Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
IMKB
10.891,000
ALTIN
2.528,500
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB Mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan dan AB Mesajı
 
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “gerekirse Avrupa Birliği (AB) ile yolların ayrılabileceğini” söylemesinin ardından yeni bir açıklama yaptı. Erdoğan, “İçinde bulunduğumuz kritik dönemde Türkiye-AB ilişkilerinin yeniden canlandırılması için bir fırsat penceresi açıldığını görüyoruz” dedi.
 
18.9.2023 - 22:23

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’de faaliyet gösteren bazı düşünce kuruluşu temsilcileriyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve SETA tarafından düzenlenen yuvarlak masa toplantısına katıldı.

Erdoğan’ın burada yaptığı açıklamalardan öne çıkan ifadeleri şöyle:

– “Birleşmiş Milletlerle işbirliği içinde hayata geçirdiğimiz Karadeniz Girişimi, 33 milyon ton tahılın boğazlardan sevkiyatını sağlayarak gıda krizinin kötüleşmesine engel oldu. Esir takasları ve İstanbul süreciyle savaş ortamında bile tarafları bir araya getirmeyi başardık. Rusya ile Ukrayna arasında adil ve kalıcı bir barışın tesisi için diyalog ve diplomasiye öncelik vermeyi sürdüreceğiz.

SAVUNMA İHRACATI

– Gizli açık kısıtlamalara rağmen savunma sanayisinde küresel oyuncu haline geldik. 2023'ün ilk yarısında savunma ihracatı 2 milyar 400 milyon dolara ulaştı.

“ABD İLE İŞBİRLİĞİMİZİN GELİŞMESİNDEN MEMNUNUZ”

– ABD ile işbirliğimizin gelişmesinden memnuniyet duyuyoruz. Sayın Biden’la yaptığımız görüşmelerde tıkanıklıkların önemli kısmını aştık, pozitif gündem çerçevesinde temaslarımızı artırma kararı aldık. Bölgemizdeki her gelişme iyi terörist-kötü terörist ayrımının ne kadar yanlış olduğunu gösteriyor. Teröristle müzakere olmaz, dostluk, ortaklık kurulmaz. Her iki ülke için de tehdit kaynağı olan terör konusunda işbirliğimizi güçlendireceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi teröristle müzakere olmaz, dostluk, ortaklık kurulmaz. Terörle ancak mücadele olur. DEAŞ’tan PKK ve FETÖ’süne kadar insanımızın canına, devletimizin bekasına ve demokrasimize kasteden tüm yapılarla mücadelemizi sürdüreceğiz.

SURİYELİ SIĞINMACILAR

–  Şimdilik 600 bine yaklaşan geri dönen sayısına şu an yapımı süren kalıcı konutların tamamlanmasıyla 1 milyon kişi daha eklenecektir. Ancak bu alanlarda ülkelerin münferit çabalarının yeterli olmadığını, uluslararası dayanışmanın artırılmasının gerektiğini görüyoruz. Küresel güç rekabetinin uluslararası sisteme verdiği zarardan endişe duyuyor, kurallara dayalı ve adil bir uluslararası düzeni savunuyoruz. Bu bağlamda Güvenlik Konseyi başta olmak üzere Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşların günümüzün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde reforma tabi tutulması gerektiği kanaatindeyiz. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri de geçtiğimiz günlerde bu noktaya değinerek ‘İkinci Dünya Savaşı sonrası inşa edilen çok taraflı kurumların bugünün dünyasını yansıtmadığını’ belirtti. Özellikle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde daha fazla temsilin olması gerektiğine dikkati çekti. Bu görüş, bizim uzun zamandır dile getirdiğimiz ‘Dünya beşten büyüktür’ tespitimizi teyit ediyor.”

AB MESAJI

– Karşılıklı diyalogla ilk etapta çözümsüz görünen birçok meselenin üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz. Körfez’den Batı dünyasına pek çok bölgeyle bunu başardık. Kazan-kazan anlayışı içinde ilişkilerimizde yeni bir sayfa açtık, çok kısa sürede çok büyük mesafeler aldık. Bunu ilerletmekte kararlıyız. İçinde bulunduğumuz kritik dönemde Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkilerinin yeniden canlandırılması için bir fırsat penceresi açıldığını görüyoruz. Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinin canlandırılmasının önemini vurgulamaya devam ediyoruz. Şüphesiz tek başına bizim istememiz yeterli değildir. Bu gayretlerimizin hedefine ulaşmasında AB’nin tavrı da belirleyici olacaktır.

TÜRKİYE-IRAK KALKINMA YOLU PROJESİ

Erdoğan daha sonra 13. Concordia Yıllık Zirvesi'nde de bazı açıklamalarda bulundu.

Türkiye-Irak Kalkınma Yolu Projesi hakkında konuşan Erdoğan, “Atacağımız böyle bir adımla yeni bir dünyayı inşa etme fırsatını bulacağız. Körfez ülkelerinin çok kararlı olduğunu gördük. Biz de kararlıyız” ifadelerini kullandı.
“ÇAĞRI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Yeni anayasa konusunda da görüşlerini dile getiren Erdoğan, “TBMM’de partiler olumlu cevap verirse değiştirmeyi başarırız. Çağrı yapmaya devam edeceğim. Bu, ortak meselemiz, birlikte çözmemiz lazım” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"Merkez Bankası Harıl Harıl ParaBasıyor"

CHP Seçmeni Kimi İstiyor?

Emekli,den 10 Bin TL İkramniye Talebi
»  Asgari Ücret İçin Masadaki 5 Formül
»  Yedi Üniversiteye Rektör Atandı
»  Özgür Özel'e İstifa Çağrısı
»  Yeni Yatırım Projeleri Durduruldu!
»  Özgür Özel'e 'Emanetçimisiniz 'Sorusu
»  Özgür Özel Adaylığını İlan Etti
»  Eris Varyantı Türkiye'de de Görüldü
»  Bürokraside Onlarca Yeni Atama
»  Turkcell’de Dikkat Çeken Atamalar
»  Küslük Değil,'Pazarlık Gerginliği'ymiş!
»  Merkez Bankası'ndan Yeni KKM Kararı
»  Kılıçdaroğlu'na Siyasi Yasak Talebii
»  Özgür Demirtaş :Rekorun Rekoru Kırılacak
»  Erdoğan'dan 5 Ülkeye Büyükelçi Ataması
»  Beştepe'de ‘Danışman' Depremi!
»  İyi Parti'den 81 İlde Aday Kararı
»  "MerkezBankası Faizi Yüzde 31'e Çıkacak"
»   İşbirlikleri İçin Akşener’e Tam Yetki
»  Avrupa Birliği’nden Türkiye Açıklaması
»  Benzin İstasyonlarında Zam Kuyruğu
»  Özgür Özel Adaylık İçin Tarih Verdi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.