Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Demirtaş Yeni Parti mi Kuracak?
Demirtaş Yeni Parti mi Kuracak?
 
Barış Yarkadaş, Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ve Demirtaş'ın yakın çevresinden edindiği son kulisleri Halk TV'de şu sözlerle anlattı:
 
9.9.2020 - 11:54

 

"Şimdi biliyorsunuz Selahattin Demirtaş, Medyascope TV'den Ruşen Çakır'a bir röportaj verdi. Ruşen Çakır'a verdiği röportajda 'Aslında bir sabah eşim Başak'ı da alıp, Meral Hanım'ın evine kahvaltıya gitmek isterdim' dedi. O röportajda sadece Meral Hanım ile ilgili kahvaltı isteğinin yanı sıra Recep Tayyip Erdoğan'la olan bir anektodunu da anlattı. 'Tayyip Bey, açılım görüşmelerinde bile bize karşı hem ketum davrandı. Halbuki insan olarak oturup konuşabilme şansınız olsaydı. Birbirimizi iyi tanısaydık. Birbirimizle insanı yanlarımızı paylaşabilseydik. Belki Türkiye'de birçok şey çözülebilirdi' dedi. Bu röportaj önceki akşam geç saatlerde yayınlandı.

Sabah saatlerinde de Meral Hanım ile ilgili kısmı İsmail Küçükkaya'nın Fox TV'deki programında gündeme geldi. Ve Meral Hanım benim hiç tasvip etmediğim bir cevap verdi. İsmail Küçükkaya, Selahattin Demirtaş'ın kahvaltıya ilişkin söylemini dile getirince Meral Hanım tabi ki kendi seçmen tabanını da düşünerek, 'Güneydoğu'da bir gelenek vardır. Bir kan davası da olsa, insanlar birbirine misafirliğe geldiğinde yenilir içilir. Kapıdan uğurlanır. O kan davası devam eder' dedi. Bu bir siyasetçinin vereceği cevap değildir.

Siyasette bu kan laflarının çok konuşulmasından yana değilim. Ama Meral Hanım'ın söylemi doğru değildi. Ben önce HDP'lilere daha sonra Selahattin Demirtaş'a yakın isimlere sordum. Dedim ki; Siz Meral Hanım'ın cevabını nasıl değerlendiriyorsunuz?


 
Demirtaş'a yakın isimler: Eminiz ki bugün yeniden sorulsa Akşener belki de daha farklı bir cevap verir
Çok ihtiyatlı ve iyimser yaklaştılar. Selahattin Demirtaş'a yakın olan kişiler... Dediler ki, 'Meral Hanım çok erken saatlerde yayına gitti. Çok erken saatlerde yayına gittiği için röportajın arkasını önünü inceleme fırsatı bulamadı. İsmail Küçükkaya kendisine o soruyu sorduğunda. Spontan bir cevap verdi. Eminiz ki bugün yeniden sorulsa belki de daha farklı bir cevap verir.'

İyi niyetli davranmak istiyorlar. Çünkü, Selahattin Demirtaş'ın yazdığı iki yazının Türk siyasetinde etki yarattığını özellikle 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ve Bir İttifak Modeli' yazılarıyla.... Bu etkiyi kırmak ve 31 Mart'taki etkisini de kırmak için Selahattin Demirtaş'a yönelik bazı medya kuruluşlarınca bir etkisizleştirme ve itibarsızlaştırma operasyonunun başladığını da söylediler.

Demirtaş'a yakın isimler yanıtladı: Parti mi kuruyor?
Selahattin Demirtaş'a yakın kişilere şunu şordum: Selahattin Demirtaş parti kuracak mı? dedim.
Dedikleri şu, 'Selahattin Demirtaş'ın bir parti kurma girişimi ve parti kurma düşüncesi yok. Bu laflar Demirtaş ile HDP'nin arasını açmaya, Demirtaş'a sevgi saygı duyan HDP tabanının kafasını karıştırmaya. Ve özellikle Demirtaş'ın yazdığı Duvar Gazetesi'nde yayınlanan son iki yazının da etkisini ortadan kaldırmaya yönelik bir operasyondur.'

