Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3859
EURO
35,0259
IMKB
9,080
ALTIN
2.324,450
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Cüneyt Arkın Son Yolculuğuna Uğurlandı
Cüneyt Arkın Son Yolculuğuna Uğurlandı
 
Bugün defnedilecek olan Yeşilçam’ın usta sanatçısı Cüneyt Arkın’ın cenazesi, Atatürk Kültür Merkezi’ne getirildi. Törenin ardından Arkın'ın cenazesi Teşvikiye Camisi'ne götürüldü.
 
30.6.2022 - 14:25

Kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 85 yaşında hayatını kaybeden Yeşilçam’ın usta sanatçısı Cüneyt Arkın’ın cenazesi, Atatürk Kültür Merkezi’ne (AKM) getirildi.

Cüneyt Arkın’ın cenazesi, saat 10:30’da Atatürk Kültür Merkezi’ndeki törenin ardından öğle namazını müteakip Teşvikiye Camii’de kılınacak namaz sonrası Zincirlikuyu Mezarlığına defnedilecek.CENAZESİ TÜRK BAYRAĞINA SARILDI
Cüneyt Arkın’ın Türk Bayrağına sarılı cenazesi sabah saatlerinde Zincirlikuyu Gasilhanesi’nden alınarak tören yapılacak olan Atatürk Kültür Merkezi’ne getirildi.

Usta sanatçının sevenleri sabahın erken saatlerinde Atatürk Kültür Merkezi'ne gelerek, Arkın'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
 
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da usta sanatçı için düzenlenen törene katıldı. Ersoy, Arkın'ın eşi Betül Cüreklibatır'a taziyelerini iletti.

"KATIKSIZ BİR ATATÜRKÇÜYDÜ"
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de törene katılan arasında. AKM’deki törende konuşan Yılmaz Büyükerşen, “Katıksız bir Atatürkçüydü. Huzurunda saygı ve sevgiyle eğiliyorum” dedi.
 
“BEDENİMDEN BİR PARÇA KOPMUŞ GİBİ HİSSEDİYORUM”
Ediz Hun, Levent Çakır, Nuri Alço ve 'Hababam Sınıfı' oyuncularından Teoman Ayık ve Ahmet Arıman da Arkın'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Törende konuşan ünlü aktör Ediz Hun, “Dünyada birçok aktör çok başarılıydı, çok önemli filmler yaptı, müthiş filmlerdi ama Cüneyt’teki kabiliyet, önsezi ve kabiliyet onlarda yoktu. Ben adeta bedenimden bir parça kopmuş gibi hissediyorum. Olağanüstü bir insandı, emsalsizdi. Tarihin yapraklarında Cüneyt Arkın ismi altın harflerle yazılacaktır Aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

İMAMOĞLU'NDAN "İSMİNİ YAŞATACAĞIZ" SÖZÜ
Kürsüde konuşma gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Cüneyt Arkın sinemanının özdeşleşmiş en kıymetli sanatçılarından biriydi. Unutulmaz filmlere imza attı. Benim de sinemayla tanışmama vesile olmuştu.Yakın bir zamanda kendisini ziyaret edip, dolu dolu sohbet etmiş olmak beni çok mutlu etti. Hiç unutmayacağız Cüneyt Arkın’ı ama bir de yaşatmak önemli. Yaşatmak konusunda sorumlu olduğumuz makamlardayız. İstanbul’da anısını yaşatmayı hepinizin huzuru önünde söz veriyoruz" dedi.

"ÇOK AMA ÇOK GÜZEL BİR İNSANDI"
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da “O güçsüzlerin yanında güçtü, Malkoçoğlu’ydu, Kara Murat’tı, Battal Gazi’ydi, Öğretmen Kemal’dı. Yüreğimizdeki vatan ve millet sevgisinin, iyilik ve dürüstlüğün beyaz perdedeki temsilcisiydi. Çok ama çok güzel bir insandı. Onu dualarla gözyaşlarıyla uğurluyoruz. Benim kahramanım, evlatlarımın da kahramanıydı, öyle bir hayat yaşadı ki üç kuşağın sevgilisi, kahramanı oldu” diye konuştu.

