Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5225
EURO
34,9729
IMKB
9.775,000
ALTIN
2.435,830
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Doların Freni Boşaldı!
Doların Freni Boşaldı!
 
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün sonlanan toplantısının ardından dünyanın en büyük ekonomisine dair parlak bir görüntü çizmesiyle dolar küresel piyasalarda değer kazanırken dolar/TL de buna paralel güne yükselişle başladı. Dolar 2.78'i geçerek 2.7842'ye kadar çıkmıştı.
 
30.7.2015 - 12:52

TL, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın açıklamalarından aldığı destekle değerlendi ve 2,77 seviyesinin altına geriledi. Dolar/TL, 10.46 itibariyle 2,7630'a kadar geriledi. Ancak doların yurtdışındaki hareketine paralel, Türkiye'deki güvenlik endişelerinin etkisiyle TL'de yine değer kaybı yaşandı ve 12.37 itibariyle dolar, Türk Lirası karşısında 2,79 seviyesini gördü.

Piyasalar bugün yılın üçüncü enflasyon raporuna odaklanacak. Fed açıklamasında ABD ekonomisinin ve istihdam piyasasının güçlenmeye devam ettiğini söyleyerek, politika yapıcıların Eylül ayındaki bir sonraki toplantısında faizleri artırmaları için kapıyı açık bıraktı.

Geçen hafta Pazartesi günü işlem gördüğü 2.6550 seviyelerinden bu hafta 2.7770'e kadar yükselen dolar/TL dün akşam saatlerinde 2.76 civarında işlem görüyordu. Dolar/TL Fed açıklaması ile 2.7750'ye kadar yükseldikten sonra bu sabah 0822 itibarıyla 2.7661/2.7744 seviyesindeydi. Dolar 2.7842'ye kadar çıktı.

TL, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın açıklamalarından aldığı destekle değerlendi ve 2,77 seviyesinin altına geriledi. Dolar/TL, 10.46 itibariyle 2,7630'a kadar geriledi.

ŞEHİT HABERLERİ ETKİLEDİ
Öğlen Şırnak'tan gelen saldırı haberlerinin ardından, Türk Lirası'nda değer kaybı görüldü ve dolar/TL, 2,79'a kadar yükseldi.
İÇ GÜVENLİK VE SİYASET İZLENİYOR
Suruç'ta geçen hafta meydana gelen patlamanın ardından yurtiçinde kolluk kuvvetlerine karşı gerçekleştirilen saldırılar güvenlik kaygılarını artırırken seçimlerin üzerinden iki aya yakın bir süre geçmesine karşın henüz erken seçim olasılığının ortadan kalkmamış olması piyasada baskı yaratmaya devam ediyor.
Koalisyon görüşmeleri kapsamında bugün saat 1300'da bir araya gelecek olan AKP ve CHP heyetleri arasındaki görüşmenin ardından yapılacak açıklamalar yakından izlenecek.

İç ve dış güvenlik endişeleri ve siyasi belirsizlikle Suruç patlamasından beri gelişmekte olan ülkelerden negatif ayrışan TL dolar karşısında yüzde 5'e yaklaşan değer kayıpları yaşarken, gösterge tahvil faizleri 100 baz puana kadar yükseldi.

Tahvil-bono piyasasında ise iki yıllık gösterge olan 14 Haziran 2017 itfalı tahvilde bileşik faiz dün spot kapanışta yüzde 10.10 seviyesindeydi. On yıllık gösterge olan 12 Mart 2025 itfalı tahvilde ise dün spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 9.79 seviyesinden gerçekleşirken valörde son işlem yüzde 9.74 oldu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Merkez Bankası'ndan Enflasyon Raporu

Fed'in Kararı Doları Hareketlendirdi!

Garanti Bankası Resmen İspanyolların
»  TOKİ, "mülteci kampı" kuracak
»  Dolar 7 Haftanın Zirvesini Gördü
»  Borsa Çöktü, Dolar Yükseldi!
»  Bakan Şimşek 'e Göre En Kötü senaryo
»  Bayramda Çalışanlar Ne Kadar Alacak?
»  Cumhuriyet Altını 426 TL Olabilir
»  Toki'den Emekliye Kontenjan
»  Çeaş Kepez'de İlk Raund Cem Uzan'ın
»  Emekliye Yine Promosyon Kandırmacası!
»  DolardaSuruç Patlaması!
»  Benzinde 12 Kuruş İndirim!
»  Altında Büyük Düşüş!
»  Emekliler dikkat! Ağustos maaşında...
»  ''Erken Seçim Olumsuz Bir Senaryo''
»  Bank Asya'dan Flaş Açıklama
»  İlaç Fiyatlarına Zam Yolda!
»  Emekliye Bayram Öncesi Zamlı Maaş!
»  Bank Asya ilgili flaş gelişme
»  TOKİ'den mahalle konseptli yeni proje!
»  Çin Borsası Piyasaları alt-üst etti
»  6 Milyon Genç Boşta Geziyor!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.