Başak Demirtaş'tan Selahattin Demirtaş'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama
Sonra ben Başak Demirtaş'ı aradım. Neden aradım? Bugün Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş ile 10 dakikalık bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Başak Demirtaş'a önce Selahattin Demirtaş'ın sağlık durumunu sordum. Şunu söyledi: 'Sesi çok iyi geliyordu, çok moralli geliyordu. Herhangi bir sağlık sorunun olmadığını söyledi. Bana da moral verdi.'

"Biz telefonda sadece 10 dakika konuşabiliyoruz"
Sonra Akşener'in sözlerini sordum. Başak Demirtaş dedi ki: 'Biz telefonda sadece 10 dakika konuşabiliyoruz. Bu 10 dakikanın 3 dakikasını bir kızım, 3 dakikasını diğer kızım, 4 dakikasını da ben kullanıyorum. Kendi aramızda bunu böyle bölüştürdük.'

Demirtaş'tan Meral Akşener'e yanıt
Dedim ki, 'Sayın Selahattin Demirtaş'a Meral Hanım'ın cevabını sordunuz mu?' Selahattin Demirtaş şunu söylüyor: 'Sayın Akşener'in Fox TV'deki konuşmasını izledim. Kahvaltıya yanıt vermesi ve bunun hem televizyonlarda hem de gazetelerde tartışılması olumludur. Sorunların ve soruların tartışılmasından, ele alınmasından bir zarar gelmez. Tartışmak her zaman iyidir. Ben ahlaki duruşumu, iyi niyetimi ve vicdanı duruşumu ortaya koydum' demiş. Başak Demirtaş'ın bana söylediği bu kadar.

"Selahattin Demirtaş, Akşener'in cevabına çok fazlada içerlememiş"
Yani Selahattin Demirtaş, Akşener'in cevabına çok fazlada içerlememiş. Çünkü o da Akşener'in olduğu konumu biliyor. Demirtaş'ın bu daveti hep dedikleri Türkiyelileşme meselesinin bence yeni bir kapı aralığıdır.

Başak Demirtaş yanıt verdi: Selahattin Demirtaş parti kuracak mı?
Başak Demirtaş'a 'Selahattin Demirtaş bir parti kuracak mı?' diye sordum. Başak Demirtaş güldü, 'Selahattin bir parti kursaydı, sanırım benim de haberim olurdu' dedi."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Kılıçdaroğlu'ndan 'Dikili Ağaç' Yanıtı

Flaş.. İblib'den Acı Haber

"Corona Salgını 3 Yıl Sürebilir"
»  "Kılıçdaroğlu İmamoğlu'nu İstemiyıor"
»  Selvi:Yeni Bir Seçim Sistemi Geliyor
»  8 Dakikada Sonuç Veren Test Kiti
»  Koronavirüsten 52 Yeni Can Kaybı
»  Kafe ve Restoranlar İİİn Yeni Karar
»  Ali Babacan Taburcu Oldu
»  Kılıçdaroğlu’ndan Corona Açıklaması
»  Mecliste Corona'dan İlk Ölüm
»  KPSS'deki Skandal Meclis Gündeminde
»  Onlarca Mülki Amir Açığa Alındı
»  ODTÜ'de Uzaktan Eğitim Kararı
»  DSÖ : Yeni Pandemilere Hazırlanın
»  Yavaş:Belediye Corona'dan Kırılıyor
»  Flaş... En Çok Hasta Ankara'da
»  Metropol'den Bakan Koca'yı Üzecek Anket
»  Toplu Taşımda Ayakta Yolcu Alınmayacak
»  " Kurumsal Asabiyete Gerek Yok..."
»  Valiye 'Pes Doğrusu' Dedirden Olay
»  Bahçeli: 2023 Adayımız Bellidir
»  Akşener:Corona'da Durum İyi Değil
»  Selvi'den CHP'ye Muharren İnce Uyarısı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.