Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3791
EURO
35,0153
IMKB
9,097
ALTIN
2.325,780
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN'DAN RUMLARA BARIŞ ÇAĞRISI
ERDOĞAN DAN RUMLARA BARIŞ ÇAĞRISI
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk yurtdışı ziyaretini gerçekleştirdiği KKTC’de Kıbrıslı Türklere güvence verdi. Rumlara ise bir an önce barış çağrısı yaptı.
 
1.9.2014 - 15:16

KKTC ziyaretini yeni satın alınan ve Cuma günü Türkiye’ye teslim edilen TUR adlı özel uçağı ile gerçekleştiren Erdoğan Ercan Havalimanı’nda karşılamaya gelen Kıbrıslı Türklere, “Ana ile yavrunun buluşması ne kadar anlamlıysa, buradaki buluşma da o kadar anlamlı” dedi. Erdoğan’ı Ercan Havalimanı’nda KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayağının tozuyla yaptığı açıklamalardan satır başları şu şekilde:

"Sizleri duygusal, duygusal olduğu kadar da anlamlı bu konuşmada en kalbi duygularıma selamlıyorum. Ana le yavrunun buluşması ne kadar anlamlıysa buradaki buluşmamız da o kadar anlamlıdır. Yarın da inşallah Azerbaycan yolculuğumuz var.

Şimdi KKTC’de bugün gerek Sayın Cumhurbaşkanı ile gerek ana muhalefet lideriyle hepsiyle yapacağımız görüşmelerde Kuzey Kıbrıs’ın bugüne kadar samimi dik duruşunu dertleşeceğiz. Hiçbir zaman Kuzey Kıbrıs’ı unutmamız söz konusu olamaz.

'GÜNEY KIBRIS BARIŞ MESAJINI ALACAKTIR'
Öyle sanıyorum iki ay içinde Türkiye’den denizin altından su Kuzey Kıbrıs’a ulaşıyor. Su ile birlikte ardından da yine denizin altından elektrik de buraya ulaşmış olacak. Güney Kıbrıs’ın da ihtiyacı olduğunda eminim onlar da bu attığımız adımlardan barışın mesajını alacaklardır. Garantör ülke oalrak Türkiye nasıl görevini yapıyorsa Yunanistan da görevini yapmalıdır."
ANADOLU’DAN SU VE ELEKTRİK
Kırmızı-beyaz Türk bayrağının renklerine boyanan özel uçağı ile saat 13.10’da Ercan Havalimanı’na inen Erdoğan’ı büyük bir kalabalık karşıladı. Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu eşlik etti. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve devlet erkanının karşıladığı Erdoğan, daha sonra havaalanının otoparkında toplanan kalabalığa seslendi. Erdoğan, deniz altına askılı boru sistemiyle KKTC’ye su getirilmesi projesinin bu yıl içinde tamamlanacağını ve Türkiye’den elektrik de getirileceğini söyledi. Erdoğan Kıbrıs sorunuyla ilgili BM merkezinde ve Ada’da bu ay içinde görüşmelerin yoğunlaşacağını hatırlattı ve Türkiye’nin yanında olduğu Kıbrıslı Türklerin daha güçlü olacağını vurguladı.
Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra, başkent Lefkoşa’da KKTC’nin liderleri Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş’ın mezarlarını ziyaret etti. Ardından Cumhurbaşkanlığı binasında askeri törenle karşılandı.
 
KKTC GÜNDEMİ YOĞUN
Erdoğan KKTC’deki temaslarında KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile başbaşa görüşmesinin ardından Kıbrıs Türk siyasileri ile buluşacak. Cumhurbaşkanı Eroğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Bakanlar Kurulu üyelerini takdim edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ne geçerek, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ve siyasi parti liderleriyle görüşecek. Erdoğan onuruna verilen akşam yemeğinin ardından Ada’dan ayrılacak.
 
PROTESTO ÇADIRI TOPLANDI
Bu arada, Erdoğan’ın gelişi öncesinde bir grup sendikacı protesto eylemi gerçekleştirmek istedi. Başkent Lefkoşa’da protesto çadırı kurmak isteyen gruba polis müdahale etti. Polis, “Protesto çadırı yere değdiği an el koyarız” uyarısı yaptı. Eylemciler çadırı yere değdirmeden bir süre ellerinin üzerinde taşıdı. KKTC polisi daha sonra çadırı yere indirerek el koydu ve grubu dağıttı. Erdoğan’ın geçeceği kavşaklarda eylem hazırlığı yapan küçük grupları dağıtan polis, iki kişiyi gözaltına aldı



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DAVUTOĞLU: 'BANA MAZERETLE GELMEYİN'

FEYZİOĞLU'NUN MERAKLA BEKLENEN KONUŞMASI

ARINÇ'IN GÖREVLERİ AKDOĞAN'A VERİLDİ!
»  25 ARALIK SORUŞTURMALARINDA FLAŞ GELİŞME
»  DAVUTOĞLU'NDAN VEKİLLERE İLK TALİMAT
»  ERDOĞAN ADLİ YIL MESAJINDA NE DEDİ?!
»  ADLİ YIL AÇILIŞINDA ZEHİR GİBİ SÖZLER!
»  BEDELLİ'DE GÖZLER ERDOĞAN'DA
»  BAHRİYE'DE ÇOK AĞIR POLEMİK!
»  EMNİYETTE BİR OPERASYON DAHA
»  ''SAVAŞ DIŞINDA GÖRÜŞMEYECEĞİZ''
»  ONLAR DA TÜRKİYE'Yİ DİNLEMİŞ!
»  ADLİ YIL'DA PAŞA'NIN DA İŞİ ÇIKTI!
»  ERDOĞAN, RESEPSİYONDA TÜRKÜ SÖYLEDİ!
»  ERDOĞAN'A 'BİJİ SEROK'LU KARŞILAMA
»  NECDET ÖZEL'DEN FLAŞ AÇIKLAMALAR
»  CHP'DE TUNCAY ÖZKAN BOMBASI!
»  ERDOĞAN AZARBAYCAN YOLCUSU
»  İMRALI'YA YATILI ZİYARET DÖNEMİ
»  FLAŞ.. ADLİ YIL AÇILIŞINDAN KAÇIŞ PLANI!
»  ERDOĞAN'IN ELİ HAVADA KALDI!
»  KÖŞK'TE MUHALEFETSİZ TEBRİK TÖRENİ!
»  ''KEMAL'E SELAM SÖYLEYİN''
»  GÜL'DEN KAYIP TRİLYON ÇIKIŞI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.