Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,4856
EURO
43,8737
IMKB
9.078,000
ALTIN
4.092,000
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 19 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
EGEMEN BAĞIŞ'TAN VEDA EDER GİBİ KONUŞMA
EGEMEN BAĞIŞ TAN VEDA EDER GİBİ KONUŞMA
 
AB Bakanı ve Başmüzakerece Egemen Bağış, Ankara'da katıldığı bir iftar etkinliği sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış , İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylık konusunda, "Bizim partimizde makamlara aday olunmaz, partinin ortak aklı istişarelerini tamamlar, kime hangi görevi verirse onu en iyi şekilde yapmaya çalışırız" dedi.
 
16.7.2013 - 00:39

AB Bakanı Bağış, TBMM Dışişleri Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu üyesi milletvekilleri, AB üyesi ülkelerin Ankara büyükelçileri, kamu kurum ve kuruluşlarının AB daimi temas noktaları, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri, diplomasi muhabirleri, farklı inanç gruplarının mensupları ve AB Bakanlığı, Ulusal Ajans ve Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) çalışanlarına Cer Modern'de iftar yemeği verdi.

SON İFTARIM OLABİLİR

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bağış, açılış konuşmasında yer verdiği, "Belki bu benim AB Bakanı olarak sizlerle birlikte son iftarım olabilir, bu vesileyle herhangi birinin kalbini kırdıysam onlardan da özür dilemek isterim" ifadesinin sorulması üzerine, söz konusu iftar yemeğini bütün çalışma arkadaşlarıyla bir araya gelmek için düzenlediklerini belirtti.

Bağış, "Biz bütün çalışma arkadaşlarımız bir aradayken helalleşmenin, hele bu ramazanın rahmet, bereket ortamında bir zararı olmaz diye düşünüyoruz. Benim geçmiş senelerde de buna benzer söylemlerim olmuştur. Sonuçta, siyasette ben de 3. dönem milletvekiliyim ve yeni arkadaşlara da yer vermemiz gerekir, siyasi olgunluk onu gerektirir, Başbakanımızdan biz onu öğrendik" diye konuştu.

AB Bakanı Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer bir dahaki ramazana bu görevde olmazsak, şimdiden onlarla, hazır herkesi bir arada bulmuşken helalleşme fırsatını değerlendirmek istedim. Bu, bırakıyorum anlamına da gelmez, ben sonsuza kadar bu görevde kalacağım anlamına da gelmez. Siyasetin gereğidir. Bir de yarına hangimiz sağız, hangimiz değiliz, bilemeyiz. Ama hazır bütün çalışma arkadaşlarım bir aradayken helalleşmenin, kendilerinin kalbini kırdıysam onlardan özür dilemenin, onlardan ne kadar memnun olduğumu vurgulamanın, onlarla çalışmaktan ne kadar onur duyduğumu hatırlatmanın bir zararı olmaz diye düşünüyorum."

NE GÖREV VERİLİRSE YAPARIM

Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın gündeminde yer alıp almadığına ilişkin soruya, " AK Parti 'de bir kural vardır. Bu partinin mensupları, bu hareketin ve davanın neferleri olarak Başbakanımızdan bir şey öğrendik. Bizim partimizde makamlara aday olunmaz, partinin ortak aklı istişarelerini tamamlar, kime hangi görevi verirse onu en iyi şekilde yapmaya çalışırız" yanıtını verdi.

Bugüne kadar kendisine verilen milletvekilliği, başbakanlık danışmanlığı, genel başkan yardımcılığı ve bakanlık görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını ifade eden Bağış, şöyle konuştu:

"Bundan sonra da partim bana nerede, hangi görevi verirse versin, onu en iyi şekilde yapmaya çalışırım. Aynı şey bütün arkadaşlar için geçerlidir. Bizler sadece içinde bulunduğumuz görev için iddialar sahibi olabiliriz ama başka bir görev için herhangi bir şekilde bir iddia sahibi olmamız bizim parti kültürümüze aykırıdır. Ama partimizin, bizim de katkımızın olacağı, istişare mekanizmalarından sonra ortak akıl bize başka bir görevi tevdi ederse, onu da yapmak için elimizden geleni ardımıza koymayız, en iyi şekilde o görevi yerine getirmeye çalışırız."

TWEET ATTI

'GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ'

Bağış gece yarısı Twitter'dan yaptığı açıklamada ise şu ifadeyi kullandı:

"Tüm çalışma arkadaşlarımızı eşleri ile ağırlarken hellaleştik. Veda ediyoruz sanmışlar. Görevimizin başındayız."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKŞAM'DA BİR AYRILIK DAHA!

AÇILIMIN ON YILI SESSİZ DEVRiM'DE!

AKP'Lİ VEKİLDEN ŞAŞIRTAN PKK ÇIKIŞI!
»  GENELKURMAY'IN ÖNÜNDE DURAN ADAM EYLEMİ
»  PKK ŞEHİTLİĞİ AÇILDI!
»  PAŞA'YA 400 BİN DOLAR!
»  İSTANBUL'DA GİZLİ 'İHVAN' TOPLANTISI
»  YARGITAY'DA BALYOZ MESAİSİ
»  BAYRAK SATICISINI İSYANI
»  ALİ'Yİ DÖVEN SOPLALILAR YAKALANDI
»  BİNALİ YILDIRIM ALEVİLERİ KIZDIRACAK!
»  BDP TACİZCİYİ AFFETMEDİ!
»  ABD'DE GÜLEN'İ PROTESTOYA POLİS ENGELİ!
»  TESLİM OLAN PKK'LIDAN ŞOK İTİRAF!
»  ASKERLİK ÖNCE 9 AY SONRA 6 AY!
»  10 MİLYON KİŞİYE BEDAVA SEYAHAT
»  "MISIR'DAKİ CUMHURBAŞKANIM MURSİ'DİR"
»  İSTİKLAL CADDESİNDE CAN PAZARI
»  MECLİS 1 EKİM'E KADAR TATİL!
»  ÖCALAN 1 ARTI 1'E Mİ GEÇİYOR?
»  GÜNAY'DAN ZEYD ASLAN TEPKİSİ
»  TBMM'DE AKP VE MHP'NİN ASKERLİK ATIŞMASI
»  ERGENEKON'DA TAHLİYE TALEPLERİNE RET!
»  ANAYASA MAHKEMESİNDEN CHP'YE CEZA!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.