Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3126
EURO
35,1059
IMKB
8,966
ALTIN
2.279,320
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Danışmanlar Topun Ağzında
Danışmanlar Topun Ağzında
 
Anayasa Komisyonu’ndaki yumruklu kavgaya karışan danışmanlar hakkında soruşturma başlatıldı.Kavga sırasında kendi danışmanlarına, HDP milletvekili danışmanlarının fotoğraflarını çektiren ve videoya aldıran Ak Partili kadın milletvekilleri, ellerindeki görüntüleri, Meclis Başkanlığı, Meclis Emniyet Müdürlüğü ve Ak Parti Grup Başkanvekilerine verdiler.
 
1.5.2016 - 13:28

Kavga sırasında fotoğraflarının çekildiğini gören HDP’li danışmanlar, kendi fotoğraflarını çeken AK Parti’li danışmanların yanına giderek kim olduklarını sormuş ve kimliklerini görmek istemişlerdi.

TBMM başkanlığı ve polis, görüntüleri incelemeye alarak danışman-sekreter ve dışarıdan gelen kişileri tesbit etmeye başladı.

 Emin Varol/ANKARA

Anayasa Komisyonu’ndaki yumruklu kavgaya karışan danışmanlar hakkında soruşturma başlatıldı.

Kavga sırasında kendi danışmanlarına, HDP milletvekili danışmanlarının fotoğraflarını çektiren ve videoya aldıran Ak Partili kadın milletvekilleri, ellerindeki görüntüleri, Meclis Başkanlığı, Meclis Emniyet Müdürlüğü ve Ak Parti Grup Başkanvekillerine verdi.

Kavga sırasında fotoğraflarının çekildiğini gören HDP’li danışmanlar, kendi fotoğraflarını çeken AK Parti’li danışmanların yanına giderek kim olduklarını sormuş ve kimliklerini görmek istemişlerdi.

TBMM başkanlığı ve polis, görüntüleri incelemeye alarak danışman-sekreter ve dışarıdan gelen kişileri tesbit etmeye başladı.

Genel Sekreter açıklama yaptı..

Başbakan düzeyinde olaya karışan danışmanların kınandığı kavga ile ilgili olarak TBMm Genel Sekreterliği bir açıklama yaparak olaya karışan danışmanlar hakkında soruşturma başlatıldığını duydurdu. Açıklamada şöyle denildi:

“Anayasa Komisyonunun 28.04.2016 tarihli toplantısında yaşanan tartışmalar ile sonrasındaki olaylara bazı milletvekili danışmanlarının da müdahil oldukları ve komisyonda yaşananlara ilişkin olarak sosyal medya üzerinden siyasi içerikli mesajlar paylaştıkları üzüntüyle görülmüştür.

Milletvekili yardımcı personelinin bu tür davranış ve paylaşımları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile TBMM Başkanlık Divanı tarafından kabul edilen milletvekili yardımcı personelinin istihdamına ilişkin usul ve esaslara aykırı olup hiçbir şekilde kabul edilmesi mümkün değildir. Konuya ilişkin olarak gerekli idari inceleme başlatılmıştır”

Neler yaşandı..

Anayasa Komisyonu Başkanı Başkanı Mustafa Şentop’un çalışmaları başlatmasından kısa bir süre yaşanan kavgada, danışman ve kim oldukları belirlenmeyen bazı ziyaretçiler de olaya karışmışlardı.

HDP Grup Başkanvekili İdris Balüken masanın diğer tarafına geçerek kavgaya karıştığı sırada arkasından gelen bıyıklı bir kişiyi durduran Ak Partili kadın Milletvekilleri bu kişiye kim olduklarını sordu.

Ayrıca elinde fotoğraf makinası ile kamera bulunan bir kişi de gazeteci olduğunu söylemesine rağman AK Partili kadın milletvekilleri tarafından sorgulandı. Bu kişi, kameramanlar dışarı çıktığı halde dışarı çıkmamış ve danışmanların dışarı çıkartılması için anons yapıldıktan sonra salondan ayrılmıştı. Bu sırada Ak Partili kadın milletvekillerinin danışmanları da bu kişinin fotoğraflarını çekmişti.

 

 Bir AK Partili kadın milletvekili ise gazeteci ve danışmanlara kimlik sordu. Yanına çağırdığı bir foto muhabirini “sen kimsin de dışarı çıkmıyorsun. Üstelik çıkmıyorum diyorsun. Göster, göster bana kimliğini” diye azarladı. Bazı görevlileri de çevirerek “sen danışman mısın, kimsin? ” diye hesap sordu.

Danışmanların “sen kimsin” kavgası”..

Danışmanların bazılarının kavgada milletvekillerine saldırdıklarını söyleyen AK partililer, kendi danışmanlarına HDP'li danışmanların videolarını ve fotoğraflarını çektirdi. Hatta bir ara danışmanlar arasında "niye çekiyorsun" ve "kimliğini göster" tartışmaları kavgaya dönüşmeden önleniyordu.

Danışmanlar Fişlendi..

AK Parti kadın milletvekilleri kendi danışmanlarına çektirdikleri, HDP’li milletvekillerinin arkasındaki danışman-sekreter-ziyaretçilerin fotoğraflarını kimlik tesbiti için grup yönetimi ve Meclis Emniyet Müdürüne vererek kavgaya karışanların danışman olup olmadıklarını sorgulamaya başladı.

Tartışmalar sonucunda sadece komisyon üyesi milletvekilllerinin danışmanlarının salonda kalmasına karar verildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İstanbul’da 1 Mayıs, Müdahale,Gözaltı...

TOMA’nın Çarptığı Vatandaş Öldü

Gaziantep'te Polise Bombalı aldırı
»  Yeni Anayasa Takvimi Değişti!
»  'Kişisel Görüşüm' Dedirten Telefon!
»  Adana'da 1 Mayıs'a Canlı Bomba İptali!
»  Mardin'de Roketli Saldırı, 3 Şehit
»  Davutoğlu’na Darbenin Perde Arkası!
»  Arınç'tan Tavsiye, İtaat Et,Rahat Et!
»  Nihat Zeybekçi'nin Fabrikası Soyuldu!
»  Flaş..Kütahya'da 3 Katlı MağazadaPatlama
»  MHP'de Muhaliflerden Erteleme Tepkisi
»  Erdoğan'ın 19 Mayıs Öfkesi!
»  AKP'de Davutoğlu'na MKYK Darbesi!
»  MHP'li Özdağ'dan Flaş İddia!
»  Rusya ve ABD'den Flaş Suriye Anlaşması
»  Obama'dan Cemaate Mektup!
»  Vekiller Saatli Bomba Gibi!
»  Kilis Güne Roketatarlarla Uyandı!
»   Mecliste İnanılmaz Kavga!
»  FLAŞ.. Karkamış'a Havanlı Saldırı
»  Manisa Soma'da Yola Bombalı Tuzak
»  Milletvekillerine Etik Kurallar Geliyor.
»  Dokunulmazlık Toplantısı Kavgalı Başladı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.