Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6500
EURO
43,7670
IMKB
9.109,000
ALTIN
4.148,070
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN: "ELEKTRİĞE ZAM YOK"
ERDOĞAN:  ELEKTRİĞE ZAM YOK
 
Başbakan Erdoğan gündemde elektriğe zam olmadığını belirterek, "Dışarda olan bir üretimde zam yapılabilir, ama üretim içeride ise vatandaşlarımızı zora sokmayız" dedi.
 
20.9.2007 - 16:25

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BM'nin 24 Eylül'de başlayacak 62. Genel Kurulu'na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere özel uçak ''ANA'' ile saat 15.15'te ABD'ye gitti. Başbakan Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Cemil Çiçek, Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Naci Özdemir ile öteki ilgililer uğurladı. Başbakan Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen de ABD'ye gitti. Bu arada çok sayıda ilçe ve belde belediye başkanı da Başbakan Erdoğan'ı uğurlamak için Esenboğa Havalimanına geldi. Başbakan Erdoğan hareketinden önce ABD ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, New York'taki temasları sırasında, Türkiye'nin, BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği 2009-2010 dönemi adaylarını uygun vesilelerle vurgulayacağını belirterek, ''Yaklaşık yarım yüzyıldır Güvenlik Konseyi'nde temsil edilmemiş olan ülkemizin 2008 yılında yapılacak seçimlerde bu üyeliğe getirilmesi uluslararası ilişkilerdeki konum ve rolümüzü daha da artıran bir gelişme olacaktır'' dedi. Beraberinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ve milletvekillerinin bulunduğunu belirten Erdoğan, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın da Genel Kurul öncesi düzenlenecek bazı toplantılara katılmak üzere önceden New York'a gittiğini kaydetti. Başbakan Erdoğan, 193 üye ülkenin katılacağı bu yılki genel kurul görüşmelerinde 110'un üzerinde ülkenin devlet ve hükümet başkanları, 80'in üzerinde ülkenin de bakan seviyesinde temsilinin beklendiğini ifade ederek, programı çerçevesinde, BM'nin 62. Genel Kurul açılış oturumuna katılacağını kaydetti.

-İKİLİ TEMASLAR-

Başbakan Erdoğan, 28 Eylül Cuma günü BM Genel Kurulu'nda uluslararası gündemle ilgili konularda Türkiye'nin görüşlerini açıklayan bir konuşma yapacağını ve bu vesileyle yabancı muhataplarıyla çok sayıda ikili görüşmeler gerçekleştireceğini kaydetti. Erdoğan, bu çerçevede New York'ta yaklaşık 25 ülkeden muhataplarıyla ikili temaslarda bulunmayı öngördüğünü ifade etti. Söz konusu konusu görüşmelerin arasında Fransa, Pakistan, Endonezya, Meksika, Güney Afrika Cumhuriyeti, Angola, Kolombiya, Katar ve Komorlar Birliği cumhurbaşkanları; Almanya, İngiltere, İspanya, İsveç, İtalya, Portekiz ve Malezya başta olmak üzere toplantıya katılan birçok ülkenin başbakanlarının yer aldığını kaydeden Erdoğan, bunların yanı sıra eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger ve BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile de bir araya geleceğini söyledi. Başbakan Erdoğan, bu temaslarda bölgesel sorunlar başta olmak üzere gündemdeki meseleler hakkında muhataplarıyla görüş alışverişinde bulunacağını belirterek, bu konulara ilişkin görüşlerini de birinci elden aktarma fırsatı bulacağını söyledi. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: ''New York'taki temaslarımda BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine 2009-2010 dönemi adaylarımızı da uygun vesilelerle vurgulayacağım. Yaklaşık yarım yüzyıldır Güvenlik Konseyi'nde temsil edilmemiş olan ülkemizin 2008 yılında yapılacak seçimlerde bu üyeliğe getirilmesi, uluslararası ilişkilerdeki konum ve rolümüzü daha da artıran bir gelişme olacaktır. Diğer yandan, günümüzün en önemli sorunları arasında bulunan iklim değişikliği temalı yüksek düzeyli bir toplantıya da katılarak bir konuşma yapacağım. New York'ta bulunduğum süre içinde Dış İlişkiler Konseyi isimli düşünce kuruluşuna hitap edeceğim. Clinton Küresel Girişimi toplantısı kapsamında gerçekleştirilecek ''Çok Etnili Küresel Bir Toplum İnşası'' konulu panele iştirak edeceğim. Ayrıca Coca-Cola şirketinin vereceği bir akşam yemeğinde ABD'nin önde gelen şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle görüş alışverişi gerçekleştirme imkanı bulacağım. Ayrıca iş alemiyle temaslarımız, 26 Eylül sabahı açılışına katılacağım New York Borsası'nda da devam edecektir.'' Başbakan Erdoğan, ABD'ye gerçekleştireceği bu ziyaretin, New York'taki Türk vatandaşları ile Türk dernek ve kuruluş temsilcileriyle bir araya gelebilmek için de ''değerli'' bir fırsat oluşturacağını ifade ederek, 29 Eylülde Türk vatandaşlarıyla bir toplantı yapacağını söyledi. Başbakan Erdoğan, New York'taki temaslarının ardından 29 Eylül Cumartesi günü Türkiye'ye hareket edeceğini bildirdi.

