Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,3925
EURO
47,1580
IMKB
10.596,000
ALTIN
4.391,530
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
EYLEMDE TUTUKLANANLAR ÖĞRETMEN DEĞİL
EYLEMDE TUTUKLANANLAR ÖĞRETMEN DEĞİL
 
Eğitim Sen'in Ankara'da bugün gerçekleştirdiği eylemde yaşananlarla ilgili en çarpıcı açıklama Başbakan Erdoğan'dan geldi: Tutuklananların hiçbiri öğretmen değil.
 
26.11.2005 - 22:20
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eğitim-Sen'in eylemiyle ilgili olarak, 'Şu ana kadar tutuklananların hiçbirisi, enteresandır, öğretmen değildir' dedi. Başbakan Erdoğan, İspanya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, iki önemli toplantıya katılmak üzere bu ülkeye gittiğini söyledi.

Mallorca'da katılacağı ilk toplantının Türkiye için özel bir önem ve anlam ifade ettiğini belirten Erdoğan, buradan Medeniyetler İttifakı çerçevesinde ilk büyük ve somut adımın atılacağını kaydetti. Akil Adamlar Toplantısı'nın açılışını da gerçekleştireceklerini anlatan Erdoğan, burada ortak bir basın toplantısı düzenleyerek Medeniyetler İttifakı ile ilgili görüş ve beklentilerini de dünya kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi.

Akil Adamlar Grubu'nun eş başkanlığını Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın yapacağını ifade eden Başbakan Erdoğan, bunun da Türkiye'nin küresel barış adına Medeniyetler İttifakı için ne kadar büyük önem taşıdığının göstergesi olduğunu söyledi. Erdoğan, 'Türkiye'nin, insanlığın huzuru, barış ve refaha katkıları büyük olacaktır' diye konuştu.

Daha sonra Barcelona'ya geçerek burada, Avrupa Akdeniz Hükümet ve Devlet Başkanları Zirvesi'ne (EUROMED) katılacaklarını belirten Erdoğan, akşam da İspanya Kralı'nın devlet ve hükümet başkanlarına vereceği yemeğe iştirak edeceklerini kaydetti.

-SORULAR-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir gazetecinin 'Siz Danimarka'da, ROJ TV katıldığı için toplantıyı terk etmiştiniz, ancak bir CHP milletvekili ROJ TV'ye mülakat verdiğini açıkladı. Bugün de bu davranışının arkasında durdu.

Bu konuda ne diyeceksiniz' şeklindeki sorusuna, şu karşılığı verdi: 'Benim şu anda farklı bir siyasi partiye mensup bir milletvekilinin terör örgütünün patronajında olan ve Danimarka'nın Kültür Bakanlığı'ndan yayın müsaadesi almış böyle bir televizyona röportaj yapmasını değerlendirmem doğru olmaz. Ben bunu halkımın takdirine bırakıyorum, kendi partisinin yönetiminin takdirine bırakıyorum. Dolayısıyla bundan daha fazlasını söylemek bana düşmez.'

Başbakan Erdoğan bir başka gazetecinin, Eğitim Sen'in eylemiyle ilgili sorusu üzerine de, Eğitim-Sen'in böyle bir organizasyonu yaparken bunun istihbaratını alan Ankara Valiliği'nin günler öncesinden yazılı uyarılar yaptığını söyledi.

Başvurularını yapması halinde kendilerine bir miting alanının gösterileceğinin Valilikçe duyurulduğunu da kaydeden Erdoğan, sendikanın basın açıklaması yapmak istemesi halinde aynı şekilde belirlenen yerlerin Valilik tarafından gösterildiğini belirtti. Erdoğan, 'Basın açıklamasının şekli de bellidir. On bin kişiyle yapılmaz ki bu olay. 100-300 kişiyle yaparsın' diye konuştu.

