yaptı.
Resepsiyona katılan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç de, gazetecilerin ısrarlı sorularıyla karşılaştı. Değerlendirme yapmaktan kaçınan Teziç, rektörlerin Van çıkarmasına ilişkin olarak, "Kurallar neyi gerektiriyorsa ben onu yaparım" şeklinde konuştu.

BAKANLAR VARDI, MİLLETVEKİLLERİ YOKTU
Cumhurbaşkanı Sezer ve eşi Semra Sezer, davetlileri Büyük Resepsiyon Salonu'nun kapısında karşılayarak, tek tek tokalaştı. Resepsiyona, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet bakanları Beşir Atalay ve Kurşad Tüzmen, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kuvvet komutanları, Yargıtay Başkanı Osman Arslan, Danıştay Başkanı Ender Çetinkaya, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, eski Başbakan Bülent Ecevit, Ankara Valisi Kemal Önal, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ATO Başkanı Sinan Aygün, ASO Başkanı Zafer Çağlayan, TESK Başkanı Derviş Günday, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, TBB Başkanı Özdemir Özok, Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Emin Alıcı ve yaklaşık 40 üniversitenin rektörü, bazı milletvekilleri, diplomatik misyon temsilcileri, Oktay Ekşi, Fehmi Koru, Güngör Uras, Sedat Ergin, Mustafa Balbay ve Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Tahsin Aktı'nin de aralarında bulunduğu gazeteciler, Yıldız Kenter, Rengin Gökmen, Nejat Uygur, Beyazıt Öztürk, Tekin Akmansoy, Bedri Baykam ve Rahmi Saltuk'un da aralarında bulunduğu sanatçılar, Türkiye'deki azınlık cemaatlerinin dini temsilcileri, Sporcular ve AKUT Başkanı Nasuh Mahruki katıldı.
Resepsiyona yaklaşık 1800 kişinin davet edildiği ve yaklaşık 1500 kişinin katıldığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Sezer ve eşi Semra Sezer, konukları karşılama sırasında yaklaşık 55 dakika tokalaştı.
TBMM Başkanı Arınç ile eski Başbakan Bülent Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit tokalaşma sırasında beklemeleri için yan kapıdan salona alındı. Cumhurbaşkanı Sezer Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit'le tokalaşma sırasında hatırlarını sordu. Sezer ve eşi Semra Sezer, Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit'le birlikte gazetecilere özellikle poz verdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÖZKÖK: "BENİM BULUNDUĞUM MAKAMDA BULUNMAK KOLAY DEĞİL"

TAYLAND MASLAHATGÜZARI' NIN CUMHURBAŞKANI SEZER CUMHURİYET JESTİ

ESKİ MİT'Cİ MAHİR KAYNAK " UFUKTA ASKERİ MÜDAHALE VAR" DEDİ.
»  ÇOCUK YUVASI'NDAKİ OLAYDA ADLİ SORUŞTURMAYA GEÇİLECEK
»  İZMİR'DE 4.5 ŞİDDETİNDE DEPREM
»  "KIZLARLA ERKEKLER AYRILSIN, KIZ YURTLARINA DA ERKEK GÖREVLİ VERİLMESİN"
»  ELKATMIŞ, BAKAN ÇUBUKÇU'YU UYARMIŞ
»  ANKARA'DA 'BAŞKAN' RAHATSIZLIĞI
»  ANKARA'DA 'BAŞKAN' RAHATSIZLIĞI
»  ELKATMIŞ, BAKAN ÇUBUKÇU'YU UYARMIŞ
»  DÜNYAYA REZİL OLDUK... YUVA REZALETİ ABD BASININDA
»  YAZ SAATİ UYGULAMASI BU GECE SONA ERİYOR
»  ERUH'TA KARAKOLA ROKETLİ SALDIRISI, 1 ŞEHİT
»  ANAYASA TEKLİFİ YASALAŞTI MİLLETVEKİLLERİ TATİLE ÇIKTI
»  SİNOP'A DEV TÜRK BAYRAĞI ÇEKİLDİ
»  HALLAÇOĞLU: "SOYKIRIM OLMADIĞINI İSPAT ETTİK"
»  HARR POTTER'İN UÇAN ARABASINI ÇALDILAR
»  CİHAN ÜNAL, ANKARA’DA TRAFİK KAZASI GEÇİRDİ...
»  BU ÜNLÜYÜ TANIDINIZ MI?
»  MASON HEYYETİ ANITKABRİ ZİYARET ETTİ
»  PKK'YA AİT UYUŞTURUCU VE MÜHİMMAT DEPOLARI BULUNDU
»  BU DAVANIN SONUCU ADALETİ GÖSTERECEK
»  ERDOĞAN YURDA DÖNDÜ
»  "TAHSİL EDİLENLER UZANLARIN BORCUNU ÖDEMEYE YETMEZ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.