"TARİHİN BİR DEVRİ İÇİMİZİ ACITA ACITA KAPANIYOR"
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Türk sinema tarihinin bir devri içimizi acıta acıta kapanıyor. Sinema perdesinden gerçek anlamda gönlümüze yerleşen orada kalıcı olan, evin bir bireyi gibi sevilen insan haznelerimizi birer birer ebediyete uğurluyoruz. Cüneyt Arkın’a Allah’tan rahmet diliyorum. Değerli ailesine sabırlar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun” diye konuştu.

"BÖYLE İNSANLARA AĞIT DEĞİL DESTAN YAKIŞIR"
Cüneyt Arkın’ın oğlu Murat Arkın, “Bizim ailemiz çok büyük bir aile. Bugün şunu anladım bizim ailemiz çok daha büyük çok daha güzelmiş. Bugünü organize den emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Babam övülmeyi çok seven bir insan değildi. O hayatında hep ‘milletim’ dedi ‘halkım’ dedi, ‘vatanım’ dedi ve o şimdi cennete gitti biliyorum ama gerçekten böyle adamlar cenneti bile vatan yapacak adamlar. Benim için gerçekten konuşmak çok güç. Baktığım her yerde o var. Biz her şeyi ondan öğrendik. Attığım her adımda o var. Muhabbet ettiğim her insanın gözünde o var. Bana ‘oğlum’ derdi ‘bela üzerine gelirse kaç, bir adım geriye at, bu senin korkak olduğunu göstermez. Baktın hala geliyor at bir adım daha geri. Baktın adım atacak bir yer kalmadı, beladan daha bela ol’. Benim şu anda aklım, bedenim, ruhum kabul etmiyor. Gelen mesajlardan söylenenlerden şunu gördüm ve gurur duydum bir kez daha. Dini, dili, ırkı, mezhebi, politik görüşü ne olursa olsun tüm insanlarımızın üzerine anlaştığı birleştirici bir unsur olmuş Cüneyt Arkın. Ne mutlu bize böyle bir değerimiz olduğu için. Onun filmlerinden bir replikle bitirmek istiyorum sözlerimi: ‘Ağlama böyle insanlara ağıt değil destan yaraşır’” dedi.

CENAZE TEŞVİKİYE CAMİSİ'NDE
Törenin ardından Cüneyt Arkın'ın naaşını taşıyan kortej toprağa verilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket etti. Teşvikiye Camisi'ne gelenler arasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de vardı. Cenaze namazına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cüneyt Arkın'ın ansını yaşatacak çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Binlerce yurttaş, Cüneyt Arkın'ın cenazesini Teşvikiye Camisi'nde karşıladı. Arkın ile çok sayıda filmde rol alan usta sanatçı Türkan Şoray, rol arkadaşını tabutunu öperek uğurladı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Tatlıses'i Şok Eden Dava

Survivor’da Finale Kalanlar Belli Oldu

Mansur Yavaş'tan Ankara Havası
»  Covid 19 Verilerinde Dikkat Çeken Artış
»  Arda Turan İktidara Yakın mı?
»  Antalya'da Taksi Ücretleri Zamlandı
»  Ağrı ve Iğdır'da Sel Baskını
»  Jale Tezer'de Mezuniyet Coşkusu
»  Benzin ve Motorinde İndirim Beklentisi
»  İnebolu Çayı Taştı,Köprüler Yıkıldı
»  6 il'e "Kırmızı Kod"lu Uyarı!
»  Fetö'ye Akademik Darbe
»  Almanya Binlerce Türk İşçisi Alacak
»  Şeker Fiyatlarına Büyük Zam Geldi!
»  TCDD Yolcu Yerine Zarar Taşıdı
»  İşte İsmailağa Cemaatinin Yeni Lideri
»  Survivor'da Herkesi Şoke Eden Ayrılık!
»  Alevlerle Mücadelere Rüzgar Endişesi
»  Marmaris'i Yakan Vicdansız Yakalandı
»  BDDK'dan Konut Kredilerine Yeni Aayar!
»  PKK/KCK’ya ‘Şahmeran’ Operasyonu
»  Marmaris'te Orman Yangını
»  Ankara’da Şeker Fabrikasında Yangın
»  İstanbul'da Ekmeğe Zam Karmaşası
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.