Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Davutoğlu'ndan Koalisyon Mesajları
Davutoğlu ndan Koalisyon Mesajları
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri öncesinde CHP ve MHP’ye, “şartsız gelin” mesajı verirken “Seçim sonrasında ortaya çıkan tabloya göre milletimiz bize hangi mesajı verdiyse onu yapacağız. Elimizden geleni yapacağız. Koalisyon görüşmelerinde ilkelerimizden taviz vermeyiz. dayatmalara izin vermeyiz. Sayın Kılıçdaroğlu blok lafını zihninden, gönlünden çıkarsın. Ondan sonra bizle konuşsun. MHP ülke gerçeğini göz önünde bulundurmalı” dedi.
 
30.6.2015 - 15:14

Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinin ardından Meclis’te ilk grup toplantısını yaptı. Grup toplantısında konuşan Davutoğlu,konuşmasına  AK Parti’nin Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleriyle başladı. Milletvekillerini hiçbir zaman oy kullanma makinasi yapmayacaklarını vurgulayan Davutoğlu, “Hiçbir milletvekilimiz parmak kaldırma makinesi değildir ve hiçbir zaman olmayacaktır. Her bir milletvekilimiz hem bulunduğu ili hem de 79 milyonu temsil eder. AK Parti'nin sicili hep temiz olmuştur, hep temiz olacaktır” diye konuştu.

Davutoğlu, AK Parti kurulmadan ve iktidar olmadan önce geçmiş siyasi partilerin ve özellikle koalisyon hükümetlerinin istikrarsızlığına vurgu yaptı.

Davutoğlu konuşmasına şöyle devam etti: 

“AK Parti kadroları bu meseleleri birer birer aştı. Muhtar bile olamaz dedikleri genel başkanını (Erdoğan) bu kürsüye Mart 2003'te Başbakan olarak çıkardı. Şiddete başvurmadan, hiçbir protesto yapmadan, gayri meşru eylem içinde olmadan siyaseti normalleştirdik. Dünya, Türkiye ne yapacak diye merak ederken, bu iktidar çöker dedikleri dönemde, Irak savaşını, AB sürecini Kıbrıs müzakerelerini başarıyla yönettik. Kıbrıs meselesinde tabuları yıktık. AB sürecini doğru sürece oturttuk. Biz her zaman gereğini yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Biz her zaman başta Irak olmak üzere bütün Ortadoğu'da barışı sağlamak için çaba sarf ettik. 27 Nisan e-muhtırasına karşı dimdik duran 22 ve 23. dönem milletvekillerimizi saygıyla anıyorum. Bizler prangaları kıra kıra geldik bundan sonra da hiçbir zaman prangaya izin vermeyeceğiz.”

-KOALİSYON ÇALIŞMALARI-

Davutoğlu, Meclis Başkanlığı seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kendisine verilecek olan Hükümet kurma çalışmaları ile ilgili konuştu. Koalisyon görüşmeleri sırasında olası AK Parti-CHP ve AK Parti-MHP koalisyonuna mesaj gönderdi. Görüşmeler sırasında “ilkelerimizden taviz vermeyiz” diyen Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Millet ‘koalisyon’ dedi ise kimseye kapımızı kapatmayız, her tür müzakereyi yaparız ama koalisyon görüşmelerinde ilkelerimizden taviz vermeyiz, dayatmalara izin vermeyiz, netice vermezse yine millet huzuruna gideriz. O günden bu yana, işte milletimiz şahit. Hiçbir parti yetkilimizin ağzından, herhangi bir partiye, onun liderine, seçmenlere dönük olarak rencide edecek tek bir söz çıkmadı. Şucular, bucular diye bir tasnif olmadı. Tek bir gün dahi bize oy vermeyenleri rencide edecek bir dil kullanmadık. Etik dışı davranışlara yönelmedik. Ahlaklı erdemli tutumumuzu sergiledik.”

-DİĞER PARTİLERİN TUTUMU

Davutoğlu AK Parti dışındaki partilerin seçim sonra gösterdikleri tutumu ise tek tek eleştirdi.

