Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4873
EURO
34,7668
IMKB
9.533,000
ALTIN
2.490,220
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Davutoğlu:Parti Çıkarlarımız Ertele....
Davutoğlu:Parti Çıkarlarımız Ertele....
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Kişisel çıkarlarımız bir kenardadır, parti çıkarlarımız ertelenebilir, ertelenmeyecek yegane şey ülkemizin geleceğiyle ilgili atılacak adımlardır” dedi.
 
1.8.2015 - 08:05

Başbakan Ahmet Davutoğlu, televizyonlarda yayınlanan “Yeni Türkiye Yolunda” adlı ulusa sesleniş konuşmasını yaptı.

Davutoğlu, “8 Haziran sabahında Türkiye’de bir geçiş dönemi, hükümetsizlikten kaynaklanan ekonomik sıkıntılar bekleyenler şunu gördüler; kararlı bir şekilde hükümet etme iradesini yürüten bir hükümetin varlığı Türkiye’de ekonomik bakımdan yaşanması muhtemel sıkıntıları giderdiği gibi ülke ekonomisi üzerinde en ufak bir baskı oluşturmadan Türkiye’de bu kritik hükümet kurma sürecini yürütmeye devam ediyoruz” dedi.

Davutoğlu ayrıca “Kişisel çıkarlarımız bir kenardadır, parti çıkarlarımız ertelenebilir, ertelenmeyecek yegane şey ülkemizin geleceğiyle ilgili atılacak adımlardır” dedi.

Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

‘8 Haziran sabahı Türkiye’de bir geçiş dönemi’

“Eğer farklı kanaatlere sahiplerse en aşırı uçlara sahip olan, anlayışlara sahip olan partiler de Meclis içinde yan yana duruyorlar. Meselelerin konuşulacağı yer Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Meselelerin konuşulacağı yer meşru siyasi kanallar, meşru siyasi mekanlardır.

“Bunları şunun için zikrediyorum: 7 Haziran’dan bu yana 2 önemli süreci bir arada yaşıyoruz. Birisi, hükümet kurma süreci, bununla ilgili sizlere detaylı bilgi vereceğim. İkincisi ise özellikle 20 Temmuz Suruç katliamından sonra Türkiye’yi bir terör sarkacına, bir kaos girdabına sokmak isteyen çevrelerle yürütmekte olduğumuz mücadele. Onun için demokrasiyle başladım, demokrasiyle devam edeceğim, demokrasiyle bu konuşmayı bitireceğim.

“Çünkü Türkiye, otoriter darbe dönemlerinde ve kaostan beslenen terör odaklarının faaliyet yaptığı dönemlerde yıllarını kaybetti. Eğer o yılları tekrar kaybetmeyeceksek, eğer kardeş kavgalarını yaşamayacaksak, yegane teminat demokrasidir, demokrasidir, demokrasidir. İşte onun için sizler hangi tercihte bulunmuş olursanız olun hepinizin tercihleri başımızın üzerindedir ve gelin hep beraber her yerde, her evde özgürlükleri konuşalım, demokrasiyi konuşalım, meşruiyeti konuşalım.

“8 Haziran sabahında Türkiye’de bir geçiş dönemi, hükümetsizlikten kaynaklanan ekonomik sıkıntılar bekleyenler şunu gördüler; kararlı bir şekilde hükümet etme iradesini yürüten bir hükümetin varlığı Türkiye’de ekonomik bakımdan yaşanması muhtemel sıkıntıları giderdiği gibi ülke ekonomisi üzerinde en ufak bir baskı oluşturmadan Türkiye’de bu kritik hükümet kurma sürecini yürütmeye devam ediyoruz.

‘Kişisel çıkarlarımız bir kenaradır’

“Sayın Cumhurbaşkanımızdan 9 Temmuz’da hükümeti kurma görevini aldım. Ondan önce 1 Temmuz’da yeni Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı’nı seçtik. Cumhurbaşkanımız da Anayasa’nın bir gereği olarak görevi en büyük partinin, Mecliste temsil edilen en büyük Grubun Başkanı olarak bendenize tevdi etti.

“Bu görevi aldığımda yaklaşık bir yıldır yürütmekte olduğum Başbakanlık sorumluluğunu her zamankinden daha ağır bir şekilde omuzlarımda hissettim hepiniz adına. Şimdi sizlere evlerinizde, sofralarınızda belki yemek yerken şu taahhütte bulunuyorum: Nasıl son 9-10 ay içinde Başbakanlık görevini sadece hizmet aşkıyla yaptıysam, emin olunuz ki Hükümet kurma görevini de sadece ve sadece sizlerin huzuru için en iyi şekilde yapmaya gayret ediyorum.

“Kişisel çıkarlarımız bir kenardadır, parti çıkarlarımız ertelenebilir, ertelenmeyecek yegane şey ülkemizin geleceğiyle ilgili atılacak adımlardır.

‘Bazı şer odakları tehlikeli oyunlara kalkıştı’

“Milliyetçi Hareket Partisi ile de temaslarımız devam ediyor. HDP ile de eş başkanlarıyla bir görüşme gerçekleştirdik. Türkiye bayrama bütün bu süreçlerden sağlıklı bir şekilde geçerek iyi bir bayram idrak etti. Herkes de meşruiyet çizgisi içinde Türkiye yoluna devam ediyor kanaati uyandı.

