Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4719
EURO
34,7859
IMKB
9.530,000
ALTIN
2.478,300
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Ek Gösterge Zammı Mecliste Kabul Edildi
Ek Gösterge Zammı Mecliste Kabul Edildi
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Pratisyen hekimlere 2 bin 500 lira, uzman doktorlara 5 bin lira zam yapacağız" sözleriyle müjdesini verdiği hekimlere ek gösterge zammı, TBMM Genel Kurulu'nda teklife eklenerek kabul edildi.
 
1.12.2021 - 20:21

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hekimlere yönelik düzenlemenin TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri süren 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne eklenerek yapılacağını söyledi.

Bakan Koca, TBMM'de AK Parti grup toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.  Koca, hekimlere yönelik düzenlemenin TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri süren 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne madde ihdasıyla eklenerek gerçekleştirileceğini kaydetti. Koca, "Bütün siyasi parti gruplarının da başkanlarının da destek vereceğini ümit ediyoruz, destek vereceklerinden bir şüphem yok. Hekimler, diş hekimleriyle ilgili; genel uygulama, sabitin genel bütçeye aktarılması dahil önemli maddeler" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DETAYLARI VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Koca açıklama yaptığı sırada gazetecilerin yanına gelerek, "Ne söyledi?" diye sordu. Gazetecilerin hekimlerle ilgili düzenlemeye ilişkin açıklama yaptığını belirtmesi üzerine Erdoğan, "Para pul söylemedi mi?" diye sordu. Bakan Koca da detay vermediğini ifade etti. Erdoğan, "Detaylarını sizden alabilir miyiz?" sorusu üzerine, "Hepsi geliyor. 5 bin, 2 bin 500 lira; bu tür zamlar geliyor" diye konuştu.

Erdoğan'ın ardından açıklamasını sürdüren Koca, düzenlemenin özellikle hekimleri mutlu edeceğini belirterek, "Emeklilikle ilgili pratisyen hekimlere ek gösterge olarak 13 bindi, 33 bine; uzman hekimler, diş hekimler dahil olmak üzere 17 bindi, 40 bin ek göstergeye çıkmış oluyor. Bütün pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere, diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin lira. Düzenleme bugün Meclis'te bütün milletvekillerinin, siyasi parti gruplarının desteğini bekliyoruz. Sabit ek ödeme de genel bütçeye aktarılıyor" diye konuştu.

HEKİMLERE EK GÖSTERGE TBMM'DE KABUL EDİLDİ

Doktor ve diş hekimlerine ek ödeme ve ek gösterge ile ilgili maddeler Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne eklendi ve buna ilişkin maddeler TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Teklif, doktor ve diş hekimlerine döner sermaye bütçesinden yapılan sabit ek ödemenin merkezi yönetim bütçesinden ödenmesi ve Sağlık Bakanlığında görev yapan eğitim görevlileri uzman hekimlerin ve hekimlerin yararlanmakta oldukları en düşük ek ödeme oranlarında düzenleme içeriyor.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLİYOR

TBMM Genel Kurulunda görüşülen Kanun Teklifi'ne, Sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemeleri içeren maddeler ihdas edildi.

Tabip veya diş tabibi kadro ve pozisyonları esas alınarak emekli, adi malullük veya vazife malullüğü aylığı bağlanmış olanlar ile, aylıklarıyla birlikte makam tazminatı ödenmesine hak kazanamamış olan tabip ve diş tabiplerinden ilgili mevzuatına göre uzman olanlara emeklilik maaşlarında iyileştirme öngörülüyor. Söz konusu ilave ödemenin çalışanlara da ödenmesi sağlanıyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"Stokçulara Bu Ülkeyi Mezar Edeceğiz"

"Yemin Ediyorum Ekonomi Bilmiyor"

Akşener'den Erdoğan Ve Bahçeli'ye Tepki
»  Türkeş Ailesinde Bahçeli Çatlağı
»  Ayhan Bilgen’den Yeni Parti Sinyali!
»  "Kim Büyüdü Sayın Elvan?"
»  "Babayiğitlik Bize Yakışır Evelallah"
»  Dolar Yine Rekor Kırdı
»  Erdoğan'dan Faiz ve Enflasyon Açıklaması
»  Merkez Bankası'nda Üst Düzey Ayrılık!
»  Mansur Yavaş'tan Bahçeli'ye Yanıt
»  Bahçeli'den Yavaş'a Tehdit Gibi Sözler
»  Azerbaycan'da Helikopter Kazası,14 Ölü..
»  AK Parti'den Arınç'a Aday Yanıtı
»  Bahçeli: Kurulan Tuzakları Anlatacağız
»  Çok Sayıda İlde FETÖ Operasyonu!
»  Sevigen'den İhrac Tepkisi
»  Deva Partili Metin Gürcan Tutuklandı
»  Kaftancıoğlu'ndan Bakan Koca'ya Teşekkür
»  Mehmet Sevigen CHP'den İhrac Edildi
»  HDP'ye Kapatma ve Siyasi Yasak Talebi
»  Kışlalara Enerji de Mehmet Cengiz'den!
»  Atalay'dan Asgari Ücret Açıklaması
»  "Helalleşeceğiz ama Hesaplaşma Ayrı…"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.