-'(KANUNSUZ OLARAK BU İŞİ YAPACAĞIM) DERSEN'...-

'(Kanunsuz olarak ben bu işi yapacağım) dersen orada bu ülkenin güvenlik güçleri üzerine düşen görevi yapmak durumundadır' diyen Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: 'Güvenlik güçlerimiz böyle bir kanunsuz eyleme müsaade etmemişlerdir ve bir şiddet uygulaması yapmamışlardır. Eğer zorla yol kesmeye kalkarsanız yol kesene herhalde güvenlik güçleri, (buyur sen yolu kes) diyemez. Niye? Oradan vatandaş gelecek, geçecek. Güvenlik güçleri vatandaşımızın da güvenliğini sağlamak zorundadır. (Ben bu yolu keserim) diyemezsin. Bunun adı özgürlük olamaz. Bu, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin içinde hak ile özgürlük ile izah edilemez. Güvenlik güçlerinin yaptığı da budur.' Ankara Valiliği'nin mitinglerin yapılacağı gün trafik düzenini sağlamak gibi gerekli önlemleri alması gerektiğini ve bunun için de bu toplantıların önceden bildirilmesinin önem taşıdığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti: 'Ama, sen dersen ki, (ben istediğim yerde bunu geleceğim, yapacağım, ben istediğim yerde bunu yapacağım, ben kanunsuz bunu yapacağım.) Hiçbir zaman laik, demokratik, sosyal hukuk devletinde buna müsaade edemeyiz.

-'TAVİZ VEREMEYİZ'-

Güvenlik güçlerimiz de üzerine düşen görevi en az zararla kurtarmanın gayreti içinde olmuştur. Muhakkak bir şeyler olmuştur. Su sıkmıştır, sıkacak tabii... Bu da onun en az caydırıcı rolleridir ve bugün de emniyetimiz bu caydırıcı rollerinden birini oynamıştır. Şu ana kadar da elimize gelen bilgilerde ciddi bir sorun da söz konusu değildir. Bir şey daha bu arada söyleyeyim: Şu ana kadar tutuklananların hiçbirisi, enteresandır, öğretmen değildir.' Erdoğan, bir gazetecinin, 'Yüzü maskeli eylemciler de vardı' demesi üzerine, 'Anlayın yani... Buradan ne yapılmak istendiğini anlayın' karşılığını verdi.

Ankara'da dün bakanlar ve Genelkurmay'dan ilgili yetkililerle bir toplantı yaptıklarını ve toplantının ardından yaptıkları yazılı açıklamada en geniş anlamda Türkiye'nin genel asayiş durumunu gözden geçirdiklerini duyurduklarını anımsatan Erdoğan, 'Biz bu konularda asla taviz veremeyiz. Tavizsiz olarak yasalar içinde atılması gereken adımlara özgürlükler noktasında da gereken önemi yine vereceğiz ama asla taviz veremeyiz. Alınması gereken tedbirler neyse onu da alırız' diye konuştu.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KREDİ BORCU İŞSİZLERE 3 YIL BORÇ ÖDEMEME MÜJDESİ

ATAMA KEHANETİ

"İNTERNETAĞINA GİRMEYEN OKULUMUZ KALMAYACAK'
»  BAKAN ÇELİK ÇARPITMAYA İSYAN ETTİ
»  "EK DERS ÜCRETİYLE İLGİLİ ÇALIŞMA GÜNDEMİMİZDE"
»  BAKAN'A GÖRE ÖĞRETMEN 2 GÜN ÇALIŞIYOR, 5 GÜN YATIYOR!!!
»  ÇELİK'TEN 'ÖZEL OKULLARDAN HİÇ VERGİ ALMAYALIM' ÖNERİSİ"
»  ÖĞRETMEN ADAYLARINA ÇİFTE SINAV GELİYOR
»  ÖĞRENİM KREDİLERİ ARTTIRILIYOR
»  "ÖĞRETMENLERE KUCAK DOLUSU PARA VERİLMEZ"!!
»  ÖĞRENCİ KREDİSİ 120 YTL OLUYOR
»  15 YENİ İL'E 15 YENİ ÜNİVERSİTE KURULUYOR
»  AŞKIN'IN ÜNİVERSİTESİ'NDE 8 İSTİFA!
»  ÖĞRETMENLİK, ZOR MESLEK
»  GENÇLİĞİMİZ TEHDİT ALTINDA!
»  ÖĞRETMENLER TEBEŞİR BIRAKIYOR!
»  OKULLARIMIZ 'KİRLİ'!
»  ÖSS TEKVİMİ BELLİ OLDU
»  ÖĞRETMENLER, AVRUPA'LIDAN ÇOK ÇALIŞIYOR AMA... !
»  EK DERS ÜCRETLERİNE ZAM
»  ÖĞRETMENLERİN KPSS KORKUSU
»  ÖĞRETMENLERİN YÜZDE 42'Sİ EK İŞ YAPIYOR
»  MUĞLA ÜNİVERSİTESİ'NE KAVGA 14 YARALI
»  REKTOR YÜCEL AŞKIN'IN DURUMU KÖTÜLEŞTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.