Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2943
EURO
34,8135
IMKB
10.277,000
ALTIN
2.390,590
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ETHEM SARISÜLÜK DAVASINDA KARAR VE OLAY
ETHEM SARISÜLÜK DAVASINDA KARAR VE  OLAY
 
Gezi olayları sırasında Ankara'da polisin silahından çıkan kurşunla yaşamını yitiren Ethem Sarısülük davasında yargılanan polis memuru Ahmet Ş., hakkında karar çıktı. Sanık polis “Olası kastla adam öldürme” suçundan 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Kararın açıklanmasının ardından mahkeme salonunda arbede çıktı.
 
3.9.2014 - 14:03

Gezi olayları sırasında Ankara'da polisin silahından çıkan kurşunla yaşamını yitiren Ethem Sarısülük davasında yargılanan polis memuru Ahmet Şahbaz, 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

1 Haziran 2013'te Gezi Parkı protestoları sırasında başından vurulan ve 14 Haziran'da hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün ölümüyle ilgili açılan davanın 7'inci duruşması Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

KAPALI DURUŞMA TALEBİNE RET

Sanık polis Ahmet Ş.'de duruşmaya katılmak için mahkemeye getirildi. Duruşmada sanığın avukatlarına esas hakkında mütalaa yapmaları için süre verdi. Sanık avukatları sanığa duruşmalarda daha önce saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle duruşmanın kapalı yapılmasını istedi. Avukat ayrıca mahkeme heyetine yapılan sözlü saldırılarda hiçbir işlem yapılmadığını söyledi. Mahkeme heyeti sanık avukatının kapalılık talebini reddetti. Duruşmaya açık devam edilecek.

Cumhuriyet Savcısı Cuma Doğan, esas hakkındaki görüşünde, iddianamede "meşru savunmada sınırın aşılması suretiyle adam öldürmek" suçu yöneltilen sanık polis Ahmet Ş.'nin eyleminin "meşru müdafaa olmadığını" kaydederek, "olası kasıtla adam öldürmek" ve "kamuya ait araç ve gereci suçta kullanmak" suçlarından 26 yıl 8 aydan 33 yıl 4 aya kadar hapsini istemişti.

REDDİ HAKİM TALEBİNE RET

Duruşmanın savcısı, olayın meşru müdafaa sonrası adam öldürme olmadığını, olay sırasında sanığa taş atıldığını, haksız tahrik indirimin yapılmasını 6 yıl 8 aydan 25 yılı kadar hapis cezası verilmesini ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Müşteki avukatları ise olayın kasten adam öldürme olduğunu ve müebbet hapis verilmesini istedi.

Sanık avukatı esas hakkındaki savunmasında sanığın söylediği iddia edilen sözleri söylemediğini, bu sözlere ilişkin hiçbir belge sunulamadığını ifade etti. Mahkemenin baskı altında karar verdiğini ileri süren sanık avukatı, reddi hâkim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti verdiği ara kararda CMK 24 ve devam maddeleri gereğince 7 gün için ret konusunda itiraz yapması gerektiği için talebin reddine karar verildi.

TAHLİYE KARARI REDDEDİLDİ

Mahkeme heyetinin bu karar üzerine sanık avukatları olay yerini net incelemediklerini ve yeni belgeler sunacaklarını belirterek ek süre istedi. Avukatlar ayrıca sanık için tutuklamayı gerektirecek bir neden olmadığını ve müvekkilinin tahliyesine karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti verdiği ara kararda sanık vekillerine esas hakkında mütalaa için süre verildiğini belirterek dosyanın da geldiği aşama düşünüldüğünde taleplerinin reddine karar verdi.

JANDARMA'DAN ÖNLEM

Jandarma, duruşmanın yapıldığı salonda, polis ise adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Sanığın bulunduğu bölümün çevresi jandarma tarafından tamamen kapatılırken, izleyici sıralarının ilk iki bölümüne de jandarma personeli oturdu.

Duruşmaya Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfi Sarısülük, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ile HDP Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ da katıldı.

JANDARMA'DAN ÖNLEM
Jandarma, duruşmanın yapıldığı salonda, polis ise adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Sanığın bulunduğu bölümün çevresi jandarma tarafından tamamen kapatılırken, izleyici sıralarının ilk iki bölümüne de jandarma personeli oturdu.
     
Duruşmaya Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfi Sarısülük, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ile HDP Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ da katıldı.

ADLİYE ÖNÜNDE BEKLEYİŞ
Dava öncesi il dışından da gelen bazı sivil toplum kuruluşları sabah saatlerinde adliye bahçesinde toplandı.

Dava nedeniyle adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Adliye girişleri, demir bariyerlerle kapatıldı. Toplanan grubun demir bariyerlere, Sarısülük’ün maskesini astığı görüldü.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'PAŞA'MISIN, MAŞA'MISIN'!

DEHŞET ANI KAMERADA!

İSTANBUL'DA ÜST GEÇİT FACİASI!
»  KONAK BELEDİYESİ'NDEN ŞOK KARAR
»  ERDOĞAN'DAN YENİ PARALEL DALGA SİNYALİ!
»  ABD'DEN DİNLEME AÇIKLAMASI!
»  IŞİD,YİNE BİR ABD'LİNİN KAFASINI KESTİ
»  KÖŞK YERİNE BAŞKANLIK SARAYI!
»  FLAŞ... MHP ÖNÜNDE SİLAH SESLERİ
»  FLAŞ..DİYARBAKIR'DA F-16 DÜŞTÜ
»  DEMİRTAŞ:KÜRT ORDUSU KURULSUN!
»  ULUDERE'YE EZİDİ AKINI!
»  TSK'DA GENERAL SAYISI!
»  FLAŞ.. MECLİS OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR
»  DAVUTOĞLU'NA KORUMA DUVARI
»  İŞTE ERDOĞAN'IN A TAKIMI!
»  KIĞILI'DAN BOMBA AÇIKLAMALAR!
»  AKP'DE TRİBÜN ŞOV KALDIRILIYOR!
»  İSTANBUL'UN KAÇ GÜNLÜK SUYU KALDI?
»  BİNALİ YILDIRIM'A ÖZEL GÖREV
»  PKK MEZARLIĞINA MÜDAHALE
»  DAVUTOĞLU'NDAN BAHÇELİ'YE ÖVGÜ!
»  KILIÇDAROĞLU, STAR HABER'E KONUŞTU!
»  HAŞİM KILIÇ'TAN FLAŞ AÇIKLAMALAR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.