Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2199
EURO
34,7117
IMKB
10.284,000
ALTIN
2.448,540
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DSÖ'den Aşı Olanlara Uyarı
DSÖ den Aşı Olanlara Uyarı
 
Hindistan'da salgının en yoğun olduğu dönemde ortaya çıkan Delta varyantı yayılmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) Delta ve koronavirüs aşıları ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Yazdır A Yazı Tipi
 
13.7.2021 - 09:38

İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde görülen ve yaklaşık 2 yıldır hayatımızda olan koronavirüs (Kovid-19) 180 milyondan fazla insana bulaştı. Virüs nedeniyle 4 milyonun üzerinde kişi hayatını kaybetti.
170 milyona yakın kişi ise virüsü yendi. Salgının ilk günlerinden beri bilim dünyası Kovid-19'a çare bulmak için sayısız araştırmaya imza attı. Bunun neticesinde pek çok aşı geliştirilmiş durumda.

Ancak koronavirüs son dönemde varyantlar ile gündemde. Koronavirüsün ilk kez Hindistan'da görülen ve 'Delta' adı verilen tipi tüm dünyada yayılmaya ve vaka sayılarını artırmaya devam ediyor.
Haliyle son dönemin en merak edilen sorusu da 'Aşılar bu varyanta karşı ne kadar etkili?' Bu soruya yanıt Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) geldi.

Aşı olanların da Delya'ya yakalandığının altını çizen DSÖ, aşıların bu kişilerin hastalığı hafif atlatmasına yardımcı olduğunu açıkladı. DSÖ, aşı olanlarda hastaneye kaldırılma oranının da düşük olduğunun altını çizdi.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan DSÖ şef bilim insanı Dr. Soumya Swaminathan 'aşı olup koronavirüse yakalananların büyük bir bölümü asemptomatik vakalar' dedi.

ÇİFT AŞI OLANLARA UYARI
Aşıların Kovid-19'a yakalanma oranını ve yakalanılsa bile hastaneye yatışı ciddi derece azalttığı kanıtlandı. Ancak çift aşı olanlar için İngiltere'den bir uyarı geldi.
İngiliz bilim insanları tarafından yapılan araştırmaya göre, çift aşı olunduğunda dahi Kovid-19'a yakalanmak mümkün. Yüzlerce hastayı inceleyen ekip en yaygın belirtileri de belirlemeyi başardı.AŞI OLSANIZ BİLE ÇEVRENİZE BULAŞTIRABİLİRSİNİZ
İngiliz Mirror gazetesinde yer alan habere göre, aşı olmak size daha fazla koruma sağlarken, yine de virüse yakalanabilir ve hatta bunu çevrenize bulaştırabilirsiniz.

BU BELİRTİLERE DİKKAT
Çoğu durumda aşılanan kişilerin koronavirüs ile mevsimsel soğuk algınlığını ayırt edemediğinin altını çizen uzmanlara çift aşı olup virüse yakalananların gösterdiği en yaygın belirtiler şöyle...

ZOE Covid Semptom çalışması kapsamında bu kişilerde 4 ana semptom belirlendi. Ekipten yapılan açıklamada bunların baş ağrısı, burun akıntısı, hapşırma ve boğaz ağrısı olduğu bilgisinin altı çizildi.

HANGİ AŞI NE KADAR KORUYOR?
Yaklaşık 2 yıldır hayatımızda giren koronavirüs (Kovid-19) şimdi de varyantlar ile gündemde. Koronavirüsün ilk kez Hindistan'da görülen ve 'Delta' adı verilen tipi tüm dünyada yayılmaya ve vaka sayılarını artırmaya devam ediyor.

Bu varyant ülkemizde de görüldü. Haliyle son dönemin en merak edilen sorusu da 'Aşılar bu varyanta karşı ne kadar etkili?' İşte aşıların Delta'ya karşı koruma oranları...
Pfizer'in İsrail'deki tıbbi direktörü Alon Rappaport, BioNTech ile birlikte ürettikleri aşının Delta varyantına karşı yüzde 90 etkili olduğunu açıklamıştı



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


FETÖ'nün Veliahttı Koronadan Öldü

FETÖ ile Mücadelede Son Durum

Yunanistan'dan Skandal G.Saray Kararı
»  Kurban BayramıTatili Kaç Gün Oldu?
»  Flaş.. Erdoğan'dan Otoyol Müjdesi
»  Babacan'dan Adaylık Açıklaması
»  Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a:Hikaye Okuma
»  Sözde Orta Asya Sorumlusu Tutuklandı
»  Davutoğlu: Bahçeli Benden Özür Dilesin
»  Muharrem İnce'ye ‘Beni Sattılar’ Yanıtı
»  Mecliste Muhalefete 'Kısıtlama' İddiası
»  Kaftancıoğlu’nun Kardeşine Gözaltı
»  Bakan Koca :Biran Evvel Aşınızı Olun
»  İtalya İngiltere'yi Wembley'de Yıktı
»  Afganistan'dan Kaçış Hazırlığı
»  Yunanistan'da 20 Temmuz Alarmı
»  Fransa'da Türk SİHA'larına Övgü
»  Emniyet'ten 'Bayram Harçlığı' Uyarısı!
»  Aşı Uygulama Yaşı 16'ya İndirildi
»  Hindistan’da Şimdi de Zika Kabusu
»  Yavaş'tan Ankaralılara Bayram Müjdesi
»  Kılıçdaroğlu'ndan Kuşoğlu'na Tepki
»  İYİ Parti'den 'Adaylık' Açıklaması
»  " Soma’ya Eziyet Etmeyi Bırakın"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.