Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3657
EURO
34,9440
IMKB
9,080
ALTIN
2.325,400
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DAVUTOĞLU'NDAN BAHÇELİ'YE ÖVGÜ!
DAVUTOĞLU NDAN BAHÇELİ YE ÖVGÜ!
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Muhatabımız hükümettir, savaş ve benzeri durumlar hariç Erdoğan ile görüşmem” açıklamalarını, “Doğru bir yaklaşım değil. Hepimizin devlet temsili anlamında muhatabı cumhurbaşkanıdır. O muhatabı kendince yok saymaya çalışmak Türk devlet ahlakına, geleneğine, demokrasi kültürüne uymaz” ifadeleriyle değerlendirdi. Başbakan Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin hükümet programının okunması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemini sırasında
 
2.9.2014 - 00:04

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Muhatabımız hükümettir, savaş ve benzeri durumlar hariç Erdoğan ile görüşmem” açıklamalarını, “Doğru bir yaklaşım değil. Hepimizin devlet temsili anlamında muhatabı cumhurbaşkanıdır. O muhatabı kendince yok saymaya çalışmak Türk devlet ahlakına, geleneğine, demokrasi kültürüne uymaz” ifadeleriyle değerlendirdi. Başbakan Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin hükümet programının okunması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemini sırasında Genel Kurul’da bulunmasının olumlu bir tavır olduğunu söyledi.
Adli Yıl Açılışı nedeniyle TBMM Havuzlu Bahçe'de Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ın ev sahipliğinde "Adli Yıl Açılış Kokteyli" verildi. Başbakan Davutoğlu, kokteylde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.
Davutoğlu, TBMM Genel Kurul’unda okunan 62.Hükümet’in programına ilişkin bir soruya, konuşmanın 1 buçuk saat olarak planladığını, metnin ona göre hazırlandığını söyledi. Kitap dağıtıldığı için uzun bir konuşmanın doğru olmayacağını ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Dikkat ettiyseniz kitapçık değil bu sefer kitap. Bir de görsel olarak da kalıcı olsun istemiştik” dedi. Grup konuşmasında kitapla ilgili söyledikleri sözlerin hatırlatılması üzerine Davutoğlu, “Doğrusu dilimden değil yüreğimden gelen mesajlardı” ifadesini kullandı.
Bir gazetecinin, “Genel Kurul’da Hükümet programı üzerine muhalefetten pek laf atılmadı” sözleri üzerine Ahmet Davutoğlu şöyle dedi:
“Seviyeli bir oturum oldu. Bir tek Numan Beyle ilgili bir şey oldu, doğru değildi. Meclis’e bir seviye getirmek lazım. Eleştiri olur, eleştiriye cevap olur. Meclis zaten müzakere yeridir. Meclisin doğuşunun sebebi, doğuş şartları da müzakere içindir. Ama müzakere belli seviyeye gelirse herkes, kişiyi değil, şahsiyetini hele hele hiç değil ama söylenen sözü hedef alırsa Türk siyasetine seviye gelir, katkı gelir. Doğrusu biz de dinlemek isteriz muhalefetin söylediklerini. Katkıları olur, eleştirilerini almak isteriz. Bu zenginlik katar ama kasıt eğer burada ‘şu anda nasıl bir engelleme yaparım’ ya da ‘nasıl bir şekilde oradaki ortamı etkilerim’ oldu mu işin esası Meclis’in ruhu kayboluyor. Bugün o bakımdan sunum esnasında sükunet içinde olması dolayısıyla memnunum. Sükunetten kastımız eleştiri olmasın değil dediğim gibi mehabetini muhafaza etsin.”

-“HEPİMİZİN DEVLET TEMSİLİ ANLAMINDA MUHATABI CUMHURBAŞKANIDIR”-

“Salı günleri grup toplantılarında tansiyon daha düşük olacak diyebilir miyiz önümüzdeki günlerde" şeklindeki soruyu yanıtlayan Davutoğlu, “Onu göreceğiz tabii ama cumhurbaşkanlığı yemin töreninde tansiyon yükselmesinin müsebbibi AK Parti grubu ya da cumhurbaşkanımız kesinlikle değil” diye konuştu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Muhatabımız hükümettir, savaş ve benzeri durumlar hariç Erdoğan ile görüşmem” açıklamalarını değerlendirirken, “Doğru bir yaklaşım değil. Hepimizin devlet temsili anlamında muhatabı cumhurbaşkanıdır. O muhatabı kendince yok saymaya çalışmak Türk devlet ahlakına, geleneğine, demokrasi kültürüne uymaz” dedi.
Davutoğlu şöyle devam etti:
“Kılıçdaroğlu; ‘Aslında cumhurbaşkanlığı bizim adayımızın hakkıydı da bir yanlışlık yapıldı’ diyorsa tartışalım. Bunu demeye kimsenin gücü yetmez. Ortada olan vaka var. Demokratik yollarla da Türkiye’de ilk defa bir cumhurbaşkanı seçimi yapılmış. Kim olursa olsun karşı görüşte olsak da onu öncelikle yaşamak lazım. O bakımdan Sayın Bahçeli’nin hem hükümet programına katılması, hem cumhurbaşkanımızın yemin törenine katılmasını çok olumlu bir tavır olarak değerlendiriyorum. Böyle böyle biz teamülü oturturuz. Herkes bütün bu seyri doğru bir zeminde değerlendirir. Bu bakımdan Kılıçdaroğlu’nun açıklaması çok şanssız bir açıklama. 90-95 ülke ve uluslararası örgüt temsilcisi gelmiş, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı artık. Sayın Cumhurbaşkanımıza o itibar ve onuru göstermiş. Anamuhalefet liderinin bunu tartışmasının ne dünyada karşılığı vardır ne halk nezdinde karşılığı vardır.”

