Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,4172
EURO
47,5295
IMKB
10.616,000
ALTIN
4.459,070
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 34 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DİSK BAŞKANINA POLİS JOPU!
DİSK BAŞKANINA POLİS JOPU!
 
Otağ-ı Hümayun'un müze olmasını isteyen ve aralarında DİSK Başkanı Süleyman Çelebi'nin de bulunduğu gruba polis cop ve kalkanlarla müdahale etti.
 
28.12.2010 - 07:20
Osmanlı Ordusu’nun Batı’ya yapacağı seferlerden önce ordunun toplandığı alanda Hünkâr Kasrı olarak inşa edilen Otağ-ı Hümayun, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nin (YTÜ) işbirliğiyle onarıldı ve bugün resmi açılışı için tören düzenlendi.

"MÜZE OLMASINI İSTİYORUZ"
Disk üyelerine polis müdahalesi
Foto galeri için tıklayın

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri ise buranın müze yapılmasını istediklerini ifade ederek Otağ-ı Hümayun'un yeraldığı YTÜ Davutpaşa Kampusü önünde toplandı. Aralarında DİSK Başkanı Süleyman Çelebi'nin de yeraldığı grup, "Otağ-ı Hümayun 12 Eylül 1980'de DİSK üyelerinin sorgulandığı bir işkencehanedir. Müze yapılmalıdır" açıklamasında bulundu.

COP VE KALKANLI MÜDAHALE

Grup açıklamanın ardından Otağ-ı Hümayun'a doğru ilerlemek istedi. Ancak polis izin vermedi. Yaşanan tartışmanın ardından aralarında Çelebi'nin de bulunduğu yaklaşık 20 kişilik grup, "12 Eylül İşkencehanesi Otağ-ı Hümayun, İnsan Hakları Müzesi olmalıdır" yazılı pankartla kampuse doğru yürüyüşe geçti. Grup, kampus girişine geldiğinde polis ilk olarak kalkanlarla müdahale etti. Yaşanan gerginlik arbedeye dönüştü. Kalkanlarla itilen gruptaki bazı kişilerin direnmesi üzerine polis cop kullandı.

DİSK üyelerine polis copu!
video için tıklayın


BU DAYAKLAR BİZE VIZ GELİR
Süleyman Çelebi, basın mensuplarının "Polisin müdahalesini nasıl değerlendiriyorusunuz?" sorusu üzerine, "Demokrasinin en ilerisi olarak görüyorum. İyi bir karşılama yaptılar. Coplarla tekmelerle çok iyi bir dayak attılar. Ama biz bunları daha önce DİSK olarak yaşadık. Biz işkencelerden, bedeller ödeyen bir örgütüz. Susturulmuş bir toplum istiyorlar. Hiçbir zaman susmayacağız. Bu dayaklar bize vız gelir. Bizi susturamadılar, susmayacağız" diye konuştu.
Otağ-ı Hümayun’a girmediğini söyleyen Çelebi, "Otağ-ı Hümayun’un İnsan Hakları Müzesi olduğunda içeri gireceğim" şeklinde konuştu. "Otağ-ı Hümayun bir insanlık ayıbı merkezidir" diyen Çelebi yaşadıkları işkenceleri anlattı
1980 yılının askeri darbesinin ardından bir kez daha onbinlerce işçi, emekçi, ilerici hapishanelere dolduruldu" diyen Çelebi, "Binlerce DİSK üyeleri göz altına alınmış ve askeri hapishanelere doldurulmuştur. DİSK 12 Eylül’cü genarrallerin baş hedefi olmuştur. Bu bina bütün yaşananlara tanıklık etmiştir. Bu binada tıpkı Mamak, Madımak, ve Diyarbakır gibi işkence tezgahları kurulmuştur. DİSK üyelerinin bütün sorgulamaları bu binada işkenceler altında tamamlanmıştır. Biz DİSK olarak bu binanın mutlaka insan hakları müzesine döştürülmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.
Otağ-ı Hümayun’unda yıllar önce işkence gördüğünü söyleyen DİSK üyesi Ali Haydar Uğurlu da, "30 sene önce burada işkence gördük. Otağ-ı Hümayun’un müze olmasını istiyoruz" dedi.
Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. 27 ARALIK 2010/VATAN




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DİYANET VAKFI'NDA İSTİFA DEPREMİ

ATATÜRK'E HAKARET!

GENELKURMAY'DAN GÖKÇEK'E ŞOK ELEŞTİRİ
»  MECLİS'TE ÇOK GÜZEL HAREKETLER!
»  BÜTÇE'DE RENKLİ DİYALOGLAR!
»  ÖCALAN'IN SON PLANI DEŞİFRE OLDU!
»  İSTANBUL'DA TEHLİKELİ KIŞKIRTMA!
»  "USTA VARKEN ÇIRAĞA İTİBAR EDİLMEZ"
»  "NEDEN ALEVİ DEMİYORUM"
»  BAŞSAVCI YARDIMCISI DİNLEMEYE TAKILDI!
»  İSTANBUL'DA CEMEVİ'NE MOLOTOFLU SALDIRI!
»  "AMPULÜN YEDİ HUZMESİ..."
»  BAŞKOMTANLIK SIĞINAĞI!
»  ERGENEKON'DA TANIKLIK 11 TL
»  AKP'LİLERİ ÇOK KIZDIRDI!
»  GÜRSEL TEKİN'DEN HÜSEYİN ÇELİK'E YANIT!
»  KİLO HESABIYLA AKP'NİN HESAPLARINI ALTÜST ETTİ!
»  BASKININ NEDENİ SAHTE İSİMLE İHBAR!
»  TÜRKİYE KIYLARINI İSTİLA TEHDİDİ !
»  " TÜM BU İŞLEMLER YÜCE DİVANLIK"
»  "SIRA DİĞERLERİNE DE GELECEK!"
»  KANSER HASTALARINA SKANDAL SORULAR!
»  BAKAN ATALAY'DAN, MHP'Yİ ÇOK KIZDIRACAK SÖZLER!
»  O EFSANE GERÇEK ÇIKTI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.