Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4883
EURO
34,8228
IMKB
9.535,000
ALTIN
2.489,920
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
EGO 9 Ayda 332 Milyon Yolcu Taşıdı
EGO 9 Ayda 332 Milyon Yolcu Taşıdı
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, toplu taşıma araçlarıyla, bu yılın 9 ayında 332 milyon yolcu taşıyarak, kent trafiğinin rahatlamasına büyük katkı sağladı. EGO otobüsleri, yılbaşından itibaren 95 milyon kilometre yol kat etti, raylı sistemler de 210 bin kez sefer yaptı.
 
26.10.2016 - 00:01

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’nın, nüfusu 5 milyonu aşan kentler arasında, trafiği en rahat şehirlerin başında geldiğini belirterek, “Şehir trafiğinin rahatlamasında, çevreci dev otobüs filosu başta olmak üzere, raylı sistemin ve toplu taşımada ilk kez Başkent'te kullanılan teleferiğin büyük katkısı var” dedi.
Başkan Gökçek, Ankara’da bu yıl içinde gerçekleşen ulaşım istatistikleriyle ilgili şu bilgileri verdi:
“Otobüs ve metrolarla taşınan toplam yolcu sayımız 332 milyona ulaştı. 173 milyon kez tam bilet, 90 milyon kez indirimli öğrenci ve öğretmen kartı, 69 milyon kez ise serbest kart kullanıldı. Serbest kart uygulamasından, 61 yaş üstü yolcular 40 milyon kez, engelli ve engelli refakatçisi 12 milyon kez, gazi, gazi yakını, şehit yakını, vazife malulü ve bunların yakını da 1362 kez faydalandı.”

-EGO OTOBÜSLERİ, 95 MİLYON KİLOMETRE YOL KAT ETTİ
Başkan Gökçek, EGO otobüslerinin, yolcu ve trafik yükünün hafifletilmesinde, toplu ulaşım hizmetlerinin başında yer aldığını kaydederek, “Bir günde 1230 araç ve 2 bin 350 şoförle, ortalama 7 bin 450 servis verilerek 750 bin vatandaşımız, gideceği yere ulaştırılıyor. Yaşlısından gencine, engellisinden gazisine kadar 2016'da toplam 209 milyon yolcuyu eve, işe, okula, hastaneye ve alışverişe ulaştıran EGO otobüsleri, bu sürede ise 95 milyon kilometre yol kat etti” diye konuştu.

-RAYLI SİSTEMLERLE, 124 MİLYON YOLCU TAŞINDI
Bu yıl içinde 210 bin sefer yapan raylı sistemlerin, kent trafiğinin önemli ölçüde rahatlamasını sağladığını belirten Başkan Gökçek, “M1 olarak adlandırdığımız Batıkent-Kızılay metro hattıyla 55 milyon, M2 yani Çayyolu-Kızılay hattıyla 20 milyon, M3 isimli Törekent-Batıkent hattıyla da 9 milyon yolcu taşındı. AŞTİ-Dikimevi arasında sefer yapan ANKARAY’la da 40 milyon yolcu taşındı. Raylı sistemlerin tümünde, günde 450 bin yolcu taşınırken, bu yıl içinde de toplam 124 milyon yolcu taşınmış oldu” şeklinde konuştu.
Başkan Gökçek, yıl sonunda açılması planlanan Keçiören Metrosu sayesinde de şehrin kuzey hattındaki trafik yoğunluğunun azalacağını söyledi.

-TELEFERİK HATTIYLA, GÜNLÜK ORTALAMA 20 BİN YOLCU
Türkiye’de ilk defa Yenimahalle Metro İstasyonu-Şentepe arasında toplu ulaşımda teleferiğin hizmete sunulduğunu bildiren Başkan Gökçek, “Yenimahalle-Şentepe teleferik hattıyla, günlük ortalama 20 bin yolcu, Şentepe-Yenimahalle Metro istasyonu arasında ücretsiz seyahat ediyor” dedi.

-“OTOBÜSLERİN YAŞ ORTALAMASINI 6,5'ADÜŞÜRDÜK”
Hedefler doğrultusunda gurur verici başarılara da imza attıklarını ifade eden Başkan Gökçek, “Otobüs filomuzda 1719 aracımız bulunuyor. Bunların 1600'ü hareket halinde, 1287'si de doğalgazla çalışıyor. Çevre dostu otobüs filomuzla, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği'nce (UITP), Avrupa’nın En Çevreci Otobüs Filosu ödülüne layık görüldük. Ayrıca otobüslerimizi sürekli yenileyerek, yaş ortalamasını 6,5’a düşürdük. Klimalı otobüs sayımızı 1464’e ulaştırdık” diye konuştu.

-“ENGELLİLERE UYGUN 1517 OTOBÜSÜMÜZ VAR”
Başkan Gökçek, engelli vatandaşların otobüslerden faydalanabilmesi ve erişilebilirliklerinin kolaylaştırılması amacıyla da çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek şunları söyledi:
“Otobüslerimize engelli rampası takılması sayesinde, engellilerin erişimine uygun otobüs sayımız 1517 oldu. Toplu taşıma araçlarımızı kullanan engelli vatandaşlarımızın yaşamları, otobüslerimizin tamamındaki araç içi bilgilendirme ekranları, 1047 Breil alfabeli kapalı durak ve 124 akıllı durağımızla daha da kolaylaştırıldı.”
Başkan Gökçek, Ankara genelinde toplam 7 bin 414 otobüs durağı bulunduğunu da belirtti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Mamak'ta Sarı İsyan!

Kolonya'nın Atası Yaşamını Yitirdi!

Gökçek En Başarılı Belediye Başkanı!
»  9 Ayda 4 Bin 950 Kişiye Evde Hizmet
»  Büyükşehir'denHacıbayram'da Aşure İkramı
»  Büyükşehir'den Oğlak Eti Kampanyası!
»  Keçiören'de Apartman Üstü Cami!
»  Ankara'nın Nüfüsu Kaç?
»  Keçiören ‘Ova'ya taşınıyor
»  Dilek Fenerleri Demokrasi için Uçuruldu
»  Keçiören Bulvarında Hedef 29 Ekim
»  50 Bin Aileye Halk İndirimi
»  Can Yücel'in Adı Çankaya'da Yaşayacak
»  Ankara'lı 1 Ayda 607 Ton Palamut Tüketti
»  Anıtkabir'de Şimdi de Halı Saha Krizi!
»  Hacettepe Köprüsü 5 Gün Kapalı
»  EGO'dan Şörörlere Eğitim
»  Turan Güneş, Rekor Sürede Tamamlandı
»  Abdiİpekçi'de Artık Eylem Yasak
»  Ankara'da Feci Kaza
»  “Evcil Hayvanları Barınaklardan Alın”
»   Türkiye'nin Pentagon'u Etimesgut'a...
»  Çankaya'da Belediyeden Modern Yurt
»  Ankara'da Artık AVM Yapılmamalı!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.