Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
47,9171
EURO
55,4992
IMKB
14.132,060
ALTIN
6.774,717
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Teknoloji   Magazin   Polis Adliye 
 
Dolar ve Euro Tarihi Zirvede!
Dolar ve Euro Tarihi Zirvede!
 
Türk lirası dolar ve euro başta olmak üzere diğer para birimleri karşısında değer kaybetmeye devam ediyor.
 
18.8.2026 - 09:05

Dolar/TL, haftanın ikinci işlem gününde serbest piyasada yüzde 0,1 değer kazanarak 47,9210 seviyesine yükseldi.


Euro/TL ise dün 55,67 seviyesindeyken tarihi rekora imza atmasının ardından bugün 55, 48 seviyesinde bulunuyor.

Ancak döviz bürolarında ve Kapalıçarşı'daki tablolara bakıldığında fiziki dolar 48 liradan satılıyor.

MERKEZ BANKASI DOLARI TUTMAYACAK İDDİASI
Öte yandan alınan kulislere göre kurdaki değer kaybının hızlanacağı, KOBİ’lerin krediye erişiminin kolaylaşacağı ve piyasa faizlerinin düşeceği iddia edildi. Ekonomistler bu kulis bilgisini “Seçim ekonomisinin ilk adımı” yorumlarken Merkez Bankası'nın doları enflasyon düzeyi ile eşit seviyeye getireceği de iddialar arasında yer aldı.

Ekonomi yönetimi, iş dünyası ve reel sektörün bir süredir dile getirdiği talepler doğrultusunda sıkı para politikasında esnek adımlar atmaya hazırlanıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek liderliğindeki ekonomi kadrosunun, piyasayı rahatlatmak amacıyla üç kritik alanda "kalibrasyon" yapacağı öne sürüldü.

FAİZLER GERİLEYECEK KREDİLER ESNEYECEK
Ekonomim gazetesinin haberine göre, atılacak adımların ilki faiz oranları üzerindeki baskıyı hafifletmeyi amaçlıyor. Halihazırda yüzde 40 seviyesinde bulunan fonlama faizinin, Merkez Bankası’nın yüzde 37 olan politika faizine yakınlaştırılması hedefleniyor. Bu hamleyle ana faiz oranı sabit kalsa dahi ticari ve bireysel piyasa faizlerinde düşüş sağlanması öngörülüyor. Ayrıca KOBİ’lerin Türk Lirası işletme kredilerine ulaşmasını zorlaştıran büyüme sınırlarının gevşetilmesi ve döviz kredilerindeki aylık yüzde 0,5'lik katı limitin esnetilmesi planlanıyor.

KURDA 'ENFLASYON KADAR ARTIŞ'
İş dünyasından gelen "aşırı değerli TL" eleştirileri sonrasında döviz kuru politikasında da makas değişimine gidilmesi bekleniyor. Yılbaşından bu yana aylık enflasyon yüzde 2’nin üzerinde seyrederken, dolar kurundaki artış aylık yüzde 1,2 ile 1,6 arasında tutulmuştu. Türk Lirası’nın reel olarak değer kazanmasına yol açan bu uygulamadan vazgeçilerek, döviz kurlarının yükselişinin enflasyon oranına paralel gerçekleşmesine izin verileceği belirtiliyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Petrol Fiyatları 90 Doları Aştı

YHT Bilet Fiyatlarına Zam Geldi

Altın Yeni Haftaya Hızlı Başladı
»  YHT Biletlerine Zam Gündemde
»  Akaryakıta Çifte Zam Geldi
»  Altında Sert Geri Çekilme
»  Enflasyon Beklentisi Yine Yükseldi
»  Motorinde ÖTV Düzenlemesi Belli Oldu
»  Akaryakıtta Vergi İndirimi
»  Brent Petrol 90 Dolar Sınırında
»  Altın Fiyatlarında İbre Yeniden Yukarıda
»  Akaryakıta Çifte Zam İptal Edildi
»  Akaryakıta Çifte Zam Yolda
»  Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
»  Benzinde '70 TL' Tabelaya Yansıdı
»  Altın Fiyatlarında Ralli Rüzgarı
»  Petrolde Yükseliş Arttı!
»  Altın Kâr Satışlarıyla Geriledi
»  Benzine Bir Zam Daha!
»  Benzin 1 Lira 7 Kuruş Zamlandı
»  İş Bankası'nda Görev Değişimi
»  Benzine 4,35 Liralık İndirim Bekleniyor
»  Hürmüz Rüzgarı Altını Uçurdu
»  Doğal Gazda Faturalar Artacak İddiası
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETECI ACI SOYLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.