Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,9039
EURO
47,6299
IMKB
10.962,000
ALTIN
4.364,270
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 31 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DURSUN ÇİÇEK, KOLTUK DEYNEKLERİ İLE ADLİYE'DE
DURSUN ÇİÇEK, KOLTUK DEYNEKLERİ İLE ADLİYE DE
 
'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' iddialarıyla ilgili haklarında dava açılan ve Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan ile Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 7 sanıklı davanın 13. duruşması başladı
 
19.10.2010 - 07:55

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar Albay Çiçek, avukat Serdar Öztürk ve Mehmet Deniz Yıldırım ile tutuksuz sanık Ufuk Akkaya katıldı.

Tutuksuz sanıklar İlhami Ümit Handan ve Özel Yılmaz ile hakkında yakalama kararı bulunan Bedrettin Dalan ise duruşmaya gelmedi.

Yaklaşık 1,5 ay aradan sonra devam edilen duruşmada Dursun Çiçek'in stajyer avukat olan kızı İrem Çiçek de, stajını tamamlayarak avukatlık ruhsatını almasının ardından bugünkü duruşmaya babasının avukatı olarak katıldı.

-YARGITAY'IN CİHANER DOSYASIYLA İLGİLİ KARARI -

Cezaevinde spor yaparken ayağını inciten Dursun Çiçek'in de koltuk değnekleri ile duruşmaya geldiği görüldü.

Duruşmada Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, dava dosyasının aslının Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nda olduğunu belirterek, karar verilmesine rağmen dosyanın henüz iade edilmediği söyledi.

Şengün, bunun üzerine avukatlara verilen kararın bir suretinin kendilerinde olup olmadığını sordu.

Çiçek'in avukatı Celal Ülgen de, Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun gerekçeli karardan sonra kararla birlikte dosyayı gönderilebileceğini dile getirdi.

Duruşmada sanıklar tarafından verilen dilekçeleri okuyan Başkan Şengün, daha sonra sanıklara söz verdi.

Doku incinmesi nedeniyle ayağının alçıda olduğunu ifade eden Dursun Çiçek, oturduğu yerden yaptığı konuşmasında, yaklaşık 6 aydan beri sözlü ve yazılı olarak verdiği dilekçelerinde uğradıkları haksızlıkları, mağduriyeti, hak ve hukuk arayışlarını mahkeme heyetine iletmeye çalıştıklarını söyledi.

'Bizim güvendiğimiz tek nokta aklı ve vicdanı hür, tarafsız ve bağımsız Türk yargıçlarıdır' diyen Çiçek, 'Şahsıma yönelik, görev yaptığım kuruma yönelik bazı parmak izleri var. Benim sahte planda parmak izim yok' diye konuştu.

Çiçek, 100'e yakın tanıktan hiçbirinin dava konusu belgeyi kendisinin hazırladığını ima edecek en küçük kelimesinin bile olmadığını ifade ederek, belgedeki kullanılan terminolojiye, formata göre bunu bir albayın hazırlamasının mümkün olmadığını kaydetti.

İyi hizmet vermek için sürekli kendisini geliştirmeye çalıştığını belirten Çiçek, 'Buna rağmen saçma sapan bir planla suçlanıyorum' şeklinde konuştu.

Duruşma Çiçek'in konuşmasıyla devam ediyor.

-YAKALAMA KARARI ÇİÇEK'İN YÜZÜNE OKUNURKEN CELSE AÇILMIŞ-

Bu arada, Dursun Çiçek hakkında çıkarılan yakalama kararı yüzüne okunarak tutukluluğa çevrildiği zaman, mahkeme heyetinin celse açarak duruşma numarası verdiği öğrenildi. Bu nedenle davanın bugünkü oturum 12 değil, 13. duruşma olarak görülüyor.

Öte yandan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 'İrticayla Mücadele Eylem Planı' davası ve Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki 'Ergenekon terör örgütüne üye olma' suçu kapsamında görülen davanın birleştirilerek İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesi yönünde karar almıştı.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu da, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki 'Ergenekon terör örgütüne üye olma' suçu kapsamında görülen davanın İlhan Cihaner'in Yargıtay 11. Ceza Dairesinde 'görevi kötüye kullanma', 'evrakta sahtecilik' ve 'imar kirliliğine neden olma' iddialarıyla görülen davayla birleştirilerek Yargıtay 11. Ceza Dairesinde görülmesine karar vermişti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DİYANET'TEN, KURBAN ÇARKI

KILIÇDAROĞLU, AK PARTİ VE KÖŞK'TEN MESAJ BEKLİYOR!

YARGIDA BİR DÖNEM SONA ERDİ
»  VEKİLLERİN, TELEKULAK PARANOYASI!
»  TİB BAŞKANI, DİNLEMELER İÇİN ADRES GÖSTERDİ!
»  AFGAN POLİSLER SİVAS'TA EĞİTİLECEK!
»  BAKANLIK, HSYK'YA YERLEŞTİ!
»  BAKANLIKTAN KURBANLIK UYARISI!
»  CHP'NİN GELECEĞİNİ MASAYA YATIRDILAR
»  AKP'NİN 'HAYIR' ANKETİ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI AÇIKLANDI
»  İŞTE İL İL HSYK SEÇİM SONUÇLARI
»  BAŞSAVCI CİHANER'DEN ANLAMLI SÖZLER!
»  KADİR ÖZBEK'TEN 'HARDDİSK'Lİ KOMLO ÖNLEMİ!
»  ÖDP'LİLERLE TRABZORSPORLULAR BİRBİRİNE GİRDİ
»  İSTANBUL'UN FETHİNE 'PHOTOSHOP' ÇEKTİLER.
»  SÖZCÜ'DEN, 'AKP, MERVE'NİN İNTİKAMINI ALACAK' MANŞETİ!
»  JANDARMA MİT'İ DİNLEMEYE KALKINCA!
»  DİYANET'TEN YOLSUZLUK AÇIKLAMASI!
»  71 BİN 538 KİŞİ RESMEN DİNLENİYOR!
»  MESUT YILMAZ'IN İLGİNÇ UĞURU!
»  İŞTE TARTIŞILAN O YAZIŞMALAR?
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN İNCE'YE 'RESEPSİYON' YANITI!
»  "DARBECİLERİ TIMARHANEYE GÖNDERMELİ"
»  OKUYANI ZEHİRLEYEN DOSYALAR!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.