Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3787
EURO
35,0430
IMKB
9,088
ALTIN
2.325,750
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Dünya basını böyle duyurdu...
Dünya basını böyle duyurdu...
 
Yabancı basın ajansları Türk rehinelerin serbest bırakılmasını şu başlıklarla duyurdu...
 
20.9.2014 - 14:50

Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nda kaçırılan 49 kişinin 101 gün sonra serbest bırakılmasını yabancı basın ajansları da 'acil' koduyla 06.30'dan itibaren Başbakan Davutoğlu'nun açıklamasıyla birlikte dünyaya duyuruldu. Reuters ise rehinelerin Suriye tarafındaki Tel Abyad kentinde serbest bırakıldıklarını aktardı.

Reuters ajansı, saat 06.30'da abonelerine geçtiği haberinde "Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Irak'ın kuzeyi Musul'da rehin alınan tüm Türk vatandaşlarının güvenli bir şekilde Türkiye'ye geri döndüğünü söyledi" ifadesine yer verdi.

Associated Press ajansı da saat 07.00 sularında Davutoğlu'nun açıklamalarını referans göstererek rehinelerin serbest kalmasını "acil" koduyla duyurdu.

AFP ajansı da acil koduyla geçtiği haberinde Başbakan Davutoğlu'nun "Vatandaşlarımızı bu sabah ülkemize getirdik" sözlerine yer verdi.

BBC: Kuzek Irak'taki Musul'da bulunan Türk Başkonsolosluğu'ndan IŞİD tarafından kaçırılan rehineler serbest bırakıldı ve Türkiye'ye döndü. Detaylar henüz belli değil ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bunun " detaylı ve gizli bir operasyon" olduğunu belirtti. Türkiye, rehinelerin güvenliği için IŞİD'e yönelik doğrudan bir askeri operasyona girmeyi reddetmişti.

CNN: IŞİD militanlarının 3 ay önce kaçırdığı 49 Türk rehine bugün serbest bırakıldı.Rehinelerin nasıl serbest kaldığı henüz belli olmazken, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi web sitesinden yaptığı açıklamada, Türk istihbarat servisine teşekkür etti.

Guardian: Aralarında diplomatik çalışanların, çocukların ve özel güvenlik güçlerinin bulunduğu 49 kişi Irak'ın Musul kentinde 11 Haziran'da rehin alınmıştı. Türkiye, 49 rehinesinin IŞİD'in elinde bulunmasından dolayı açık bir şekilde IŞİD'e karşı ortak operasyon planından uzak durmuştu. ABD ise rehinelerini kurtarmak isteyen Türkiye'yi bu operasyona çok fazla zorlamamaya gayret etti.

Daily Mirror: IŞİD'in elinde tuttuğu 50'ye yakın Türk rehine dün gece serbest bırakıldı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk istihbarat servisinin kurtarma operasyonuyla 49 rehineyi Türkiye'ye geri getirdiğini söyledi. Türk medyasına göre herhangi bir fidye ödenmedi. Aralarında Musul Başkonsolosu, çocuklar ve özel güvenlik güçlerinin de bulunduğu rehineler Şanlıurfa'ya oradan da başkent Ankara'ya getirildi.

Deutsche Welle: Türkiye Başbakanı haziran ayında IŞİD militanları tarafından Musul'da kaçırılan 49 rehinenin kurtarıldığını açıkladı. Rehineler arasında birkaç çocuk da bulunuyor. Başbakan Davutoğlu, operasyon hakkında detaylı bilgi vermezken, kurtarılan rehinelerin sağlığının iyi olduğunu söyledi.

'IRAK HÜKÜMETİNİN BİLGİSİ YOKTU'

Ajanslar, vakit ilerledikçe diğer yetkili ağızlardan gelen açıklamaları da abonelerine aktardı. Associated Press, Türk liderlerin rehinelerin nasıl serbest kaldıklarına dair sınırlı bilgi verdiğini söyledi. Ajans ayrıca Irak ordu sözcüsü Korgeneral Kasım el Musavi'nin, Irak hükümetinin rehinelerin serbest bırakılması veya nerede tutuldukları, nerede serbest bırakıldıkları konusunda bilgi sahibi olmadığı şeklindeki ifadelerini aktardı.

'TEL ABYAD'DA BIRAKILDILAR'

Reuters ajansının haberinde yer alan bir ayrıntı da dikkat çekti. Ajans, güvenlik kaynaklarına dayanarak rehinelerin, IŞİD'in adeta merkezi konumundaki Rakka kentinden Akçakale'nin tam karşısındaki Tel Abyad'a götürüldüklerini ve burada serbest bırakıldıklarını aktardı.

ARADA 377 KİLOMETRE VAR

Rehinelerin kaçırıldıktan sonra serbest kalana kadar sekiz defa yer değiştirdikleri bildirilmişti. Rehineler bu sabah saatlerinde Akçakale'den Türkiye'ye giriş yaptılar. Rakka ve Tel Abyad ise IŞİD'in güçlü olduğu bölgeler. Rehinelerin kaçırıldığı Irak'ın Musul kentinin, Reuters'ın serbest bırakıldıklarını söylediği Tel Abyad'a uzaklığı ise 377 kilometre. Bu da rehinelerin, 101 gün boyunca uzunca bir mesafeyi kat ettiği anlamına geliyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Başkonsolos'u alnından öptü

Davutoğlu'na tebrik telefonu!

Arınç: MİT'e madalya takılması lazım
»  Erdoğan:Başarılı bir kurtarma opersyonu
»  Serbest kalan 49 Türk Urfa'da
»  Kurban derisinde flaş karar!
»  Davutoğlu'ndan 'gözün aydın'twett'i!
»  Flaş.. 49 rehine serbest bırakıldı
»  Gazi binbaşı 'Gaziler Günü'nde patladı!
»  Eskişehir'e Gençler şoku, 0-2
»  CHP'den hükümete destek!
»  Yahudi karşıtı pankarta soruşturma
»  FLAŞ.. SURUÇ'A SURİYELİ AKINI
»  100 bin dolar'a Türk vatandaşlığı!
»  ÇELİK:'Partime de Ankara'ya da küsmedim'
»  Operasyon gibi değişiklik!
»  Yargıtay'dan tarihi karar!
»  Erdoğan'ı Kanuni'ye benzetme cezası!
»  Gökçek'ten CHP'li Nazlıaka'ya şok!
»  Gül, yeni parti'yle dönüyor iddiası!
»  Gül yerine Erdoğan, Erdoğan yerine...
»  Gül herkesin cumhurbaşkanı olabildi mi?
»  Gökçek, canlı yayında musluktan su içti!
»  PKK'dan yine 'çözüm süreci biter'tehdidi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.