Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,8993
EURO
46,8971
IMKB
9.405,000
ALTIN
4.200,610
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 31 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DANIŞTAY BAŞKANINDAN SERT ÇIKIŞ!
DANIŞTAY BAŞKANINDAN SERT ÇIKIŞ!
 
Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, “Şu memlekete baktığım zaman, affınıza sığınıyorum, işte polis, emniyet teşkilatımız savcı olmuş, bilirkişi de hakim olmuş, mübaşir de yazı işleri müdürü olmuş, ondan sonra ‘adalet’ diye bağırıyoruz. Yok ya. Böyle bir şey olmaz. Mümkünatı yok” dedi.
 
21.2.2013 - 00:29

Karakullukçu, “Geliştirilmiş Bilirkişilik Sistemi AB Eşleştirme Projesi”nin açılış toplantısında şunları söyledi:

BUNU SENİN BİLMEN LAZIM

“Bilirkişilik gerçekten olması gereken bir kurumdur. Ama ülkemiz açısından baktığımızda uygulamada her zaman sağlıklı bir biçimde uygulandığını söylememiz mümkün değil. Örneğin biz ceza hukukuyla ilgili olarak da ‘Bu olayda suçun maddi unsuru var mıdır, yok mudur’ diye bilirkişiye soruyoruz. Bunu senin bilmen lazım. Bilirkişi mi bilecek bunu? Yani bilirkişiye havale edilmemesi gereken konular hakimlerimiz tarafından, maalesef uygulamada rastladığımız bir konudur, bilirkişiye havale ediliyor.

BENİ KONUŞTURMAYIN DEDİM MÜDÜRÜM

‘Ne yapalım efendim. Bilirkişi bu şekilde demiş. Günahı, sevabı bilirkişinin boynuna...’ Olmaz bu. Böyle adalet olmaz. ‘Beni buraya çıkartma, beni konuşturma’ dedim sayın genel müdürüm, konuşturdun. Yani şimdi eğer biz görevimizi yapmıyorsak, kusuru başka yerde aramamamız lazım. Bunu iyileştirmek zorundayız. Adaleti arayacaksak öyle bakacağız. İşte bu sempozyumu, bu toplantıyı yapmış olmamızın sebebi, amacı budur. İnşallah buradan hayırlı sonuçlar çıkacak. Hiç lafı uzatmaya gerek yok, önce kusuru kendimizde arayacağız.”

HAKİME GÜVENSİZLİK DOĞURUR

Yargıtay Başkanı Ali Alkan ise, “Uygulamada en çok şikayete konu delil, bilirkişi delilidir. Buna karşın günümüzde çoğu uyuşmazlıkların çözümünün özel ve teknik bilgiyi gerektirmesi karşısında, hakimin bilirkişi düşüncesine başvurmasını da zorunlu kılmaktadır. Burada, altını çizerek vurgulamak isterim ki hakim ancak özel ve teknik bilgiyi gerektiren konularda bilirkişiye müracaat etmelidir. Hukuki konularda bilirkişi deliline başvurulması, hakimin mesleki kariyerine güvensizlik doğurabileceği gibi yasal düzenlemelere de açıkça aykırılık teşkil eder” diye konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN'DAN İMRALI HEYETİ AÇIKLAMASI!

FLAŞ.. İMRALI HEYETİNİ ÖCALAN BELİRLEDİ

ÜMİT KOCASAKAL, CANLI YAYINDA BOMBALADI
»  SAYGUN YENİDEN YOĞUN BAKIMDA
»  ''SİNOP'TA YAŞANANLAR GLADYO OPERASYONU''
»  BAŞBUĞ'DAN ÇOK SERT MEKTUP!
»  SIRRI SÜREYYA ÖNDER: ÖZÜR DİLERİZ
»  VAN DEPREMZEDELERİNE SON ÇAĞRI
»  ERDOĞAN'IN BİLİNMEYEN MESLEĞİ!
»  GÖRMEZ'DEN ALEVİLİK AÇIKLAMASI!
»  ÖCALAN İSYAN ETTİ!
»  JOHN KERRY, TÜRKİYE'YE GELİYOR'
»  SİLİVRİ'YE YILDIRIM ZİYARET!
»  MECLİS'TE SİNOP KAVGASI!
»  "SELAHATTİN'İN KARDEŞİ DAĞDA"
»  SARAİ CİNAYETİNDE FLAŞ GELİŞME
»  ANKARA'DA SÜRPRİZ GÖRÜŞME
»  '' BİZE SALDIRIDA MHP YOK CHP VAR''!
»  BDP, TRABZON GEZİSİNİ İPTAL ETTİ
»  SUMSUN'DA YÜKSEK TANSİYON!
»  BAHÇELİ'DEN UNUTULMAZ KLİP!
»  SİLİVRİ GAZİSİ TANAL AMELİYATA ALINDI!
»  ERDOĞAN: "BU NASIL VAMPİRLİK"
»  CHP'DEN AK PARTİ'YE FLAŞ TRANSFER
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.