|
 |
 |
|
DOLAR |
40,7156 |
 |
|
 |
EURO |
47,5152 |
 |
|
 |
IMKB |
11.050,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.405,610 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
ERDOĞAN: "GERİLİMİN TARAFI OLMAYACAĞIZ"
|
 |
 |
 |
|
|
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, parti olarak bugüne kadar gerilimin tarafı olmadıklarını ve bundan sonra da olmayacaklarını ifade ederek, ''Bizim önceliğimiz demokratik, laik, sosyal hukuk devlet olan cumhuriyeti kalkındırmaktır. Bizim önceliğimiz hizmettir. Bu önceliklerimizden asla vazgeçmeyeceğiz, asla taviz vermeyeceğiz. Sağduyulu, soğukkanlı olacağız'' dedi |
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Erdoğan, 19 Mayıs Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Trabzon Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi'ne katıldı.Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmada, 2001 yılında Türkiye'nin yangın yeri gibi olduğunu, tarihinin en ağır finansal krizini yaşadığını dile getirdi. Bu dönemde, siyasetin çözüm üretemediğini, ekonominin bütün ögelerinin alt üst olduğunu kaydeden Erdoğan, bu kara bulutları dağıtmak için 14 Ağustos 2001 tarihinde AK Parti'nin kurulduğunu ifade etti.
AK Parti'nin kurulmasının ardından, 2001 Kasım'ında geldiği Trabzon'da vatandaşlara seslendiğini belirten Erdoğan, ''Meydandan, belediye binasından halka seslendim. Rahmetli Menderes aynı yerden halka hitap etmiş ve 'Yeter söz milletindir' demişti. Yıllar sonra Türkiye'de yeni bir demokratikleşme hamlesinin arifesinde aynı balkondan Trabzon'a seslenme bahtiyarlığını elde ettim. O Trabzon meydanında adeta gürleyen tarihi kalabalığa 'Yeter söz de, karar da milletindir' demiştim'' şeklinde konuştu.
Yine aynı gün, barışın ve sevginin temsilcileri olduklarını söylediğini de anlatan Erdoğan, dürüst ve inanılır olmanın mücadelesini erdiklerini kaydetti.
''ASLA ÜMİTSİZ, ASLA KARAMSAR OLMAYIN'
Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: ''Çok şükür bugün de Türkiye bu sözün arkasında duruyor. Bugün de Türkiye, 'Söz de karar da milletindir' diyor.18 Kasım 2002 iktidara geldik. O günden bugüne bu sözümüzün arkasında durduk. Demokrasi, insan hak ve özgürlükleri, ekonomi, siyaset, dış politika, sosyal politikada, Türkiye'nin yıllardır arzu ettiği reformları gerçekleştirdik. Türkiye'yi hak ettiği noktaya ulaştırmak, muasır medeniyet seviyesine ulaştırmak için gece gündüz demedik mücadele ettik.
Bugün geldiğimiz seviye dünden daha iyidir. Yarın çok daha iyi olacak. Asla ümitsiz, asla karamsar olmayın.Türkiye, son 5,5 yılda, AK Parti ile hayal dahi edilemeyenleri başardı. AK Parti, Türkiye'nin, milletimizin yüzünü güldürdü. Türkiye'ye esenlikler, sevinçler yaşatmaya, milletçe yeni coşkular yaşatmaya devam edecektir. Bir kez daha ve yüksek sesle tekrar ediyorum: 'Durmak yok, yola devam' diyorum.
Bizim lügatimizde yorulmak yok, rehavet yok; yılgınlık, bıkkınlık asla yoktur. Biz, Türkiye'ye, millete hizmet aşkıyla yürüdük. Bu aşkla yürümeye devam ediyoruz. Millete hizmette yorgunluk, bıkkınlık da olmaz, yılgınlık da yoktur. Olamaz. Gittiğimiz her ilde hizmetlerimizi gördükçe, AK Parti'nin o illere kazandırdıklarını gördükçe heyecanımız da enerjimiz de bir kat daha artıyor. Sizin coşkunuzu, heyecanınızı gördükçe azmimiz, kararlılığımız artıyor. Milletimizle kucaklaştıkça hizmet aşkımız, şevkimiz artıyor.''
TRABZON TÜRKÜSÜ
Türkiye'nin artan itibarına, gücüne ve itibarına paralel olarak dış temasları sürdürdüklerini de anlatan Erdoğan, gittiği her ülkede Türkiye'nin tezlerini anlattığını, ikili ilişkileri arttırmanın mücadelesini verdiğini söyledi. Erdoğan, Ankara'ya kapanarak ihracatın artamayacağını, yurt dışındaki vatandaşların itibarının yükseltilemeyeceğini de ifade etti.
Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: ''Ankara'dan korku senaryoları üreterek, Ankara'dan gerilimler türeterek hiçbir yere varılamaz. Çünkü bu millet neyin ne olduğunu yaşayarak çok iyi biliyor. Benim milletim kimin yerinde saydığını, kimin kendisi için gece gündüz gayret, mücadele ettiğini görüyor, biliyor.
Şu Trabzon türküsü ne güzel ifade etmiş: 'Oy benum sevdiceğum. Olur mu böyle, olur mu böyle keder?/ O Sürmene Yaylasi 15 doktora bedel.' O kederli, gergin, karamsar hallerinden kurtulacaklar; hastalıklardan da kurtulacaklar ama cesaretleri yok ki gelsinler buraya. Bu milletle bir kucaklaşsalar, milletle aynı yöne bir baksalar, kronik, gerilim üzerine kurulmuş siyaset anlayışından kurtulacaklar. Ama yok... Türkiye'nin dertleriyle dertlenseler kendi dertlerinden kurtulacaklar. Milletin sorunlarını sorun etseler kendi sorunlarından kurtulacaklar.
'BİZ' OLMAK İÇİN VARIZ
Biz, AK Parti olarak, bugüne kadar hiçbir gerilimin tarafı olmadık. Bundan sonra da olmayacağız. Bizim önceliğimiz demokrasi, bizim önceliğimiz ekonomi, milletimizin, ülkemizin refahıdır. Bu böyle bilinmeli. Bizim önceliğimiz demokratik, laik, sosyal hukuk devlet olan Türkiye Cumhuriyeti'ni kalkındırmaktır. Bizim önceliğimiz hizmettir. Bu önceliklerimizden asla vazgeçmeyeceğiz, asla taviz vermeyeceğiz. Sağduyulu, soğukkanlı olacağız. Trabzonlu kardeşlerimden bunu özellikle rica ediyorum; tahriklere karşı son derece dikkatli olun. Fırsatçılara karşı dikkatli olun. Trabzon'a nifak tohumları sokmak isteyenlere karşı son derece dikkatli olun.
AK Parti gençliğine yaraşan vakardır, ağırbaşlılıktır, başkalarına örnek olmaktır. Bu ilkelerden asla ve asla taviz vermeyin. Hangi mesele olursa olsun gerginliğin tarafı olmayın. Önce dinleyin, sonra dinletin. Şunu asla unutmayın: Biz hizmet için, Türkiye'nin aydınlık yarınları için varız. Biz, 'ben' olmak için değil, 'biz' olmak için varız. Biz gönüller yapmak için, varız. Türkiye'yi büyütmek, ekmeği büyütmek, Türkiye'nin hak ettiği itibarı kazandırmak için varız.''
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Ankara'nın Etimesgut ilçesinde saat 06.33'te 3,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. |
 |
|
 |
 |
|
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, ... |
 |
|
 |
 |
|
Balıkesir'deki depremin ardından GSM operatörleri bir kez daha sınıfta kaldı. Bakan Uraloğlu, 'Sorun ... |
 |
|
 |
 |
|
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 11 Ağustos hava durumu raporunu yayımladı. Buna göre, Doğu Karadeniz’in ... |
 |
-
|
 |
 |
|
"Balıkesir'deki deprem, yıkıcı kategoride"... |
 |
|
 |
 |
|
Ünlü oyuncu Eylül Tumbar, Balıkesir'de meydana gelen depremde enkaz altında kalan amcasını kaybettiğini duyurdu. |
 |
|
 |
 |
|
Geçen hafta ve önceki hafta yönü hep yukarı doğru olan altında, gram altın cuma kapanışının ardından ... |
 |
|
 |
 |
|
ABD Senatosu, Suriye'den asker çekme yetkisinin doğrudan başkan tarafından kullanılmasını sınırlamaya ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından gözler başta ... |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Ankara'nın Etimesgut ilçesinde saat 06.33'te 3,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. |
 |
|
 |
 |
|
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, ... |
 |
|
 |
 |
|
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 11 Ağustos hava durumu raporunu yayımladı. Buna göre, Doğu Karadeniz’in ... |
 |
|
 |
 |
|
Balıkesir'deki depremin ardından GSM operatörleri bir kez daha sınıfta kaldı. Bakan Uraloğlu, 'Sorun ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Ünlü oyuncu Eylül Tumbar, Balıkesir'de meydana gelen depremde enkaz altında kalan amcasını kaybettiğini duyurdu. |
 |
|
 |
 |
|
ABD Senatosu, Suriye'den asker çekme yetkisinin doğrudan başkan tarafından kullanılmasını sınırlamaya ... |
 |
|
 |
 |
|
"Balıkesir'deki deprem, yıkıcı kategoride"... |
 |
|
 |
 |
|
Geçen hafta ve önceki hafta yönü hep yukarı doğru olan altında, gram altın cuma kapanışının ardından ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından gözler başta ... |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|