Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
EVREN PAŞAYI YARGILAMA YOLU AÇILIYOR
EVREN PAŞAYI YARGILAMA YOLU AÇILIYOR
 
AKP, 12 Eylül askeri müdahalesi ve sonraki süreçte etkin rol oynayanların yargılanmasını engelleyen ve koruma zırhı sağlayan Anayasa'nın geçici 15. maddesini kaldırmak için kolları sıvadı.
 
24.8.2007 - 03:17
Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergun Özbudun başkanlığındaki akademisyenler tarafından hazırlanarak AK P'ye sunulan taslakta, 12 Eylül kararlarına yargı yolu açılıyor. Ancak AKP, söz konusu maddeyle ilgili son kararını önümüzdeki günlerde verecek. Sivil Anayasa hazırlığı başlatan AKP, Anayasa'nın '12 Eylül 1980 tarihinden, ilk genel seçimler sonucu toplanacak TBMM'nin Başkanlık Divanı oluşturuncaya kadar geçecek süre içinde, yasama ve yürütme yetkilerini Türk milleti adına kullanan, 2356 sayılı Kanunla kurulu Milli Güvenlik Konseyi'nin, bu konseyin yönetimi döneminde kurulmuş hükümetlerin, 2485 sayılı Kurucu Meclis Hakkında Kanunla görev ifa eden Danışma Meclisi'nin her türlü karar ve tasarruflarından dolayı haklarında cezai, mali veya hukuki sorumluluk iddiası ileri sürülemez ve bu maksatla herhangi bir yargı merciine başvurulamaz' hükmünü düzenleyen geçici 15. maddesine taslakta yer verip vermemeyi tartışmaya başladı. Prof. Dr. Özbudun başkanlığındaki akademisyenler tarafından hazırlanarak AKP'ye sunulan taslakta 12 Eylül kararlarına yargı yolunu kapatan Anayasa'nın geçici 15. maddesine yer verilmiyor. AKP'nin de akademisyenlerin hazırladığı metin doğrultusunda hareket etmesi bekleniyor. Söz konusu maddeyle ilgili kararını önümüzdeki günlerde netleştirecek olan AKP, bu yönde yapılacak bir değişikliğin cezai anlamda bir sonuç doğurup doğurmayacağını tartışmaya başladı.

Söz konusu maddeyle ilgili zaman aşımına dikkat çekilirken, değişikliğin şekli düzeyde kalabileceği belirtiliyor. AKP, 12 Eylül kararlarına yargı yolunu kapatan geçici 15. maddenin Anayasa'dan ayıklanması konusundaki son kararını önümüzdeki günlerde verecek.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MEMUR SEN'DEN SÜRPRİZ KARAR!

'MAZOT 1 YTL'YE SUÇ DUYURUSU!

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANINDAN TARİHİ SÖZLER
»  GÜL'ÜN GEÇMİŞİNDEKİ 8 SÖZ
»  SEZER, EN SON TBMM'YE VEDA EDECEK
»  SEZER, HEDİYELERİ KÖŞK'E BIRAKTI
»  "BİR ÖĞLE YEMEĞİNDEN HABER ÜRETİLDİ"
»  İRAN IRAK'A GİREREK KANDİL DAĞINI VURMAYA BAŞLADI
»  "AZİZ NESİN, BİR MİT'ÇİYDİ"
»  GÜL'DEN İSRAİL'E SOYKIRIM SİTEMİ
»  "VATANDAŞLIK'TAN ÇIK GİT" MECLİSE TAŞINDI
»  SUDAKİ AYI'YI TAŞ VE SOPAYLA ÖLDÜRDÜLER
»  11. CUMHURBAŞKANI İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAM
»  28 ŞUBAT'ÇI PAŞA'DAN ŞOK ÇIKIŞ
»  VATANDAŞLIKTAN NASIL ÇIKILIR ?
»  GÜL İÇİN 101 PARE TOP ATIŞI YAPILACAK
»  LEMAN YİNE ÇOK KIZDIRACAK
»  DEVİR TESLİM SESSİZ OLACAK
»  HAYRUNİSA GÜL'E ROPÖTAJ TALEBİ YAĞMURU
»  VEKİLLERE DOKUNULCAK DÜZENLEME YOLDA
»  BELÇİKA BÖLÜNMENİN EŞİĞİNDE
»  BELÇİKA BÖLÜNMENİN EŞEĞİNDE
»  YENİ KABİNEDE KİMLER YER ALMAYACAK?
»  UNAKITAN'A İKİNCİ DAMAT DARBESİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.