“Demokrasimiz teminat altında kanaati uyandı. Bayramı çok güzel idrak ettik. Ama bizler bu çaba içindeyken bazı şer odakları bayram sonrası için son derece tehlikeli, kirli oyunlara kalkıştılar. Aynen geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda Kobani bahane edilerek şehirlerimizi bir şekilde yağmaya, baskıya muhatap kılan şiddet olaylarını organize edenler gibi, Ramazan Bayramı’nı müteakip 20 Temmuz sabahı Suruç’ta alçakça bir katliamla yüz yüze geldik.

“Bu katliamı yapan DAEŞ terör örgütü hem Türkiye’ye bir bütün olarak saldırdı hem de İslam dinine ve inancımıza en büyük, algı oluşturma bakımından en büyük darbeyi vuran tavırlarını sürdürdü.

“DEAŞ, PKK, DHKP-C veya başka adlarla hangi terör örgütü olursa olsun hepsinin hedefi insan canıdır, insan onurudur, ülkemizin geleceğidir. Nitekim ertesi gün İstanbul sokaklarında Suruç katliamı bahane edilerek bu kez yüzleri maskeli, elleri silahlı bazı nifak odakları DHKP-C terör örgütü olarak sahneye çıktılar.

“Bir anda ülkemiz 7 Haziran seçimlerindeki o güzel tablodan, temsil kabiliyeti yüksek Meclis’imizin verdiği o güzel görüntüden çıkartılarak 3 maşa terör örgütünün gerçekleştirdiği olaylarla karanlık bir tabloyla karşı karşıya getirilmek istendi.

“Bir taraftan sınır ötesinde bu iki ayakta Türk Hava Kuvvetleri’nin yürüttüğü operasyon devam ederken, diğer taraftan da ülkemizin her köşesinde, 39 vilayette DEAŞ, PKK ve DHKP-C terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda 29 Temmuz akşamına kadar 1302 zanlı gözaltına alındı.

‘Antidemokratik yöntemlere prim vereceğiz’

“Biz ne otoriterliğe, ne antidemokratik yöntemlere prim vereceğiz, ne de Türkiye’de kaos çıkararak Türkiye’yi aciz göstermek isteyenlerin planlarına izin vereceğiz. Kendinizden emin, geleceğinizden emin bir şekilde yürüttüğümüz bu huzur operasyonuna desteğinizi her zaman talep ediyoruz.

‘Kısa zamanda hükümet kurma imkanı buluruz’

“Ülkemizin kalıcı bir hükümete en kısa sürede kavuşması için Cumhurbaşkanımızca bendenize tevdi edilen görevi en iyi şekilde tamamlamak için önümüzdeki günlerde de yoğun bir şekilde çalışmaya devam edeceğim.

“Muhatabım siyasi parti genel başkanlarıyla bu konuda ümit ederim olumlu adımlar atar, en kısa zamanda 7 Haziran tablosunun gerektirdiği bir hükümeti oluşturma imkanı buluruz. Bundan emin olun, niyetimiz samimidir. Bizler sizin için siyaset yapıyoruz, bizler sizin için, size hizmet etmek için oy istedik, başka hiçbir gündem, başka hiçbir niyet hayatımızı ve hareket tarzımızı yönetemez.

“Bunu demokrasimize güvenerek, demokratik meşruiyet alanı içinde en kısa sürede bu vazifeyi tekemmül ettirmek ve tamamlamak için gayret sarf edeceğimden emin olunuz.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Demirtaş: 'Abim Kandil’de Değil.

Tatlıses'ten Çözüm Süreci İsyanı

'Masadan Kalka Hesabını Veremez'!
»  PKK'ya Ağır Darbe! 260 TeröristÖldürüldü
»  ''Cav Cav Cav Konuşan Bir Kadın''
»  ''Hakkımdaki Soruşturma Hükümsüzdür''
»  CHP’den Yüksek Askeri Şûra Atağı
»  Şehidi Devletin Zirvesi Uğurladı
»  Ankara'da Yağmur Şaşkınlığı!
»  Gül: Güçlü Bir Hükümetin Kurulması Lazım
»  Erdoğan'ın Çin’de Çok Gizli Randevusu
»  Ankara'da Tartışılan Yeni Senaryo!
»  Genelkurmay'dan Flaş Açıklama
»  Şehit Ailesi İçin Yürek Sızlatan Karar!
»  Demirtaş: Türkiye İçin Elinizi Tetikten
»  AKP ve CHP'nin uzlaşamadığı 4 madde
»  'PKK Havadan Yok Edilemez'
»  Erdoğan'ın Hemen Seçim Planı!
»  Pozantı'dan Acı Haber, 2 Polis Şehit
»  Bahçeli'den Sürpriz Koalisyon Açıklaması
»  Flaş.. 9 Vekilin Fezlekesi Mecliste!
»  Erdoğan'a 'Abisi Dağda' Yanıtı!
»  Menemen’de Ata’ya büyük saygısızlık
»  ''Bugün 5 Evladımızı Daha Kaybettik''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.