Alınan bilgiye göre, Diyarbakır'da yaşayan H.E. (28), Alanya polisini telefonla arayarak, bir süre birlikte olduğu erkek arkadaşı Y.K'nın (25) kendisinden habersiz çektiği uygunsuz görüntülerini internette yayımlamakla tehdit ederek, para istediğini iddia etti ve şikayette bulundu. H.E, kendisine şantaj yapan Y.K'nın, Alanya Postanesi'ne 300 TL havale yapması isteğinde bulunduğunu bildirdi.
Polis, Diyarbakır 2. Sulh ve Ceza Mahkemesi'nin, Y.K. hakkında, H.E'ye şantaj yaptığı gerekçesiyle arama emri çıkarması üzerine, H.E. ile irtibata geçerek operasyon başlattı. Polis, genç kadına, Y.K'nın istediği 300 TL'yi Alanya Postanesi'ne göndermesini istedi. H.E'den Y.K'nın eşkalini öğrenen polis ekipleri, postane çevresinde güvenlik önlemi aldı. Y.K'nın postaneye girip, adına gönderilen parayı aldığını belirleyen polis, zanlıyı postaneden çıkarken yakaladı.
H.E'den daha önce de bir kaç kez şantaj yoluyla para aldığı iddia edilen zanlı, polis merkezindeki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.