Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3752
EURO
34,9699
IMKB
9,075
ALTIN
2.325,650
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Çipras: 'Demokrasiye Şantaj Yapılmaz'
Çipras:  Demokrasiye Şantaj Yapılmaz
 
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Yunanistan'da dün yapılan referandumda Yunan halkının nasıl bir Avrupa istediğine karar verdiğini söyledi.
 
6.7.2015 - 08:32


Çipras, referandum sonuçlarının açıklanmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Yunan halkının cesur bir karar verdiğini belirterek "Yunan halkı bugünkü kararıyla 'Avrupa'nın içinde mi, yoksa dışında mı' sorusuna değil, doğru olan 'Nasıl bir Avrupa istiyoruz' sorusuna cevap verdi" dedi.
     
Referandum sonucunun, demokrasiye şantaj yapılamayacağını ve demokrasinin çıkmazdan kurtulmak için egemen bir değer olduğunu kanıtladığını ifade eden Çipras, "Bir halk inançlı olduğunda en büyük zorlukları aşabilir. Kadın, erkek her Yunan'a ayrı ayrı teşekkür ederim" ifadesini kullandı.
     
Çipras, yarın Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ile anlaşarak ortak bir mücadele için siyasi parti liderlerini toplayacağını belirterek Yunan halkına birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.
     
Aleksis Çipras, "Milli birliği göz bebeğimiz gibi korumalıyız. Cesur bir seçim yaptınız. Bana verdiğiniz görevin ipleri koparmak olmadığını, aksine, kemer sıkma ve durgunluk kısır döngüsünden kurtularak, kalıcı bir çözüm için müzakere dinamiğinin güçlendirilmesi olduğunun bilincindeyim. Zaman kaybetmeden bu yönde hizmet edeceğim" diye konuştu.

'KOLAY ÇÖZÜMLER YOK, ADİL ÇÖZÜMLER VAR'
Başbakan Çipras, bugün parti liderleri ile yapılacak toplantıda hükümetin girişimlerini anlatacağını söyledi. Parti liderlerinden kendi önerilerini dinleyeceğini belirten Çipras, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Referandumdan 'hayır' sonucu çıkması üzerine bir açıklama yapan Başbakan Çipras, "Şu anda ülkenin her zamankinden daha çok birlik ve barberliğe ihtiyacı var. Yunan halkı, Avrupa'da diyalog sorusunu değiştirdi. 'Euro'nun içinde mi dışında mı?' sorusu artık tamamen ortadan kalkmalı. Halk hangi Avrupa'yı istediği cevabını verdi. Halk dayanışma içerisinde bir Avrupa cevabını verdi. Avrupa'da tek yönlü kemer sıkma ve memorandumlar olamaz" diye konuştu.

Önceliklerinin ekonomik istikrarın sağlanması ve bankaların yeniden açılması olduğunu kaydeden Çipras, "Avrupa merkez bankası meseleye tam anlamıyla vakıf oldu. Müzakerelere toplumsal adalet ve yükü ekonomik anlamda zayıf olanlardan güçlü olanlara taşıma kriteri çerçevesinde devam etmeye hazırız" dedi.

Bu defa masada sürdürülebilir borç konusunun da bulunduğunu vurgulayan Çipras, IMF raporuna atıf yaptı. "Kolay çözümler yok. Ancak adil çözümler var. Yeter ki iki taraf da istesin" diyen Yunan Başbakan, 'hayır' oyu verenlerin tercihini değerli bulduğunu söyledi. Çipras, "Ne tercihte bulunduğunuzdan bağımsız, artık bundan sonra biriz. Sorumluluğumuz krizi atlatmak ve Yunanistan'ı yükseğe kaldırmaktır" şeklinde konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Rreferandumu Avrupa Basını Böyle Gördü

Yunanistan Halkı Kararını Verdi

Yunanistan:6 aylık yakıt,4 Aylık ilacı..
»  Suriye'de Camide Patlama,25 Ölü
»  Şincan 6,4 Büyüklüğünde DepremleSallandı
»  Halep'te Esad'ın Ordusuna Büyük Saldırı!
»  Clinton'ın Paylaşılmamış e-Postaları
»  Yunanistan'dan IMF'e Borç Resti
»  Endonezya'da Akıl Almaz Olay, 38 Ölü
»  Selfie'ye Yasak Geldi
»  Çipras’tan Flaş Karar!
»  Putin'den Tehdit Gibi Açıklama
»  İsviçre'de , Esad'ın Kuzenine Şok
»  Pakistan'da Sıcak Facia, 572 Ölü
»  Uçakta Kuruyemiş Kavgası!
»  Afganistan'da Patlama; 15 ölü
»  Rusya Ekonomisi Tepetaklak!
»   Esad artık savunmaya geçti!
»  ABD'de Kiliseye Silahlı Baskın 9 Ölü!
»  Mursi Hakkında İkinci İdam Kararı!
»  ABD'den Libya Belmuhtar'a Operasyon
»  İsveç'te Bombalı Saldırı,4 Ölü
»  Merkel’in Maaşı 18 bin Euro İddiası
»  Münih'te G-7 Protestoları
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.