Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4097
EURO
34,5975
IMKB
10.046,000
ALTIN
2.384,690
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 19 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Dünyadan İran'a Kınama Mesajları
Dünyadan İran a Kınama Mesajları
 
İran'ın İsrail'e başlattığı saldırı dünyada ses getirdi. Birçok ülkeden art arda kınama mesajları geldi. Saldırıyı güçlü şekilde kınadığını açıklayan ABD Başkanı Joe Biden, İran'a ortak diplomatik tepki verilmesi için G-7 liderlerini toplayacağını bildirdi. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres de ne Ortadoğu'nun ne de dünyanın yeni bir savaşı kaldırabileceğini ifade etti.
 
14.4.2024 - 07:27

İNGİLTERE, İRAN'IN İSRAİL'E HAVA SALDIRISINI ŞİDDETLE KINADI
İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, X hesabından yaptığı paylaşımda, "İran rejiminin İsrail'e yönelik pervasız saldırısını en güçlü ifadelerle kınıyorum. İran bir kez daha kendi arka bahçesinde kaos tohumları ekmeye niyetli olduğunu göstermiştir." değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere'nin, İsrail'in yanı sıra Ürdün ve Irak dahil tüm bölgesel ortakların güvenliğini savunmaya devam edeceğini vurgulayan Sunak, "Müttefiklerimizle durumu istikrara kavuşturmak ve gerilimin daha da tırmanmasını önlemek için acilen çalışıyoruz. Kimse daha fazla kan dökülmesini istemiyor." ifadelerine yer verdi.

HOLLANDA: DURUM ENDİŞE VERİCİ
Hollanda'da geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte, sosyal medya hesabından Ortadoğu'daki durumun çok endişe verici olduğunu belirterek, “Bugün erken saatlerde Hollanda ve diğer ülkeler, İran'a İsrail'e saldırmaktan vazgeçmesi yönünde net bir mesaj gönderdi.” paylaşımında bulundu.

Rutte, “Hollanda, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarını şiddetle kınıyor. Olayların daha fazla tırmanmasının önlenmesi gerekiyor. Az önce Hollanda Savunma Bakanı ve Dışişleri Bakanı ile son durum hakkında temasta bulunduk. Gelişmeleri çok yakından takip etmeye devam ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

GUTERRES'TEN İRAN'IN İSRAİL SALDIRILARINA KINAMA
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırılarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

BM Genel Sekreteri Guterres, açıklamasında, "İran İslam Cumhuriyeti'nin İsrail'e yönelik kapsamlı saldırısıyla ortaya çıkan ciddi gerilimi şiddetle kınıyorum. Bu düşmanlıkların derhal son bulması çağrısında bulunuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Son saldırılarla Orta Doğu'daki gerilimin bölgeye yayılmasının ciddi bir tehlike olduğuna işaret eden Guterres, "Tüm taraflara, Orta Doğu'da birçok cephede askeri karşılaşmalara yol açabilecek herhangi bir adımdan sakınmaları için sükunet çağrısında bulunuyorum." ifadelerini kullandı.

BM Genel Sekreteri, ne Ortadoğu'nun ne de dünyanın yeni bir savaşı kaldırabileceğini sözlerine ekledi.

ALMANYA, İRAN'IN İSRAİL'E YÖNELİK HAVA SALDIRILARINI ŞİDDETLE KINADI
Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, yaptığı yazılı açıklamada, "Şansölye Olaf Scholz, Tahran'daki rejimin bu gece İsrail topraklarına başlattığı ağır hava saldırılarını şiddetle kınadı. Bu sorumsuz ve hiçbir şekilde haklı çıkarılmayacak saldırıyla İran bölgede geniş kapsamlı yangını riske ediyor." ifadelerini kullandı.

Almanya'nın bu zor zamanlarda İsrail'in yanında olduğunu aktaran Hebestreit, şimdi G7'deki ortaklar ve müttefiklerle başka tepkiler üzerinde görüşeceklerini kaydetti.