Davutoğlu, “Diğer partilerin tutumlarına bakalım; CHP günlerdir başka partilerin ne yapması gerektiğini incelemekle, yüzde 41'i hiçe sayan bir koalisyon ile meşgul. Sayın Kılıçdaroğlu 'blok' lafını kutuplaştırıcı dili, zihninden, gönlünden çıkarsın, bize öyle gelsin” dedi.

Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Eleştirmek kastıyla söylemiyorum. Milletimizi şahit kılmak için söylüyorum. Blok ne demek; yüzde 60’lık blok demek, karşısında da yüzde 40’lık blok var demek kutuplaştırıcı dilin en ağırı değil mi?  Çünkü onların meselesi AK Parti ile ilgili. Bütün formülleri Kılıçdaroğlu ortaya koyuyor kendince. Yüzde 60 nereden çıkıyor? Parlamento dışındaki partilerin oylarını da oraya koyuyor, bizden de yüzde biri kendi tarafına alıyor. Bunlarla blok yapıyor. Kılıçdaroğlu’na, bu kutuplaştırıcı dili zihninden gönlünden çıkarsın da ondan sonra bizimle konuşsun, ya da biz geldiğimizde ona göre bizimle konuşsun.

-"MHP RETÇİ"-

MHP’yi ise “retçi” tavrıyla eleştiren  Davutoğlu, “Daha ilk geceden tam bir öfkeyle, bütün diğer partilere yönelik bir dil, arkasından o günden bugüne retçi bir tavır... Siyaset ret etme sanatı değildir” diye konuştu. Davutoğlu, “Siyaset en doğru kabulü, milletin kabulüne dönüştürme sanatıdır. Yeni tabloyu okumadığınız her dönemde yaptığınız her hata ile bir sonraki siyasi döneminizi daraltırsınız. İşte koalisyon görüşmeleri öncesinde, MHP ile bir değerlendirme yaparak, muhasebeci bir tutum, ülke geleceğiyle ilgili kritik ortamda, gelecekle ilgili atılması gereken adımları ele alacak bir tutum benimsemesini tavsiye ediyoruz.”

-"TERÖRE AÇIK TAVIR SERGİLEMEK ZORUNDA"-

Davutoğlu HDP’nin tavrını ise, “HDP ise baktığınızda seçim kampanyasında, Batı'da barış, Doğu'da şiddet söylemi çıktı. Şimdi işte sınama vaktidir. Bu ülkenin siyasetinde yer edineceklerse, önce her türlü teröre açık tavır sergilemek zorunda. HDP’den beklediğimiz, milletin beklediği barış sözcüklerine kanarak onlara oy verenlerin beklediği öncelikli tutum, PKK terörüne karşı nerede durdukları tutumudur. Ama milleti bir kez aldatırsınız, iki kez belki aldatabilirsiniz ama daima aldatamaz” sözleriyle eleştirdi. (ANKA



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Türkiye'den Çin'e 'Tedirginiz' Mesajı!

Flaş.. TEOG Sonuçları Açıklandı

Milyonlarca Emekliye Kötü Haber
»  'Ramazan Programcılarına İtibar Etmeyin'
»  Özel Paşa İstifaya Hazırlanıyor!
»  Meclis Tatile Girmeyecek
»  CHP, Fidan’ı İstemiyor
»  Alevilerin Evleri Yİne İşaretlendi!
»  Kılıçdaroğlu'ndan Fire Korkusu!
»  Yeni Hükümetin Zor kararı!
»  Soma Kaymakamı İstanbul'a Atandı
»  Lady Gaga'dan Onur Yürüyüşü tweeti
»  ''Çözüm İçin Suriye Desteklenmeli''
»  İşte CHP'nin Koalisyon Paketi
»  O Masada 4 Dakikada Neler Oldu?
»  Saray Danışmanlıkları Beklemeye Alındı!
»  ''Asker sorumluluktan kaçmaz''
»  Grup Yorum’un Konser Savaşı…
»  Meclis Başkanlığı İçin 4 Aday Yarışacak
»  "Türk’ün zencisi-beyazı-mavisi olmaz"
»  Erdoğan'dan HDP'ye Veryansın
»  Baykal'dan Vekillere Mektup
»  Erdoğan Ya Milleti Ya HDP'yi Aldatıyor'
»  Erdoğan'dan Faş Açıklamalar!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.