Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.203,630
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN'DAN BAYKAL'A:"ADAMLARINA SAHİP ÇIK"UYARISI
ERDOĞAN DAN BAYKAL A: ADAMLARINA SAHİP ÇIK UYARISI
 
CHP'li Ali Topuz'un "Çankaya'ya molla çıkaracaklar" açıklamasına sert tepki gösteren Başbakan Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal'a seslenerek "Adamlarına sahip çık" dedi.
 
14.6.2005 - 20:31

Başbakan Erdoğan, CHP ile karşılıklı açıklamalar sonrasında gerilen siyasi tansiyonu NTV’de katıldığı canlı yayında düşürdü. Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçiminin 2 yıl sonra, zamanında yapılacağı bildirdi.

NTV’nin canlı yayınında Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin Anayasa tarafından belirlendiğini konunun süreç içinde konuşulması gerektiğini belirtti. Erdoğan, Cumhurbaşkanı’nın eşinin nasıl olması gerektiği konusunun da yasalarda yer aldığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Anayasa tarafından belirlendiğini söyleyerek, “Seçilme hakkına sahip herkes aday olabilir. Bu konuları o süreçte konuşmak gerekir. Tabii ki, partilerde kendi adaylarını ortaya koyacak. Bunların tümü o süneçte konuşulacak şeyler” diye konuştu.
Erdoğan, Cumhurbaşkanı eşinin nasıl olacağının da yasalar tarafından belirlendiğini belirtti.

‘İSTEDİĞİMİZİ ALDIK DEMEDİM’
Başbakan, ABD gezisine ilişkin olarak da, stratejik ortaklığın uzun zamandan bu yana zaten devam ettiğini Afganistan, Bosna Hersek, Kosova ve Somali’de birlikte adımlar atıldığını iki ülkenin karşılıklı olarak birbirine ortak sorumlulukları olduğunu ifade etti.
Erdoğan, ABD gezisi sonrasında, “İsteğimizi aldık demedim, memnuniyetimi dile getirdim” dedi.

‘KKTC İÇİN ABD’DEN ADIM BEKLİYORUZ’
ABD’nin KKTC’ye yönelik birtakım sembolik adımları olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, ABD Kongre üyelerinin KKTC’ye gitmesinin büyük bir adım olduğunu bunun devamının her alanda gelmesini istediklerini söyledi.

‘ESAD’LA YENİ DÖNEM BAŞLADI’
Suriye ile ilişkilerin son dönemde düzelme gösterdiğine işaret eden Erdoğan, “Suriye ile ilgili son gelişmelere gelince; 40 yıldır iki ülke birbiriyle arzu edilen noktada olamadı. Ancak Esad’la yeni bir dönem başladı. Terör ve insan hakları noktasında aramızda müzakerelerde bulunuyoruz. İstihbarat konusunda bilgi alışverişi devam ediyor. Ancak her şeyin bir anda gerçekleşmesi beklenemez. Cumhurbaşkanı’nın Suriye gezisi iki ülke açısında oldukça yararlı olmuştur” diye konuştu.

BELGELER ERMENİSTAN’ YALANLIYOR
Ermenistan konusunda 1 milyon belgenin incelindiğini belirten Erdoğan, “Bizim bu konuda alnımız dik belgeler Ermeniler’i yalanlıyor. Bizim gösterdiğimiz iyi niyetin karşılığını ne yazık ki Ermenistan’dan göremedik” dedi.

Başbakan Erdoğan, Erzurum’daki mezuniyet töreninde türbanlı bir annenin alınmaması konusunda, okula almayan her kimse büyük saygısızlık yapıldığını söyledi. Bu konuda toplumsal bir mutabakat olduğunu ancak kurumlarda bunun sağlanamadığını belirtti.


 

CHP TEPKİSİ

CHP'li Ali Topuz'un "Hedef Çankaya'ya molla oturtmak" açıklamalarına da sert tepki gösteren Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin tarihinde mollaların bulunduğunu ve bu mollalar elinde yetişen neslin çağ açıp çağ kapattığını söyledi. Baykal'a yardımcılılarına sahip çıkması çağrısında bulunan Başbakan Erdoğan, Ali Topuz için " O zatın geçmişte yaptığı açıklamalar yüzünden hukuki prosedür uygulandı. Bugün yaptığı açıklamalar çok çirkin. Hakkında ne gerekiyorsa yapılacaktır. Benim CHP ile görüşecek bir sorunum yok. Biz işimize bakıyoruz. Ama bu tür açıklama yaparak toplumun huzurunu bozanlar bunun hesabını vereceklerdir" dedi. (NTV)


 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


VETOLU RTÜK SEZER'E AYNEN İADE

GÜL: 'HÜKÜMETİMİZ REFORMLARI SÜRDÜRMEKTE KARARLIDIR'

GÜL'DEN TÜRBAN TEPKİSİ
»  CUMHURBAŞKANLIĞI'NA MOLLA GETİRMEK İSTİYORLAR"
»  ERDOĞAN'IN SESİ KISILDI...
»  DOMATES YASAĞI SEÇİMDEN DAHA ÖNEMLİ
»  AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞI, MECLİS RAPORU İLE TESCİLLENİYOR!!
»  BAYKAL:"AB'DE İLK RAUND BİTTİ, 2. RAUND'DA TÜRKİYE'Yİ CHP GÖTÜRMELİ"
»  BAKANLAR KURULU'NDA RUSYA KRİZİ GÖRÜŞÜLDÜ... BAŞBAKAN DEVREDE
»  ANADOL: ''2007 YILI MAYISI'NDAN ÖNCE YENİ MİLLİ İRADE BELİRLENMELİ''
»  BİLAL ERDOĞAN İLE MEKTUP POLEMİĞİ
»  YAŞAR NURİ HOCA CHP'Yİ KUSTURACAK
»  "DEVLETE TÜRBAN TAKILMAMALI"!
»  "BİLAL, CHP'YE DEĞİL BABASINA MEKTUP YAZSIN"!!
»  "ERDOĞAN ABD'DE TÜRKİYE'Yİ JURNALLEDİ
»  ESKİ DEVLET BAKANI HİKMET ULUBAY SIR İNTİHARINI ANLATTI.
»  BAHÇELİ'DEN TALİMAT: "SEÇİME HAZIR OLUN"
»  "ABD KARŞITLIĞININ BİR FAYDASI YOK"!!!
»  "ABD KARŞITLIĞININ BİR FAYDASI YOK"!!!
»  KÜRTÇE ŞARKIYA İKİ CEZA BİRDEN
»  BBP'DEN UNAKITAN'A "EMEKLİNİN YAKASINI BIRAK"
»  ARINÇ;DÜRÜST OLMAK LAZIM İŞSİZLİK ÖNLENEMEDİ
»  AB İÇİN DOKUNULMAZLIK'TA YENİ DÜZENLEME!!!
»  ERDOĞAN'DAN SURİYE'YE ÜSTÜ KAPALI UYARI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.