Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5687
EURO
43,6369
IMKB
9.168,000
ALTIN
4.018,460
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 15 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CUMHURİYET'E ÜLKÜCÜ ORTAK!!
CUMHURİYET E ÜLKÜCÜ ORTAK!!
 
Cumhuriyet Gazetesi'nin yüzde 40 hissesinin, Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'in oğluna satıldığı, satış ile ilgili görüşmelerin sürdüğü ileri sürüldü.
 
18.3.2005 - 13:06

Henüz son noktanın konulmadığı iddia edilen pazarlık için, gazetenin Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın aracı olduğu söyleniyor. Kapalı kapılar ardında geçen satış görüşmeleri ile ilgili iddialara, bir süre önce Mustafa Balbay'ın sendikacı Mustafa Özbek ile tam sayfalık röportajı cevap niteliğinde gösteriliyor. Özbek'e ilişkin ilk haber, 25 Şubat'da, Dünden Bugüne Tercüman Gazetesi'nde, ''Sendika Saltanatı'' başlığı ile manşetten çıktı. Türk - İş'e bağlı Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'in mal varlığına temas edinilen haberde, 30 yıldır başkanlık koltuğunda oturması da eleştirildi. Habere göre, 267 bin işçinin üyesi olduğu sendikanın başkanı, gaz dolum tesisi, otel ve televizyon kanalı gibi alanlarda bir çok yatırım ve gayri menkûle sâhip. Ilıcaklar'ın Tercüman'ı, ertesi gün yine manşetten duyurduğu ikinci haberinde, sendika üyelerinin rahatsızlığını dile getirdi. İşçilerin sendikaya 41 milyon lira âidat ödediği belirtilen haberde, üyelerin, ''Kim dur diyecek bu ağalığa'' şeklindeki yakınmasına yer verildi. Sendika Başkanı Mustafa Özbek'in görüşü ise ''35 yıllık sendikacıyım. Ufak tefek şeyler olacak'' sözleri ile iddialara itiraz ettiği şeklinde verildi. Gazetenin eleştirerek verdiği saltanat haberinin ardından, Özbek'e 81 yıllık Cumhuriyet Gazetesi, ''sâhip çıktı''. Manşet haberinin ardından, 26 Şubat 2005 tarihinde, Cumhuriyet'de Mustafa Balbay imzası ile yayınlanan röportajda, Özbek'in, hükûmete ilişkin değerlendirmelerine yer verildi.Özbek, Balbay ile röportajında; Türkiye'nin en güçlü sendikasıyız. Ama, bu, oturduğumuz yerden olmuyor. Her yıl en az bir kez hemen hemen bütün işçilerin elini sıkarım. Yılların getirdiği tecrübe ile gözünün içine bakar, ne dediğini anlarım. Abartmadan söylüyorum. işçi ile nefes alıp veriyorum.'' dedi. Cumhuriyet'in haftalık Strateji ekinin sponsorları arasında yine Özbek'in oğlunun olması, satışa ilişkin konuşmalarda üzerinde durulan hususlardan biri.(habervitrini)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YÜRÜYEN GAZETECİLER'DEN, "PATRONLAR DA YÜRÜSÜN"TALEBİ...

MİLLİYET YAZARI DOĞAN HEPER, BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ!

"TİYATROCU NASIL HABER SUNACAK?"
»  SEDAT ERGİN HÜRRİYET ÇALIŞANLARIYLA VEDALAŞTI
»  KENAN IŞIK HABERCİ OLDU!!
»  GAZETECİLERİN AKLI KAÇARKEN GELDİ..........
»  ŞENER AÇIKLADI: TMSF MÜFETTİŞLERİ STAR'DA İNCELEMELERİNİ SÜRDÜRÜYOR
»  ŞEVKET EYGİ'YE CEZAEVİ YOLU GÖZÜKTÜ!!
»  ZÜLFİKAR DOĞAN'IN ACI GÜNÜ...
»  ''DEKLANŞÖRLE YAŞAMAK FOTOĞRAF SERGİSİ''
»  NUR BATUR, HÜRRİYET'İN ANKARA TEMSİLCİSİ OLDU
»  HÜRRİYET'E DE BAYAN TEMSİLCİ Mİ GELİYOR?
»  HÜRRİYET MUHABİRLERİ UZUN ATLADI!!!
»   FMD'NİN YILIN BASIN FOTOĞRAFLARI YARIŞMASI SONUÇLANDI...
»  BASINA "YASAK" YASASI!!
»  MUHABİRİ İÇİN BAĞDAT'A GİTTİ
»  SARIYER MAÇINDA GAZETECİLERİ DAYAK VE LİNÇ'TEN FUTBOLCULAR KURTARDI!!
»  MEDYA'DA FLAŞ GELİŞME... SEDAT ERGİN MİLLİYET GENEL YAYIN MÜDÜRÜ OLDU!!!
»  BASINI KISITLAYAN YENİ TCK'YA KARŞI ÖNERİLER... VUSLAT DOĞAN SABANCI: YENİ TCK BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ AÇISINDAN CİDDİ TEHLİKE
»  "DEKLANŞÖRLE YAŞAMAK"...
»  ERİNÇ:''BAŞBAKAN GAZETECİLERE HAKSIZLIK YAPIYOR''
»  BUSH KARŞITI HABER ''ANCHORMAN''İ KOLTUĞUNDAN ETTİ
»  BEKİR ÇOŞKUN, POLİS DAYAĞINDAN YOLA ÇIKARAK "VURMA"KONUSUNU YAZDI
»  RADİKAL GAZETESİ GENEL YAYIN İSMET BERKAN'IN EVİ SOYULDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.