Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3791
EURO
35,0153
IMKB
9,097
ALTIN
2.325,780
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERTUĞRUL ÖZKÖK KİMLERE ŞEREFSİZLER DEDİ?
ERTUĞRUL ÖZKÖK KİMLERE ŞEREFSİZLER DEDİ?
 
Fehmi Koru ve Avni Özgürel'in bazı gazetecilerin işten atılması için Doğan Grubu'na yönelik tavsiyeleri Ertuğrul Özkök'ü çileden çıkardı. Özkök,'' bir gazeteciyi yazdığı şeylerden dolayı işinden attırmak için gammazlamak çok açıkça söylüyorum şerefsizliktir''dedi
 
17.4.2014 - 00:15

Ertuğrul Özkök, CNN Türk'te Aykırı Sorular'da Enver Aysever'in sorularını cevapları. Fehmi Koru ve Avni Özgürel'in Doğan Grubu'na yönelik bazı gazetecilerle yollarını ayırmasıyla ilgili tavsiyesini değerlendiren Özkök, böyle bir sürecin 28 Şubat'ta bile yaşanmadığını söyledi.

İşte Enver Aysever'in sorularına Özkök'ün verdiği cevaplar:

Enver Aysever:  Geçen gün hem sayın Fehmi Koru hem de Avni Özgürel'in Doğan Grubu'na nasihatlerde bulunup bazı köşe yazarlarıyla yolları ayırması gerektiğini söylediğine dair haberler çıktı, bu haberleri okudunuz mu?
Ertuğrul Özkök: Ben artık seçkinci oldum hayattan haz almaya çalıştığım için.Okumadım da arkadaşlarım söylediler. Fehmi'yi tanıyorum da öbürünün de ne yaptığını bilmiyorum. Benim okuduğum ilgi alanımdaki yazarlar değil.Onlar da beni okumayabilirler.Küçümsemek için söylemiyorum.
Enver Aysever:Gazetecinin  başka bir gazeteciyi artık bunları bu gazetede tutma diye patrona şikayet etmesi ahlaki midir değil midir?
Ertuğrul Özkök:Bunu bana değil onlara sor. Ben onlara şunu söyleyeceğim.27 Mayıs'ı, 12 Mart'ı 12 Eylül'ü hatırlıyorum.Bu iki askeri darbe bir ara rejim döneminde birbiriyle bıçaklı olan gazetecilerin birbirlerini işlerinden attırmak için gammazlama şerefsizliğine tanık olmadım.Bunlara dünyada tanık olmadım.Bana göre bir insanı bir gazeteciyi yazdığı şeylerden dolayı işinden attırmak için gammazlamak çok açıkça söylüyorum şerefsizliktir.Ben bu nedenle bu sorunun bana sorulmasını zül addediyorum.
Eğer bir meslekse gazetecilik  bu mesleği gazeteci olarak yaptığını kalemiyle klavyesiyle para kazandığını söyleyen insanların böyle bir gammazlama karşısında söyleyebileceği tek kelime şerefsizlik olur.Bugün paralelci şucu bucu manşetlerini kim attı Allahışkına? Hangi gazetelerde atıldı? Bizi işten atın diyen o adamların gazetelerinde atılmadı mı? Daha bir yıl önceki meseli bu. Yapmasınlar, intihar etti insanlar.
Beni attırsalar ne olur.66 yaşındayım hayatımı geçindiririm, Ama gencecik insanları işlerinden attırdılar.Sürgünde yaşayan insanlar var.Ama bu yarın onların ahlak hanelerine namus hanelerine yazılacak.
Ayrıca işinden atılsın diyen adamlar kim Allahını seversen ya? Ne yapmışlar? Hangi muktesebatla başka insanların işten atılması için birtakım fetvalar veriyorlar Allahaşkına? Biz gazetecilik yapmak için birtakım insanlardan ehliyet mi alacağız?
Bu çağda attırsan ne olur? Giderim bir internette blog açar yazarım.Ne olacak silinecek miyim yani?
Bunlar tarihe kalmayacak. İki üç yıl sonra göreceğiz.O çöplükler hangi gazetecilerin isimleriyle dolu olacak göreceğiz. Çöplükler almayacak, çöp tenekeleri almayacak bu isimleri.O yüzden bu isimleri, bu konuların üzerinde bile durmaya gerek yok!
Yazsınlar, hergün yazsınlar.Atın atın atın.Benim patronum bu pespaye heriflerin sözleriyle hareket edecek insan değildir.

Benim tanıdığım Aydın Doğan 28 Şubat'ta kimsenin kafasını vermedi,''



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SABAH-ATV SATIŞINDA FLAŞ İDDİA!

ZAMAN'DAN SABAH'A TRANSFER!

"TÜRKİYE'DE OFİS AÇMIYORUZ"
»  ALTAYLI'DAN, 'ŞEREFSİZLEŞTİK' İTİRAFI!
»  YANDAŞ YAZARDAN GÖKÇEK'E ŞOK SÖZLER!
»  NAGEHAN ALÇI, NAZLI ILICAK'I ÇILDIRTTI!
»  GÜLEN'İN HEDİYELERİNİ GERİ YOLLUYOR!
»  GÖP'TEN DİRENİŞTEKİ GAZETECİLERE DESTEK!
»  KILIÇDAROLU'NA TOPLU SANSÜR İDDASI!
»  KARŞI'NIN PATRONU CANLI YAYINDA PATLADI
»  MEDYADA YAPRAK DÖKÜMÜ!
»  MEDYA'DA BOMBA GELİŞME
»  ERDOĞAN'IN HALK TV'YE AÇTIĞI DAVAYA RET!
»  GÖKÇEK'E GEZİ PARKI CEZASI!
»  RTÜK BU KEZ PONPON KIZLARA TAKTI!
»  ''EGEMEN BAĞIŞ'I AKP'DE İSTEMİYORUM''
»  ESKİ YAZARLARDAN TARAF'A DAVA!
»  AKŞAM'DA CEMAAT MANŞETİNE TEPKİ İSTİFASI
»  SOL'DAN , OKUYUCUYA DAYANIŞMA ÇAĞRISI
»  BİRGÜN GAZETESİ 11 YAŞINDA!
»  KARŞI GAZETESİ NEDEN KAPANDI?
»  KARŞI, KAPANACAĞINI BÖYLE DUYURDU!
»  BEYAZ TV AİLESİNİN ACI GÜNÜ!
»  FLAŞ.. KARŞI GAZETESİ KAPANDI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.