Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,6724
EURO
47,1527
IMKB
10.850,000
ALTIN
4.413,310
 
Hava Durumu ANKARA
23 / 35 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DEVİMSIZ ÖĞRENCİYE POLİS VE JANDARMA TAKİBİ!
DEVİMSIZ ÖĞRENCİYE POLİS VE JANDARMA TAKİBİ!
 
Milli Eğitim, emniyet, jandarma ve diyanet; devamsızlığı olan öğrencilerin peşine düşecek
 
11.6.2010 - 08:16
Devamsızlığı 20 günü geçen öğrencileri kontrol etmek isteyen Milli Eğitim; Emniyet, Jandarma ve çeşitli devlet kurumlarıyla işbirliği yapıp ’Okulu asanların’ peşine düşecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okula kayıtlı olduğu halde 20 günden fazla devamsızlık yapan ilköğretim öğrencilerinin okula devamlarını sağlamak amacıyla, aralarında Emniyet Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı, Ceza ve Tevkif Evleri ile Konsolosluk İşleri genel müdürlüklerinin de bulunduğu tüm ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yapacak.

MEB, kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliğine yönelik bir protokol imzalayacak. Hazırlanan protokol taslağına göre, zorunlu ilköğretim çağında olup da okula kayıt yaptırmayan çocuklar ile kayıtlı olduğu halde okula gitmeyen öğrencilerin, “eğitime erişim ve devamlarının önündeki engellerin ortadan kaldırılması” amaçlanıyor. Bu çerçevede, Diyanet İşleri Başkanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, TRT, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, Ceza ve Tevkifleri Genel Müdürlüğü, İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Çalışma Genel Müdürlüğü, Konsolosluk İşleri Genel Müdürlüğü ve Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile işbirliğine gidilecek.


Diyanet de yardımcı olacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, zorunlu eğitim çağında olup da “eksik veya yanlış dini bilgiler” nedeniyle ilköğretime kayıtları yaptırılmayan veya kayıtlı olduğu gönderilmeyen çocukların ilköğretime devamlarının sağlanması için cami etkinliklerinde, vaaz ve hutbelerde bu konuya yer verilmesini sağlayacak. Emniyet Genel Müdürlüğü, suça sürüklenen çocukların eğitim durumlarını tespit ederek Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatlarıyla iletişim kuracak.

Adresi bilinmeyen çocukların adresleri emniyet müdürlüğünce tespit edilecek. Konsolosluk İşleri Genel Müdürlüğü, T.C vatandaşı olup, yurt dışında yaşayan zorunlu ilköğretim çağındaki çocuklarının okula gidip gitmediklerini kontrol altında tutacak


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


REKTÖRLER KAÇIYOR

ÜNİVERSİTE ADAYLARINA MÜJDE!

SBS 7 SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI
»  ÖĞRENCİLERE TEKELCİLERE YARDIM SORUŞTURMASI
»  9 BİN 599 ÖĞRETMENİN ATAMASI YAPILDI
»  ÖĞRETMEN ADAYLARINDA ATAMA HEYECANI
»  KPSS BAŞVURULARI UZATILDI
»  UNUTMAYIN SON BAŞVURU YARIN!
»  DÜNYA'NIN ENBÜYÜK EBRU'SUNU YAPTILAR
»  OKULLARIN AÇILIŞ TARİHİ DEĞİŞTİ!
»  OKUL'DA SERBEST KIYAFETTE GERİ ADIM!
»  25 BİN ÖĞRETMEN ALINACAK
»  ÇALGI ÇALIP ŞARKI SÖYLEYEN ÖĞRENCİYE SORUŞTURMA
»  ÖĞRETMENLERE 100 TL ZAM YOLDA!
»  ÖĞRETMENLERİ ÜZECEK HABER!
»  ÖNLÜK KALKARSA OKULLAR PODYUM'A DÖNER
»  ÜNİVERSİTEYİ 94 YAŞINDA BİTİREBİLDİ
»  ÖSYM TARİHİNDE BİR İLK!
»  OKULLARDA ÖNLÜĞE KON!
»  OKULLARDA ARAPÇA EĞİTİM VE ÖĞRETİM
»  ÖĞRETMEN ADAYLARINA MÜJDE!
»  AÇIK ÖĞRETİMLİLERE İNGİLTERE MÜJDESİ
»  ÖĞRETMEN DAYAĞI, ÖĞRENCİLERİ DELİRTTİ!
»  MEB 65 ALANA 10 BİN ÖĞRETMEN ATAYACAK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.