-“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ DÖNEMİNDE EN AZINDAN İKTİDAR ÜMİTLERİ YOK”-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçiminde Konya’da yüzde 75 oy aldığını hatırlatan Davutoğlu, “Konya’da diyebilir mi Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Cumhurbaşkanı benim muhatabım değil’ diye. Ya da yüzde 80 oy aldığı Bayburt’ta. Hatta yüzde 50, hatta yüzde 30 oy aldığı bir yerde dahi diyemez. Çünkü o halk seçti onu. Cumhurbaşkanımıza saygı halkın tercihine saygıdır. Bu kişisel bir mesele değil” diye konuştu.
Davutoğlu şöyle devam etti:
“Dolaylı bir şey de var bir itiraf mı diyeyim, bir kabullenme mi. Yarın 2015 seçimlerine gidiyoruz, biz ihtimal vermiyoruz tabii bizim açımızdan inşallah önümüzdeki görünür gelecekte AK Parti iktidarları var. Ama hadi onların buna en azından kendilerinin seçim kazanma ihtimalini göz önüne alması lazım. Ama seçimi kazandı, kim görev verecek ona? Varsayımsal olarak söylüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız görev vermeden o göreve başlayabilir mi, Başbakan olabilir mi? Türkiye’de bir hukuk devleti var. Bu, şu demektir; Sayın Cumhurbaşkanımız döneminde en azından iktidar ümitleri yok. Yani öyle bir kazanma ihtimali görmüyor ki bu kadar şey konuşabiliyor. O anlama gelir.”

-“BEN BÖYLE AYAK ÜSTÜ AÇIKLAMA YAPMAZDIM”-

Davutoğlu, “Resepsiyona geldiniz. Bu yargı erkine verdiğiniz önem ve değeri gösteren tavır olarak okunuyor. Adli yıla ilişkin Sayın Cumhurbaşkanının sitemleri ve duruşu oldu. Siz bir teamül değişikliğini bekliyor ve o mesajı da vermiş oluyor musunuz” şeklindeki soruyu, “İsterseniz bugün bu Adli Yıl Resepsiyonu, detaya girmeyelim ama tutumumuz ve tavrımız açıktır” yanıtını verdi.
“Yargının halinden memnun musunuz” sorusu üzerine ise Davutoğlu, “Bunları ayrıca tartışırız. Burada bulunmamız yargıya duyduğumuz hürmeti gösterir” ifadelerini kullandı.
Davutoğlu gazeteciler soru sormaya devam edince, “Bu ilk kez oluyor. Ben böyle ayak üstü bu kadar açıklama yapmazdım” dedi ve başka soru almadı. (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KILIÇDAROĞLU, STAR HABER'E KONUŞTU!

HAŞİM KILIÇ'TAN FLAŞ AÇIKLAMALAR

GÜLEN'DEN CEMAATE,'KAÇMAYIN' MESAJI!
»  MECLİS'TE NUMAN KURTULMUŞ'A YEMİN ŞOKU!
»  KURTLAR VADİSİ'NDEN YİĞİT BULUT BOMBASI!
»  HÜRRİYET'TE ŞOK İSTİFA
»  ERDOĞAN'DAN RUMLARA BARIŞ ÇAĞRISI
»  DAVUTOĞLU: 'BANA MAZERETLE GELMEYİN'
»  FEYZİOĞLU'NUN MERAKLA BEKLENEN KONUŞMASI
»  ARINÇ'IN GÖREVLERİ AKDOĞAN'A VERİLDİ!
»  25 ARALIK SORUŞTURMALARINDA FLAŞ GELİŞME
»  DAVUTOĞLU'NDAN VEKİLLERE İLK TALİMAT
»  ERDOĞAN ADLİ YIL MESAJINDA NE DEDİ?!
»  ADLİ YIL AÇILIŞINDA ZEHİR GİBİ SÖZLER!
»  BEDELLİ'DE GÖZLER ERDOĞAN'DA
»  BAHRİYE'DE ÇOK AĞIR POLEMİK!
»  EMNİYETTE BİR OPERASYON DAHA
»  ''SAVAŞ DIŞINDA GÖRÜŞMEYECEĞİZ''
»  ONLAR DA TÜRKİYE'Yİ DİNLEMİŞ!
»  ADLİ YIL'DA PAŞA'NIN DA İŞİ ÇIKTI!
»  ERDOĞAN, RESEPSİYONDA TÜRKÜ SÖYLEDİ!
»  ERDOĞAN'A 'BİJİ SEROK'LU KARŞILAMA
»  NECDET ÖZEL'DEN FLAŞ AÇIKLAMALAR
»  CHP'DE TUNCAY ÖZKAN BOMBASI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.