|
|
 |
 |
| |
| DOLAR |
| 48,6729 |
 |
|
 |
| EURO |
| 56,0028 |
 |
|
 |
| IMKB |
| 13.509,760 |
 |
|
 |
| ALTIN |
| 6.799,547 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
| |
| ESKİ HAYAT KADININDAN YSK'YA VETO İTİRAZI
|
 |
 |
 |
|
|
|
| Bağımsız milletvekili adaylığı başvurusu milletvekili aday adaylığı şartlarını taşımadığı gerekçesiyle İl Seçim Kurulu tarafından reddedilen eski genelev çalışanı Ayşe Tükrükçü, Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz dilekçesi gönderdi.
Tükrükçü, itiraz dilekçesini Yüksek Seçim Kurulu’na ulaştırılmak üzere İstanbul İl Seçim Kurulu’na teslim etmeden önce Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bolan ve bağımsız milletvekili adaylığı devam eden eski genelev çalışanı Saliha Ermez ile birlikte bir basın açıklaması yaptı.
"Ben Türkiye Cumhuriyeti’nde kimsenin namusuna, duluna, yetimine göz koymadım. Kimsenin malını çalmadım, kimseyi dolandırmadım" diyen Tükrükçü, 1993 yılında eşi tarafından sokakta erkeklere pazarlandığı için kısa süreli bir ceza aldığını söyledi.
Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bolan da, Tükrükçü’nün, eski TCK’nın 419. maddesi uyarınca ceza aldığını ve bu durumun 2839 sayılı
Milletvekili Seçimi Kanunu’nun 11. maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle milletvekili seçilemeyeceğine karar verildiğini ifade etti.
Bolan, Anayasa’nın milletvekili seçilme yeterliliğinden bahsederken sayılan yüz kızartıcı suçların "zimmet", "irtikap", "rüşvet", "hırsızlık", "dolandırıcılık" ve "sahtecilik" olduğunu belirterek, "Anayasa’nın 76. maddesinde bir kadının sokakta satılmasının, fuhuşa sürüklenmesinin ve bundan dolayı ceza almasının yüz kızartıcı bir suç olduğunu belirten bir madde yok" dedi.
Yüksek Seçim Kurulu’nun 12 Şubat 1985 tarihli kararında "yüz kızartıcı suçların maddede sayılanlarla sınırlı olduğu, ’gibi’ sözcüğünden hareketle bunların yerine yenilerinin eklenemeyeceğine karar verildiğini" ifade eden Bolan, burada seçilmeye engel bir durumun söz konusu olmadığını öne sürdü.
Bolan, eski genelev çalışanı Saliha Ermez’in İstanbul 1. bölgeden, Ayşe Tükrükçü’nün ise 2. bölgeden bağımsız milletvekili aday adayı olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
"Ayşe Tükrükçü hanımın sokakta kocası tarafından satılması bir yüz kızartıcı suç olarak algılanıyor. Ama Saliha Hanım genelevde çalışıyor.
Genelevde devletin gözetiminde, devletin kontrolünde, çalışanlardan devletin de vergi kazanarak ve buradan da vergi rekortmeni çıkararak satışa sunulması bir yüz kızartıcı suç olmuyor. Onun adaylığı devam ediyor." Tükrükçü, daha sonra karara itiraz dilekçesini Yüksek Seçim Kurulu’na iletilmek üzere İl Seçim Kurulu’na sundu.
|
| |
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
Bağımsız milletvekili adaylığı başvurusu milletvekili aday adaylığı şartlarını taşımadığı gerekçesiyle İl Seçim Kurulu tarafından reddedilen eski genelev çalışanı Ayşe Tükrükçü, Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz dilekçesi gönderdi. Tükrükçü, itiraz dilekçesini Yüksek Seçim Kurulu’na ulaştırılmak üzere İstanbul İl Seçim Kurulu’na teslim etmeden önce Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bolan ve bağımsız milletvekili adaylığı devam eden eski genelev çalışanı Saliha Ermez ile birlikte bir basın açıklaması yaptı. "Ben Türkiye Cumhuriyeti’nde kimsenin namusuna, duluna, yetimine göz koymadım. Kimsenin malını çalmadım, kimseyi dolandırmadım" diyen Tükrükçü, 1993 yılında eşi tarafından sokakta erkeklere pazarlandığı için kısa süreli bir ceza aldığını söyledi. Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bolan da, Tükrükçü’nün, eski TCK’nın 419. maddesi uyarınca ceza aldığını ve bu durumun 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu’nun 11. maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle milletvekili seçilemeyeceğine karar verildiğini ifade etti. Bolan, Anayasa’nın milletvekili seçilme yeterliliğinden bahsederken sayılan yüz kızartıcı suçların "zimmet", "irtikap", "rüşvet", "hırsızlık", "dolandırıcılık" ve "sahtecilik" olduğunu belirterek, "Anayasa’nın 76. maddesinde bir kadının sokakta satılmasının, fuhuşa sürüklenmesinin ve bundan dolayı ceza almasının yüz kızartıcı bir suç olduğunu belirten bir madde yok" dedi. Yüksek Seçim Kurulu’nun 12 Şubat 1985 tarihli kararında "yüz kızartıcı suçların maddede sayılanlarla sınırlı olduğu, ’gibi’ sözcüğünden hareketle bunların yerine yenilerinin eklenemeyeceğine karar verildiğini" ifade eden Bolan, burada seçilmeye engel bir durumun söz konusu olmadığını öne sürdü. Bolan, eski genelev çalışanı Saliha Ermez’in İstanbul 1. bölgeden, Ayşe Tükrükçü’nün ise 2. bölgeden bağımsız milletvekili aday adayı olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: "Ayşe Tükrükçü hanımın sokakta kocası tarafından satılması bir yüz kızartıcı suç olarak algılanıyor. Ama Saliha Hanım genelevde çalışıyor. Genelevde devletin gözetiminde, devletin kontrolünde, çalışanlardan devletin de vergi kazanarak ve buradan da vergi rekortmeni çıkararak satışa sunulması bir yüz kızartıcı suç olmuyor. Onun adaylığı devam ediyor." Tükrükçü, daha sonra karara itiraz dilekçesini Yüksek Seçim Kurulu’na iletilmek üzere İl Seçim Kurulu’na sundu.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
|
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
| ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında Marsilya'yı 4-1 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı. |
 |
|
 |
 |
|
İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP İstanbul Kongresi'ne ilişkin tedbir kararının kaldırılmasına ... |
 |
|
 |
 |
|
ABD’nin Michigan eyaletinde ABD ordusuna ait bir F-16 tipi savaş uçağının düştüğü, pilotun fırlatma ... |
 |
|
 |
 |
|
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün merkez ve taşra teşkilatlarında 69 görev değişikliği yapıldı. 39 ilin emniyet müdürü değişti. |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| YAZARLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
| ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında Marsilya'yı 4-1 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı. |
 |
|
 |
 |
|
İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP İstanbul Kongresi'ne ilişkin tedbir kararının kaldırılmasına ... |
 |
|
 |
 |
|
ABD’nin Michigan eyaletinde ABD ordusuna ait bir F-16 tipi savaş uçağının düştüğü, pilotun fırlatma ... |
 |
|
 |
 |
|
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün merkez ve taşra teşkilatlarında 69 görev değişikliği yapıldı. 39 ilin emniyet müdürü değişti. |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| ANKET |
|
|
 |
 |
|
|
|
| |
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
| |
|