Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2191
EURO
34,7555
IMKB
10.255,000
ALTIN
2.403,130
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Dünya Dehşete Uyandı,140 Ölü,200 Yaralı!
Dünya Dehşete Uyandı,140 Ölü,200 Yaralı!
 
Fransa'nın başkenti Paris'i kana bulayan saldırılarda savcının açıklamasına göre en az 120 kişi hayatını kaybetti. Polis kaynakları ise 100'ü konser salonunda, 142 kişinin öldürüldüğünü bildirmişti.
 
14.11.2015 - 08:37

Fransa'nın başkenti Paris, hem bombalı ve silahlı saldırıların hem de rehine eyleminin hedefi oldu. Saldırılar, Paris'in doğusunda bir restoranda, metro istasyonunda, konser salonunda silahlı ve stat yakınında 2 bombalı saldırı şeklinde gerçekleşti. Saldırılarda ilk belirlemelere göre 142 kişi öldü. Ajanslardan geçen bilgilere göre saldırılarda 80'i ağır 200'e yakın kişi de yaralandı.

 REUTERS: REHİNELERİN 87'Sİ VURULDU

Paris belediyesinden bir yetkilinin Reuters'a verdiği bilgiye göre, dört saldırgan en az 87 genci vurarak öldürdü. Ardından terörle mücadele ekipleri operasyon düzenleyerek binaya girdi, saldırganlar da üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirdi ve can kaybı 100'ü buldu. Bataclan konser salonu, Ocak ayında terör saldırısına uğrayan karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun eski ofisine sadece 200 metre uzaklıkta bulunuyor.

FRANSIZ POLİSİ: TÜM SALDIRGANLAR ÖLDÜRÜLDÜ

Fransız polisi Paris'teki terör saldırılarıyla ilgili bazı detayları açıkladı. Paris Emniyet Müdürü, saldırganların iki gruba ayrıldığını, bir grubun stadyum yakınında eylem gerçekleştirirken diğer grubun da hemen hemen aynı dakikalarda lokanta ve konser salonunda katliam gerçekleştirdiğini açıkladı. Bataclan Konser Salonu'ndaki militanlardan birinin polisler gelmeden önce belindeki bombayı patlatarak 4 kişiyi daha öldürdüğünü açıklayan Paris Emniyet Müdürü, tüm saldırganların öldürüldüğünü ancak araştırmaların devam ettiğini belirtti.

HOLLANDE: ACIMASIZ OLACAĞIZ

Yetkililerle birlikte yaklaşık 100 kişinin öldüğü Bataclan Konser Salonu'na giden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, gördükleri karşısında şoke olduğunu söyledi. Hollande, "Çok sayıda ağır yaralı var. Gördüklerim karşısında şoke oldum. Bu manzaraya neden olanlarla savaşımızda acımasız olacağız" diye konuştu.

1500 İLAVE ASKER GÖREVLENDİRİLDİ

Fransa'da bakanlar kurulu, Paris'i sarsan terör saldırılarının ardından bugün Elysee Sarayı'nda olağanüstü toplandı. Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, ülkede olağanüstü hal ilan etmesi ve sınırlarının kapatılmasına karar vermesinin ardından yapılan toplantıda terörle mücadelede ivedilikle alınacak önlemler masaya yatırıldı. Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, bakanlar kurulu Hollande'ın açıkladığı olağanüstü hal ilanını onayladı. Alınan önlemler çerçevesinde ilk etapta 1500 ilave askerin güvenliğin sağlanması için görevlendirilmesi kararlaştırıldı.

OKULLAR KAPALI, TOPLANTI VE GÖSTERİLER ERTELENDİ

Sınırların kapatılma kararı ile birlikte hafta sonu planlanan okul gezileri iptal edildi. Okul ve üniversite binaları yarın kapalı kalırken, konserler ve diğer gösteriler ertelendi. Yine alınan önlemler çerçevesinde tehlikeli ve tehdit olarak görülen kişiler, doğrudan mahkemeye çağrılabilecek. Yarınki toplantı ve gösteriler güvenlik önlemleri çerçevesinde ertelenirken, şüpheli kişilerin evleri mahkeme kararı olmaksızın polis tarafından aranabilecek.


