Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7856
EURO
43,0552
IMKB
9.747,000
ALTIN
4.033,430
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DAHA ÇOK KADIN SİYASETÇİ İSTENİYOR
DAHA ÇOK KADIN SİYASETÇİ İSTENİYOR
 
"Türkiye'de Kadın ve Siyaset Kamuoyu Araştırması"na göre, seçmenlerin yüzde 82'si siyasette daha çok kadın görmek istiyor.
 
15.11.2006 - 04:15

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı çerçevesinde KA-DER ve hükümet ile kararlaştırılan faaliytelerin bir parçası olarak yapılan "Türkiye'de Kadın ve Siyaset Kamuoyu Araştırması" sonuçları Ankara Sheraton Otel'de açıklandı. 18 yaş ve üzeri bin kişi ile yüzyüze görüşülerek gerçekleştirilen araştırmanın yüzde 35'i kırda, yüzde 65'i ise kentte yapıldı.

Yüzde 50'si kadın yazde 50'si erkek, yüzde 43'ü ilkokul mezunu, yüzde 58'i çalışmayan kesimin katılımıyla gerçekleşen araştırmada, seçmenlerin yüzde 82'sinin siyasette daha çok kadın görmek istediği ortaya çıktı.

Kadınların sorumluluk alma yetilerinin daha gelişmiş olduğunun düşünüldüğünü ortaya çıkaran araştırmada, siyasette kadın sayısının az olma nedeninin onlara şans verilmemesi olarak açıklandı.

Araştırmaya katılanların yüzde 77'si Türkiye'deki özellikle eğitim, sağlık, ve yoksulluk sorunlarının çözümünün kadınlara bırakılmasını isterken, bu sorunların hızlı çözüm yolunun kadınlardan geçtiği belirtildi.

Siyasi partilerdek kadın siyasetçi sayısını artırmanın yüzde 25 oranında daha fazla oy potansiyeline sahip olunacağı anlamına geldiği ifade edilen araştırma sonucuna göre, AKP ve DYP'ye çalışma hizmetleri için, diğer panrtilere ise siyasi görüş nedeniyle oy verilecek. Meclise sırasıyla AKP, CHP, DYP ve MHP'nin girme olasılığı yüksek.

Araştırmaya göre, klardnların yüzde 49'u, erkeklerin ise sadece yüzde 37'si eşlerinin siyasete girmesini onaylıyor.

Araştırma ayrıca kadınların siyasette neredeyse olmadıklarını, yerel siyasette ise hiç olmadıklarını ortaya çıkardı.

Küresel olarak Türkiye, ilgili Cinsiyet Güçlendirme Ölçüsü istatistiklerinin mevcut olduğu 75 ülke arasında 72'nci sırada yer aldı. Böylece sadece Mısır, Suudi Arabistan ve Yemen'i geride bırakabildi.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AFYON HİNDİSİ LEYLEK OLDU

GÜRTUNA, SARIGÜL AÇIKLAMASINDA İDDİALI

BAHÇELİ'DEN BÜYÜK KONGRE'YE DAVET
»  "SANA SÖYLÜYORLAR SAYIN BAŞBAKAN"
»  GÜRTUNA, FİYASKO ÇIKTI!
»  BAYKAL: ''YOLSUZLUKLARIN SORUŞTURULMASI İÇİN DOKUNULMAZLIKLAR KALKMALI''
»  BÜLENT ARINÇ GÖZ TAŞLARINI ZOR TUTTU!
»  GÜRTUNA'DAN SARIGÜL AÇIKLAMASI
»  SARIGÜL'DEN GÜRTUNA'YA YALANLAMA
»  AĞAR, YOZGAT İLE MUSUL'UN KADERİNİ BİRLEŞTİRECEK
»  ERBAKAN'DAN AKP'YE 'LEYLEK' BENZETMESİ
»  “BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜK TEHLİKEDE''
»  İLK HEDEF ÇANKAYA
»  SARIGÜL CHP'DEN UMUDUNU KESTİ, GÜRTUNA'YA YASLANDI
»  'HAK-PAR' KONGRESİNDE FEDERASYON ÖNERİSİ
»  AĞAR, SONUNDA İSYAN ETTİ
»  DTP KONGRESİ'NDE OLAY: 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
»  'ÖZDAĞ'IN GENEL BAŞKAN ADAYI OLABİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL"
»  AKP'DE PARTİ İÇİ ŞİDDETE İHRAÇ
»  ERDOĞAN, İKİSİ BAKAN 14 MKYK ÜYESİNİ TIRPANLADI
»  ERDOĞAN, LAİKLİK SLOGANLARINI KONGREDE YANITLADI
»  ''UÇLARIN DEĞİL MERKEZİN PARTİSİYİZ''
»  ERDOĞAN AKP KONGRESİNDE KONUŞUYOR
»  AKP KONRESİNDE ECEVİT'E SAYGI DURUŞU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.