Tekirdağ Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Çorlu eski Emniyet Müdürü Muhittin Sert'in, geçtiğimiz günlerde tutuklanan Vergi Dairesi Müdürü Murat Çetin Adıgüzel'e yardımda bulunduğu iddialarıyla karşı karşıya olduğu ifade edildi.
Açıklamada, Sert'in, Vergi Dairesi'ndeki rüşvet operasyonunda bazı iddialar hakkında işlem yapmaksızın beklettiği gerekçelerinin incelenmesi için de Emniyet Müdür Yardımcısının muhakkik olarak görevlendirildiği kaydedildi.
Bu arada Çorlu Cumhuriyet Savcılığınca da Sert hakkında, ''Fezleke'' ile Adalet Bakanlığı'ndan soruşturma izni istendiği belirtildi.
Çorlu Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Nisan ayında düzenlenen operasyonda, 3628 sayılı ''Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'na'' muhalefet suçundan mahkemeye çıkarılan 7 zanlıdan Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Murat Çetin Adıgüzel, mali müşavir Nuri Küpelioğlu ve esnaf İsa Bölükbaşı 3 Mayıs'ta tutuklanmıştı.Cumhuriyet Savcılığında ifadeleri alınan vergi dairesinde memuru A.G, esnaf E.A, T.Y. ve İstanbul Vergi Dairesi'nde görevli memur A.Ö serbest bırakılmıştı.