SAVCILIKTAN AÇIKLAMA: 120 KİŞİ ÖLDÜ

Başkenti kana bulayan iki ayrı silahlı ve üç ayrı bombalı saldırıda savcının açıklamasına göre en az 120 kişi hayatını kaybetti. Polis kaynakları ise 100'ü konser salonunda 142 kişinin öldürüldüğünü bildirmişti. Yaralı sayısı ile ilgili çelişkili bilgiler olmakla birlikte, en az 60 kişinin hastanelerde tedavi altında olduğu belirtiliyor.

SEÇİM KAMPANYALARINA ARA VERİLDİ

Bu arada, siyasi partiler bölge seçimleri öncesi başlattıkları seçim kampanyalarına ara verdiler.

ALMANYA, FRANSA'YA ÖZEL KUVVETLER GÖNDERMEYİ ÖNERDİ

Almanya İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere'nin, Fransız mevkidaşına, yardımcı olmak amacıyla Fransa'ya özel kuvvetler göndermeyi teklif ettiği bildirildi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Thomas De Maiziere'nin, Fransa İçişleri Bakanı ile yakın temasta olduğu belirtildi. Thomas De Maiziere de yaptığı açıklamada, ''Tüm kalbimizle Fransız dostlarımız ve hayatını kaybedenlerin yakınlarının yanındayız. Fransız mevkidaşımla yakın temastayım ve kendisine Almanya özel kuvvetlerini göndermeyi önerdim'' ifadelerini kullandı.

Bu arada, Alman Dışişleri Bakanlığı, Paris'i sarsan saldırılar nedeniyle Fransa'ya seyahat etmeyi planlayanlara yönelik güvenlik uyarısında bulundu. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Paris'te ağır bir terör saldırısı gerçekleştiği belirtilerek, ülkede olağanüstü hal ilan edilmesi, sınırların da kapatılması nedeniyle kısıtlamalar yaşanabileceği kaydedildi. Açıklamada, bu ülkeye gitmeyi planlayanlardan yerel makamların talimatlarına uymaları istendi. Öte yandan, Alman güvenlik güçleri, Berlin'deki Fransa Büyükelçiliği önünde yoğun güvenlik önlemi aldı. Polis, elçilik çevresini araçlarla kapattı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Statta Korku Dolu Anlar!

Flaş.. Obama'dan Saldırı Açıklaması!

Flaş..Paris'te Terör Saldırıları, 60 Ölü
»  Beyrut'ta Çifte İntihar Saldırsı,41 Ölü
»  Yunanistan'da Genel Grev!
»  '1 Milyon Suriyeli Evlerine Döndü'
»  Katalon Bağımsızlığına Mahkeme Şoku!
»  Genç Bakanın SütyeniFransa'yı Karıştırdı
»  Putin'in Kızı Milyarder Çıktı
»  Azerbaycan, İranlı Şeriatçıların Hedefi!
»  Obama Facebook'da Hesap Açtı!
»  Rusların Korktuğu 7 Konu!
»  Nasa'dan Heyecanlandıran Açıklama
»  Bakan'ın 'Kedilere Sürgün' Önerisi!
»  32 Kişi Öldü, Başbakan İstifa etti
»  Merkel'den,'Savaş Çıkar' Uyarısı
»  Papa: Hamile Kadınları İşten Çıkarmayın
»  Düşen Rus Uçağında Kurtulan Olmadı
»  MTV Sunucusu İntihar Etti
»  Rusya'da Yas İlan Edildi!
»  Gece Klübünde Yangın,27 Ölü 180 Yaralı!
»  ABD, Suriye'ye Asker Gönderecek
»  İran'ın İlk Kadın Büyükelçisi Atandı
»  Afganistan'da 7,5 Büyüklüğünde Deprem
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.