ELEKTRİĞE ZAM YOK

Erdoğan basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorusu üzerine; "ABD bizden İran ile işbirliğini kesin talebinde bulunmadı" dedi.
Erdoğan'a elektriğe zam da soruldu. Başbakan şu cevabı verdi:

"Bizden başka kimse zam ilan edemez. Elektriğe zam konusunda açıklama yapmaya Hükümet sözcümüz Cemil Çiçek yetkilidir. Ben her zaman söylüyorum; gerekirse zam yaparız. Dışarda olan bir üretimde zam yapılabilir, ama üretim içeride ise vatandaşlarımızı zora sokmamaya büyük bir özen gösteriyoruz. Biz halkımıza 'zam'mı unutturduk siz de yeniden alıştırmaya çalışıyorsunuz.

 




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KGB TÜRKİYE'YE GİDECEK AJANLAR İÇİN ÖZEL KENT KURMUŞ

SEZER: BAŞBAKAN ENDAZEYİ KAÇIRIYOR

YAVAŞ YAVAŞ 28 ŞUBAT'A DOĞRU
»  REKTÖRLER, 5 EKİM'DE ERDOĞAN'A YANIT VERECEK
»  BU HALK ANAYASA'DAN ANLAR MI?
»  NE VAR NE YOK HEPSİNİ SATACAĞIZ
»  SARIGÜL'ÜN KESİN İHRACI İSTENDİ
»  KATO DAĞINDA BÜYÜK OPERASYON
»  GÜNAY VE SAĞLAR, MÜSTEŞARININ TABUTUNU TAŞIDI
»  DÜNYA TÜRBANI KONUŞUYOR
»  RAHŞAN ECEVİT'TEN HÜKÜMETE ŞERİAT SUÇLAMASI
»  GÜL'DEN BÜYÜKANIT'I ZİYARET
»  ELEKRTİK'TE KRİZ KAPIDA
»  ÜÇ EŞİNİ'DE SATTI CANINDAN OLDU
»  GÜL'DEN BETÜL MARDİN'E ÖZEL GÖREV
»  "BU DARBE SİZİ DE GÖTÜRÜR"
»  FİRST LADY, PROTOKOLÜ BOZDU
»  ''MUTAASSIPLIK BİZDE TUTMAZ''
»  DİLEK SABNCI, İKİNCİ KEZ UMRE'DE
»  ERDOĞAN, BUGÜN AMERİKA'YA GİDİYOR
»  İP: BURNS'A HANGİ SÖZLERİ VERDİNİZ
»  ERDOĞAN, ABD YOLCUSU
»  ERDOĞAN: " AB BİZİ ARASINA ALMAYA MECBUR"
»  ERDOĞAN: "İSLAM, ASLA TERÖRE MÜSAADE ETMEZ''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.