Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4982
EURO
34,9425
IMKB
9.809,000
ALTIN
2.431,010
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Demirtaş'tan MHP'yi Kızdıracak Yorum
Demirtaş tan MHP yi Kızdıracak Yorum
 
Selahattin Demirtaş: Sanırım MHP, son derece akıllıca bir muhalefet taktiğiyle AKP'yi adım atım bitiriyor! Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, iktidar partisinin Cumhur İttifakı'ndaki ortağıyla ilgili olarak "Sanırım MHP, son derece akıllıca bir muhalefet taktiğiyle AKP'yi adım atım bitiriyor" dedi.
 
5.1.2022 - 11:01

Kasım 2016'dan bu yana Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kişisel Twitter hesabında Cumhur İttifakı'yla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Sanırım MHP, son derece akıllıca bir muhalefet taktiğiyle AKP'yi adım adım bitiriyor" diyen Demirtaş, şöyle devam etti: "Bu arada kendileri de bitiyor ama olsun, Türkiye bu fedakarlığı asla (yani bir ay falan) unutmayacak."

NE OLMUŞTU?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ‘bazı çalışanların terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğuna yönelik iddialar’  gerekçesiyle başlatılan ve kamuoyunca 'siyasi sebeplere' dayandırılan teftiş, AKP içinde de çatlağa yol açtı. İktidar partisine mensup birçok isim, eleştiriler karşısında ya sessiz kaldı ya da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tam tersi görüşler dile getirdi.

Tepkilerin ardından AKP kanadından daha itidalli açıklamalar gelirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli açıklamalarıyla el yükseltmeye devam ediyor.

Son olarak dün partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı bir saniye bile olsa makamını işgal edemez, etmemelidir. Sayın Cumhurbaşkanımızla görevdeki Belediye Başkanı’nı karşılaştırmak, ‘bakın o da aynısını yaşamıştı, görevden alınmıştı’ demek, soysuz bir kıyastır" diyen Bahçeli, ayrıca AKP'li Şamil Tayyar, Bülent Arınç ve Numan Kurtulmuş'u hedef aldı. MHP liderinin tepkileri şöyle oldu:


 
'ÇÜRÜK YUMURTA'
"İmamoğlu’nun görevden alınması, hiç hak etmediği pâye olur. 20 yıllık emeklerimize, bu güzel ülkenin geleceğine yazık olur. Lafım, ortaya. İsteyen istediği payı alır" diyen Şamil Tayyar'a: "Lafı ortaya attım isteyen istediğini üstüne alsın diyen çürük yumurta."

'SULU GÖZLÜ SİYASETÇİ, SİYASETE DEVAM ETMEK İÇİN CHP'DE YER Mİ YAPIYORSUN?'
"Bu şekliyle giderse, Ekrem Bey önümüzdeki seçim İstanbul'a belediye başkanı olmak isterse hiçbir şey yapmasına gerek kalmadan, emin olun yüzde 50'nin üstünde gelir" görüşünü dile getiren Bülent Arınç'a: "Özel teşebbüsten dolayı endişeli olduğunu söyleyen, sürecin İmamoğlu'nun adaylığını yükselttiğini söyleyen sulu gözlü siyasetçi sana soruyorum, siyasete devam etmek için CHP'de yer mi yapıyorsun? Kaybettiğin itibarını Halk TV'de mi arıyorsun?"

'SENİN VARMAK İSTEDİĞİN YER NERESİ?'
"Türk Silahlı Kuvvetleri’nde bir terör örgütü ile ilişkili binlerce insan bulunduğu için Genelkurmay Başkanı’nı mı suçladık ki, belediye çalışanları arasında terörist bulunursa belediye başkanını suçlayalım? Böyle yaparsak kendimizi inkâr etmiş oluruz" değerlendirmesinde bulunan Numan Kurtulmuş'a: "Bununla iktifa etmeyip, 'TSK’nın içerisinde bazı FETÖ’cülere karşı operasyon yapılması hükümetin TSK’ya tavrını mı ortaya koyar' sorusuyla teftiş sürecini baltalamak isteyen, dönemin Genelkurmay Başkanı’nı, bugünün Milli Savunma Bakanı’nı töhmet altında bırakan saygıdeğer siyasetçi, senin varmak istediğin yer neresi, yapmak istediğin nedir?"



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Akşener: 'O Sandık Çok Yakında Gelecek'

Yahnici'den Baheli'ye Açık Mektup

Karamollaoğlu Koronavirüse Yakalandı
»  Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu hedef Aldı
»  "Bu Zammı Dış Güçler mi Yapt?"
»  CHP'li Ali Öztunç Baba Oldu
»  İmamoğlu'na 'Çürük Yumurta' Göndermesi
»  Tren Faciasında 18 Yıl Sonra Karar
»  Ankara Merkezi 40 İl'de Fetö Operasyonu
»  Emekliye Acilen Ek Zam Çağrısı
»  Flaş..Vaka Sayısı 45 Bin'e Dayandı
»  Emekliye Ek Zam Şoku
»  CHP'den Selvi'ye 'BelgeyiAçıkla' Çağrısı
»  Kılıçdaroğlu ve Akşener ortak mitingde
»  TCDD'den YHT Biletlerine Zam
»  Omicron'da En Çok Görülen Semptom
»  Altın'ı Olanar Dikkat
»  Dolar Yeni Yıa Hızlı Başladı
»  Araç Muayenesine Büyük Zam
»  Mersin'de Sürpriz Buluşma
»  Dikkat Omicron'un Hiper Bulaşıcı!
»  Akşener'den Vatandaşa:Bize Güvenin
»  "Kılıdaroğu: Aramızda Rekabet Falan Yok
»  Ankara'da Yürekleri Ağıza Getiren Kaza
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.