Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN'DAN ÇÖMEZ’E NİMET HANIM FIRÇASI
ERDOĞAN DAN ÇÖMEZ’E NİMET HANIM FIRÇASI
 
Başbakan Erdoğan, AKP milletvekili Turhan Çömez’e telefon açtı: Bir erkek olarak o saatte kız yurdunu nasıl basarsın?.
 
16.2.2007 - 09:40
Bahçelievler Kız Yurdu’na gece baskını düzenleyip "33 öğrencinin yerinde olmadığını gördüm" diyen ve bu girişimiyle Devlet Bakanı Çubukçu’nun tepkisini çeken Turhan Çömez’le, Erdoğan arasında şu diyalog geçti:
NİMET HANIM’LA UĞRAŞMA
ERDOĞAN: Bakan Nimet Hanım’la niye bu kadar uğraşıyorsun?
ÇÖMEZ: Kendisiyle bir problemim yok.
ERDOĞAN: Onunla bir görüşmelisin.
ÇÖMEZ: Kendisine bir rapor sundum.
ERDOĞAN: Bu rapordan bilgim yok.
ÇÖMEZ: Sanırım size eksik bilgi verilmiş.
BELGELEMEK İÇİN GİTTİM
ERDOĞAN: Bir erkek olarak o saatte kız yurdunu nasıl basarsın? ÇÖMEZ: Fuhuş çeteleri kızları o saatte alıyordu. Bu iddiayı belgelemek için oradaydım. Ben sorumlu davrandım.
ERDOĞAN: Peki bunları daha sonra konuşalım.
Çömez: 1400 çocuk kayıp!
AKP Balıkesir Milletvekili Çömez dün katıldığı bir radyo programında yeni iddiaları sıraladı: "Devletin koruması altında olması gereken 1400 çocuk kayıp. Ankara’daki Seyran Yurdu niye kapatıldı?"

Erdoğan’dan Çömez’e: Kız yurdunda işin ne?
Erdoğan, Bahçelievler Atatürk Kız Yurdu’nda kalan bazı kız öğrencilerin fuhuşa sürüklendiği iddiasını gündeme getirdiği için Çubukçu ile polemiğe giren AKP’li Çömez’i telefonla arayıp sert şekilde uyardı.
Başbakan Tayyip Erdoğan, Bahçelievler Atatürk Kız Yurdu’nda kalan bazı kız öğrencilerin fuhuşa sürüklendiği iddiasını gündeme getiren ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile karşı karşıya gelen AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’i telefonla arayıp sert çıktı: "Bir erkek olarak o saatte kız yurdunu nasıl basarsın?" Çömez, dün TRT Ankara Radyosu’nda katıldığı Analiz Programı’nda, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Çubukçu ile polemiğe girmesine yol açan iddialara açıklık getirdi. Devlet korunmasındaki öğrencilerin ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nun yıpranmaması için, "Fuhuşa sürüklenen kızlar" konusunu kamuoyu ile paylaşmadan önce bir rapor halinde ilgili bakan Çubukçu’ya ilettiğini söyleyen Çömez, aynı zamanda bakanla iki saat baş başa görüşme yaptığını anlattı. Çömez, görüşme sonunda Çubukçu’nun kendisine hak verdiğini savundu. Çömez, çarpıcı yeni iddialar da ortaya attı ve şöyle devam etti: "Şu anda devlet korumasında olması gereken bin 400 çocuk kayıp. Örneğin Ankara’da 80’i kız olmak üzere 206 çocuk bulunamıyor. Bu bilgiler Emniyet’te var. Bana, ’Kız çocuklarının yerini bilmiyoruz, erkek çocukları ise suç şebekelerinin elinde olabilir’ dediler. Ankara’daki Seyran Yurdu niye kapatıldı? Bir bakılsın. Bu yurtta kalan çocukların da fuhuşa itildiği öne sürülüyor. Benim, Sayın Çubukçu ile kişisel bir sorunum yok, olamaz da. Görevini iyi niyetle yapmaya çalışıyor. Ama bu tablo karşısında sayın bakanın oturup tekrar tekrar düşünmesi gerekiyor."