Scholz, 16 Nisan'a kadar Çin'e yapacağı 3 günlük ziyarete bugün başlayacak. Alman basınındaki haberlere göre, Scholz, ziyaretin ilk durağı Chongqing kentine ulaştı. Yarın Şanghay'a geçecek olan Scholz, ziyaretin üçüncü günü Pekin'de Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşecek.

FRANSA, İRAN'IN İSRAİL'E HAVA SALDIRISINI KINADI
Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne, X hesabından yaptığı açıklamada, "Fransa, İran'ın İsrail'e karşı başlattığı saldırıyı en sert şekilde kınıyor." ifadelerini kullandı.

İran'ın attığı bu eşi benzeri görülmemiş adımla istikrarsızlaştırma eylemlerinde yeni bir eşiği aştığını belirten Sejourne, İran'ın bölgede askeri gerilimin artması riskini göze aldığını aktardı.

Sejourne, Fransa'nın İsrail'in güvenliğine olan bağlılığını yeniden dile getirdiğini ve bu ülkeyle dayanışma içinde olduğunu aktardı.

AB'DEN İRAN'A KINAMA
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, "AB, İran'ın İsrail'e kabul edilemez saldırısını şiddetle kınıyor. Bu benzeri görülmemiş bir gerilim, bölgesel güvenliğe yönelik ciddi bir tehdittir." değerlendirmesinde bulundu.

DANİMARKA, İRAN'IN İSRAİL'E YÖNELİK SALDIRISINI ŞİDDETLE KINADIĞINI BİLDİRDİ
Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, herkese itidalli davranma ve gerilimi düşürme çağrısında bulundu.

"Danimarka, İran'ın İsrail'e yönelik duyurduğu saldırıyı şiddetle kınıyor." ifadesini kullanan Rasmussen, İran'ın Orta Doğu'daki "istikrarı bozan rolünün" kabul edilemeyeceğini belirtti. Rasmussen, bu saldırının da onlardan biri olduğunu savundu.

Bakan Rasmussen, Danimarka'nın müttefikleriyle bölgede istikrarın sağlanması için çalışmayı sürdüreceğini kaydetti.

NORVEÇ, İRAN'IN İSRAİL'E YÖNELİK SALDIRISINI KINADIĞINI AÇIKLADI
Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, bu saldırının, son derece istikrarsız olan durumu daha da kötüleştireceğini belirtti.

"İran'ın İsrail'e yönelik hukuka aykırı ve tehlikeli saldırısını kınıyorum." ifadesini kullanan Eide, Orta Doğu'da şiddetin daha fazla tırmanmasının önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Eide, tüm taraflara azami itidal gösterme çağrısında da bulundu./NTV



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Biden: İsrail'e Desteğimiz Tam Mesajı

İngiltere'den Savaş İlanı Gibi Karar

İran'dan ABD'ye Tehdit Dolu Mesaj
»  Ortadoığu'da İran-İsrail Gerilimi
»  İsrail Hamas Liderinin Ailesini Vurdu
»  Rusya'da Patlayan Baraj Faciası
»  İsrail Yardım Görevlilerini Vurdu
»  İsrail'den Devrim Muhafızlarına Saldırı
»  Katil İsrail'in Şifa Hastanesi Katliamı
»  İsrail Ordusu Suriye'yi Vurdu
»  Putin'den Ukrayna'ya F 16 Tehdidi
»  Trump’a Konuşma Yasağı Kararı
»  ABD Suriye'de 10 Hedefi Vurdu
»  Putin'den Dikkat Çeken Sorular!
»  Teröristler Bülbül Gibi Öttü
»  Rusya Nato Sınırlarına Asker Yığıyor
»  Ukrayna'ya Yoğun Hava Saldırısı
»  Putin'den İntikam Mesajı
»  ABD Saldırıdan 2 Hafta Önce Uyarmış
»  Moskova'daki Katliam Dünya Basınında
»  Sırbistan'fan Flaş Rusya İddiası
»  Moskova’da Konser Salonuna Saldırı
»  Bosna Hersek, Avrupa Birliği Yolunda
»  Putin'e 'Bu Seçim Yasa Dışı' Tepkisi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.