Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2815
EURO
34,8081
IMKB
10.269,000
ALTIN
2.441,890
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DİGİTÜRK'E SURPRİZ TALİP!
DİGİTÜRK E SURPRİZ TALİP!
 
Digiturk’e en büyük rakibi D-Smart talip oldu. D-Smart CEO’su Ali Güven, Digiturk’ü sadece Lig TV için değil tüm operasyonlarıyla istediklerini belirterek, “Bu satın almada Rekabet Kurumu’nun kuralları belirleyici olacak. Yani son sözü devlet söyleyecek” dedi.
 
3.7.2013 - 09:54

Çukurova Grubu’nun borçları nedeniyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) el koyduğu dijital yayın platformu Digiturk’e en büyük rakibi D-Smart talip oldu. D-Smart CEO’su Ali Güven, Türkiye’den bir dünya markası çıkarmak, milli serveti korumak ve Türkiye’de döviz kalması amacıyla Digiturk’e talip olduklarını belirterek, “Sadece futbol değil, tüm Digiturk operasyonlarını istiyoruz” dedi. Güven, Hürriyet’e yaptığı özel açıklamada şunları söyledi:

TEK KUTU KULLANILABİLİR

“Digiturk’ün Türkiye’de büyüyerek daha fazla değerlenmesi gerekiyor. Digiturk milli bir servet durumda. Bu gözle bakıldığı zaman yaptığı yatırımların en çok geri dönüşü D-Smart ile olacak. Çünkü aynı işi yapıyoruz. İki şirketin birleşmesiyle yapılacak optimizasyon, fiyatları düşürecek, kaliteyi artıracak ve tek ‘decoder’ (kutu) kullanılmaya başlanacak. Ayrıca iki şirketin birleşmesi durumunda yabancı içerikler için harcanan 100 milyonlarca dolar da Türkiye’de kalacak.”

REKABET KURUMU

Şu anda Digitürk’ü almak için adı geçen şirketler arasında en mantıklı birleşmenin D-Smart ile gerçekleşeceğini söyleyen Güven, “Bizim tâbi olduğumuz üç tane çok önemli kuruluş var; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Rekabet Kurumu ve RTÜK. Özellikle burada Rekabet Kurumu’nun kuralları belirleyici. Rekabet Kurumu’nun kuralları ve izinleri imkan verirse talip oluruz. Burada son sözü devlet söyler” dedi.Bir operatör olarak Digiturk ile ilgilenmelerinin en doğal hakları olduğunu da kaydeden Güven, bununla ilgili çalışmaları başlattıklarını söyledi.

5 milyon abone dünya devi yapar

D-SMART olarak hedeflerinin, Türkiye’de çok güçlü bir marka olmak ve yurtdışına Türkiye’den bir marka çıkarmak olduğunu söyleyen Güven, Doğu Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Kafkaslar ve Güney Rusya’da da aktif bir ‘pay-tv’ (ödemeli TV hizmeti) markası haline gelmek istediklerini söyledi. Güven, D-Smart ile Digiturk’ün birleşmesi durumunda toplamda 4-5 milyon aboneye sahip bir şirket olacağını sözlerine ekleyerek, söz konusu abone sayısıyla D-Smart ve Digiturk’ün dünya sıralamasına girebileceğini belirtti.

Digiturk’e kimler talip?

D-Smart’ın dışında TMSF’nin bünyesindeki Digitürk’e son dönemde resmi olmayan kaynaklara göre Fransız Canal Plus, Ciner Grubu, Doğuş Grubu ve Türk Telekom’un da talip olduğu iddia ediliyor.

Futbol ‘elit’ bir ürün oldu

ALT lisanslama modeli ile tek bir operatör yerine birkaç operatörün Lig TV yayını yapılabileceğine dikkat çeken Güven, 1 milyon abone Lig TV izlerken, alt lisanslama modeliyle 1 milyon yeni Lig TV abonesi oluşacağını ifade ediyor. Güven, “Digiturk, son ihalede iki kat bedel ile ihaleyi aldı. Abonelik fiyatları arttı ve abonelerin içeriğe ulaşımı kısıtlandı. Futbol çok elit ve pahalı bir ürün haline geldi. Tersine futbol yayınlarının ucuzlaması ve daha büyük kitleye ulaşması gerekiyor. Digiturk’ü kim alırsa alsın, adil bir rekabet için alt lisanslama veya bölünme gibi modeller üzerinden durulmalı” dedİ



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


LEVENT KIRCA'DAN ERDOĞAN'A YANIT!

USTA SPİKERDEN SHOW TV'YE HÜZÜNLÜ VEDA

AKŞAM GAZETESİNDE DEPREM!
»  YİĞİT BULUT ERDOĞAN'IN EKONOMİ DANIŞMANI
»  BAŞBAKAN LEVENT KIRCA'YA SERT ÇIKTI
»  KURTULUŞ TAYİZ AKŞAM GAZETESİNDE
»  GÜNEŞ'TEN ÖCALAN'A: NEREYİ VERELİM ABİME
»  BEKİR COŞKUN'DAN CHP'YE: KIPIRDA BİRADER
»  NAGEHAN ALÇI'DAN HAMİLELİK POZU!
»  NTV TARİH'E GEZİ DARBESİ!
»  AKŞAM, HÜSNÜ MAHALLİ'Yİ DE GÖNDERDİ
»  AKŞAM'DA YAZAR KIYIMI
»  RTÜK BAŞKANINA SUÇ DUYURUSU
»  İŞTE TUĞÇE TATARİ'NİN SANSÜRLENEN YAZISI
»  UĞUR DÜNDAR'DAN SÜRPRİZ MOLA!
»  ATV'NİN ACI GÜNÜ!
»  AYDIN DOĞAN'IN KIZINA BÜYÜK ŞOK!
»  MEDYA'DA 'YENİ TÜRKİYE' BOMBASI
»  'GEZİ 'NEYYİRE ÖZKAN'IN DA BAŞINI YEDİ!
»  BBC'DEN SELİN GİRİT'E DESTEK!
»  200-300 MEDYA ÇALIŞANI İŞSİZ KALACAK
»  TRT'YE YENİ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI
»  OKTAY KAYNARCA'YA GEZİ PARKI ŞOKU
»  AKŞAM'DA 2 YAZARIN İŞİNE SON VERİLDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.