ERDOĞAN’LA DİYALOG
Çömez’in çıkışlarına tepki gösteren Başbakan Erdoğan ise kendisini telefonla aradı ve "Nimet Hanım’la niye uğraşıyorsun?" diye sordu. Çömez, "Kendisi ile bir sorunum yok" deyince Erdoğan, Çubukçu ile görüşmesini istedi. "Nimet Hanım’la görüşün" direktifi üzerine Çömez, "Kendisine bir rapor sundum" açıklamasını yaptı. Erdoğan, böyle bir raporun olduğu bilgisine sahip olmadığını belirtince Çömez, "Sanırım size eksik bilgi verilmiş" dedi. Başbakan daha sonra Çömez’e, "Bir erkek olarak o saatte kız yurdunu nasıl basarsın?" diye sert bir şekilde sordu. Çömez ise Başbakan’ın keskin üslubu karşısında, "O saatte kızlar fuhuş çeteleri tarafından alınıyordu. Bu iddiayı araştırmak ve belgelemek için oradaydım. Ben sorumlu davrandım. Asıl o saatte olanların, sorunların sorgulanması gerekir" yanıtını verdi. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, "Peki bunları daha sonra konuşalım" diyerek görüşmeyi sonlandırdı.

Haber:SABAH


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'İHANET TAKIMINI BAŞKA YERDE ARAMAYIN'

İSRAİL'İ TEVRATLA TEHDİT EDEN VEKİL

"TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ HAYASIZ İFTİRA SAĞANAĞI ALTINDI"
»  SAADET PARTİSİ'NDEN KURTLAR VADİSİ'Nİ DESTEK
»  ERDOĞAN'DAN SEÇİM STARTI GİBİ İL BAŞKANLARI TOPLANTISI
»  ŞUBAT'IN İLK ANKETİ, AKP DÜŞÜŞTE, MHP YÜKSELİŞTE
»  AĞAR:"BİZ SİYASETTE ÖLÜM TEKLİF ETMİYORUZ"
»  YAZICIOĞLU:"BBP'YE BAŞLATILMIŞ İNCELEME YOK"
»  AĞAR:"KONUŞTUĞUMDAN BERİ DAĞA ÇIKAN GENÇ KALMADI"
»  ALİ TARAN'DAN AKP'YE AY YILDIZ'LI KÜPELİ TAKTİK
»  ERDOĞAN: YURTSEVERLİK VATANA HİZMET DEMEKTİR
»  MUMCU'DAN BAYKAL'A, KAYNANA SEMRA BENZETMESİ!
»  AK PARTİ'DEN TATLISES'E YEŞİL IŞIK
»  AĞAR, HÜKÜMETİ 'AGANİGİ' İLE VURDU
»  TURAN TÜYSÜZ'DEN MAFYA DİZİLERİNE ELEŞTİRİ
»  CHP VE DSP'DEN ARINÇ'A İSTİFA ÇAĞRISI
»   YARGITAY'DAN SARIGÜL'ÜN CHP'DEN İHRACINA ONAY
»  ALEVİLER, PARTİ ARIYOR
»  PORTEKİZ'DE KÜRTAJ REFERANDUMU
»  ERDOĞANDAN:'UYANIK OLALIM'UYARISI
»  DSP'Lİ ZEKİ SEZER: ''DEVLETİN ÇİVİSİ ÇIKMIŞ''
»  AĞAR, BÜTÇE RAKAMLARINA 'SANAL'DEDİ
»  MAGANDALARA KATMERLİ CEZA GELİYOR
»  MECLİS AKSU HAKKINDAKİ GENSORUYU GÖRÜŞECEK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.