Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2312
EURO
44,8424
IMKB
9.487,000
ALTIN
4.184,260
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 31 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER GELİYOR
ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER GELİYOR
 
Ve hibrit yani elektrikli otomobiller artık Türkiye'de.. Honda'nın yaptığı elektrikli otomobiller Türkiye'ye geliyor. Araçların özellikleri ve fiyatları hakkında bilgi
 
12.4.2006 - 10:20
Petrol krizi nedeniyle beklentilerin ötesinde yükselen akaryakıt fiyatları dünyanın dev otomobil üreticilerini yeni arayışlara itti. 2000'li yılların başında Toyota, Honda, General Motors, BMW, Mercedes, Ford, Hyundai gibi markaların hibrit adı verilen iki farklı kaynaktan enerji sağlayan motorların görev yaptığı modelleri geliştirilmeye ve piyasaya sunulmaya başladı. Hibrit motorlu araçlar henüz Türkiye'de satılmıyor. Bu tür araçların vergilendirilmesinde yasal belirsizlikler olması, bu tür araçların fiyatlandırılmasını zorlaştırıyor.

İLK HİBRİT GELİYOR

Honda Türkiye, bir ilki gerçekleştirerek, bu yıl sonunda Türkiye'ye ilk hibrit aracı ithal ederek, satışa sunacak. Honda Türkiye Genel Müdürü Katsumi Sawai, Honda'nın özellikle motor teknolojisinde dünyanın en önde gelen şirketlerinden biri olduğunu belirterek, konu ile ilgili şunları söyledi: 'Yeni Civic hatcback ve Accord serisini mayıs ayında piyasaya sunuyoruz. Bu yılın en önemli yeniliklerinden birini de Honda hibrit ile gerçekleştireceğiz.'

Honda'nın aralık ayında Türkiye'de satışına başlayacağını açıkladığı hibrit araç 1.4 lt benzinli motora sahip. Ayrıca 400 cc güce eşdeğer kilowat güç üreten elektrikli ikinci bir motora daha sahip. Böylece araç 1.8 lt motorlu bir aracın güç ve performansını, çok daha düşük yakıt tüketimiyle sunabiliyor. Honda'nın Hibrit Civic modeli, Türkiye'de 50 bin YTL'nin üzerinde bir fiyatla satılacak.

Honda, 2005 yılı ocak ayında Avrupa'da satışa çıkardığı yeni Civic hatcback modelini Türkiye'ye de getiriyor. Yeni Civic farklı iç ve dış görünümüyle dikkat çekiyor. Fakat bu aracın en önemli sorunu 1.8 lt motorla ithal edilecek olması. Vergiler nedeniyle bu araç Türkiye'de 43 bin 500 YTL'den başlayan fiyatlarla satılacak. Düz ve manuel şanzıman seçeneği bulunacak olan yeni Civic'in 2006 yılı satış hedefi bin adet.

YENİ MODELLER MAYISTA

Yeni Civic'in hatchback modeller arasında çok farklı bir tasarıma ve yüksek performansa sahip olduğunu dile getiren Honda Türkiye Genel Müdürü Sawai, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: 'Yeni modellerimiz inanıyoruz ki Türkiye'de de çok büyük bir satış başarısı yakalayacak. Civic hatchback modelinden sonra haziran ayında Türkiye piyasasına yeni Civic sedanı sunacağız. Bu modeli biz Gebze'deki fabrikamızda üreteceğiz. Yıl sonunda ise büyük bir teknolojik başarı olan yeni hibrit modelimizin de satışına başlanacak.'' Honda'nın diğer yenilği Accord ise makyajlı haliyle Türkiye yollarına çıkıyor. 2.0 lt Executive versiyonla satılacak yeni modelin fiyatı 61 bin YTL olarak açıklandı. Honda Genel Müdür Yardımcısı Ümit Karaarslan ise dünyada otomobil sanayinde fabrika kapatmalar, işten çıkarmalar ve zarar eden şirketlerin konuşulduğunu, rakiplerinin önemli bir bölümünden de gerçek anlamda yeni model üretilmediğini ifade etti.

Türkiye'de üretimi artırmak boynumun borcu

Türkiye otomotiv sanayinin tek modelde üretim yapan 30 bin adet kapasiteli küçük bir fabrikası olarak yoluna devam eden Honda'nın Genel Müdürü Katsumi Sawai, 'Türkiye fabrikasını büyütmek ve yeni modeller üretmek boynumun borcu. Dünya pazarları için ihracat öncelikli Jazz üretimini Türkiye'de gerçekleştirmek için çalışmalarımız sürüyor. Yeni Civic Sedan ve City üretimimizi Jazz üretimiyle taçlandıracağımız konusunda Türkiye'ye söz veriyorum'
akşam


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AY'IN GİZEMİ ÇÖZÜLECEK

İRAN, İKİNCİ UYDUSUNU UZAYA FIRLATMAYI PLANLIYOR

TÜRK DOKTORDAN MÜTHİŞ BULUŞ:KALP KRİSİ SAATİ
»  DAHA UCUZ, 10 KAT DAHA HIZLI İNTERNET
»  IBM'DEN VİRÜSLERİ DURDURAN SİSTEM
»  İNTERNET POLİSİ TAKİPTE
»  TÜRK MALI VOLKWAGEN GELİYOR
»  ADSL BEDAVA OLSUN TEKLİFİ
»  SAMSUNG'DAN HAVAYI TEMİZLEYEN MONİTÖRLER
»  ALMAN GÖKBİLİMCİLER ANTALYA'DA
»  YERLİDE RENAULT, İTHALDE FORD LİDER
»  RİXOS ADRİYATİK'E OTEL YAPTIRIYOR
»  İNTERNET'TEN FİLM İNDİRENE HAPİS CEZASI
»  DETERJANSIZ TEMİZLEYEN ÇAMAŞIR MAKİNASI GELİYOR
»  UZAY'DA HEYECANLANDIRAN BULUŞMA
»  GÜNEŞ TUTULMASINI İZLEMENİN BEDELİ 3 YTL
»  GOOGLE ERMENİ SINIRINI KALDIRDI!
»  GOOGLE MARS HİZMETİ İNTERNETTE
»  İNTERNET POLİSİ GÖREVDE
»  DÜNYANIN EN PAHALI OTOMOBİLLERİ
»  SATÜRN UYDUSUNDA SU'YA RASTLANDI
»  UZAY'A DÖRDÜNCÜ TURİST GİDİYOR
»  EN UZAK GAMA IŞINI PATLAMASI GÖZLENDİ
»  İNEK GÜBRESİNDEN VANİLYA ÜRETTİLER!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.