|
|
 |
 |
| |
| DOLAR |
| 48,2622 |
 |
|
 |
| EURO |
| 55,9966 |
 |
|
 |
| IMKB |
| 14.355,680 |
 |
|
 |
| ALTIN |
| 6.906,479 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
| |
| DURAK'A TRANSFER CEZASI
|
 |
 |
 |
|
|
|
| ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, AKP'den MHP'ye geçtikten sonra soruşturma izni vermesini değerlendirdi
|
| |
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, AKP'den istifa edip, MHP'ye geçtikten sonra İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın `görevi suistimal' iddiasıyla hakkında soruşturma izni vermesiyle ilgili yorum yaparken, kendisine `transfer cezası' kesildiğini ima etti.
Adana Büyükşehir Belediyesi'nde basın toplantısı düzenleyen Durak, bir soru üzerine Süleyman Demirel Bulvarı'nda eşi Fahriye Durak'a ait 11 bin metrekare arsayla ilgili imar değişikliği yapılıp, haksız rant sağlandığı iddiasıyla ilgili inceleme yapan müfettişlerin `yargılanmalı' yönündeki raporu ve ardından görevi `suistimal' suçlamasıyla verilen soruşturma iznini değerlendirdi. Durak, "Bu konuda ileriye dönük bir söz söylemem yanlış olur. Yalnız şunu söyleyebilirim; bir tarihte zamanın İçişleri Bakanı'na `Seyhan Belediyesi hakkında yolsuzluk ve suistimal iddiaları var. Benim de resmi yazılarım var, soruşturma açılsın diye. Niye soruşturma açmıyorsunuz?' dedim. Sayın bakan `Sana da soruşturma açmıyoruz, ona da' diye cevapladı. `Yahu Allah aşkına bana da açın, ona da açın' dedim. Hesap verelim. Böyle bir konuşma daha önce geçmişti. Ama bundan sonra nasıl olur, bilemiyorum" dedi.
`HESAPLARI TUTMUYOR'
Belediye bürokratları ve MHP'li merkez ilçe belediye başkan adaylarının da izlediği toplantıda yerel seçimlere dönük soruları da yanıtlayan Durak, rakip partilerin henüz büyükşehir adaylarını açıklamamasını şöyle yorumladı:
"Geçenlerde bir gazetede okudum; `Sağdan sayıyorlar hesap tutmuyor, soldan sayıyorlar hesap tutmuyor' diye. Gerçekten de hesap tutması zor. Diğer siyasi partiler, Adana'da Aytaç Durak'ı aşacak bir aday arayışında bir türlü sonuca ulaşamıyorlar. Araştırıyorlar, araştırıyorlar, halen bulamadılar öyle bir isim. 29 Mart'a kadar da bulamayacaklar bu gidişle. Ama birilerini aday göstereceklerdir mutlaka."
"AKP'den kim aday olsun istersiniz? Mehmet Ali Bilici mi, Abdullah Torun mu, Azim Öztürk mü?" sorusunu karşılık da "3'ü birden aday olsun" dedi.
METRO KONUSUNDA UMUT VERMEDİ
Durak, Adana Raylı Sistemi'nin (Metro) öngörüldüğü gibi 2 Mart 2009'daki hizmete girip girmeyeceği konusunda ise umut vermedi. Durak, "Metro 2009'da devreye girecek. Zaten çalışmalarda binden fazla insan, onlarca araç, bütün güzergah boyunca etkili şekilde çalışıyor. Türkiye'deki bütün ihaleler herkes iyimser tahminde bulunur, programını yapar ama bazı yan etkiler neticesinde bitmeyebilir. Ayrıntılara ben girmeyeyim" diye konuştu.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
|
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
| ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Girne açıklarında meydana gelen feribot faciasının ardından kayıp 18 kişiyi arama kurtarma çalışmaları ... |
 |
|
 |
 |
|
Motorin fiyatlarında yeni zam için geri sayım başladı. 1 Eylül’den (yarından) itibaren litre başına ... |
 |
|
 |
 |
|
Fed Başkanı Kevin Warsh'un enflasyonla mücadele için faiz artışına açık kapı bırakması altın fiyatlarını ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Fenerbahçe, Süper Lig'in 3. haftasında deplasmanda Samsunspor'u 2-0'lık skorla mağlup etti. |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| YAZARLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
| ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Motorin fiyatlarında yeni zam için geri sayım başladı. 1 Eylül’den (yarından) itibaren litre başına ... |
 |
|
 |
 |
|
Fed Başkanı Kevin Warsh'un enflasyonla mücadele için faiz artışına açık kapı bırakması altın fiyatlarını ... |
 |
|
 |
 |
|
Girne açıklarında meydana gelen feribot faciasının ardından kayıp 18 kişiyi arama kurtarma çalışmaları ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Fenerbahçe, Süper Lig'in 3. haftasında deplasmanda Samsunspor'u 2-0'lık skorla mağlup etti. |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| ANKET |
|
|
 |
 |
|
|
|
| |
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
| |
|