Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3806
EURO
34,7593
IMKB
9.945,000
ALTIN
2.429,550
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Emekli Vekillerin Danışman Maaşı İsyanı
Emekli Vekillerin Danışman Maaşı İsyanı
 
Emekli milletvekilleri, danışman maaşlarının dahi 17 bin TL'ye kadar yükseldiğini belirterek, aldıkları maaşlarla geçinemediklerini belirtiyorlar.
 
16.1.2022 - 00:11

ANKARA-Vatandaş bir yandan enflasyonla, bir yandan da işsizlikle boğuşurken, TBMM'de milletvekillerinin emeklilik maaşlarına zam yapılması için hazırlık yapıldı. Son sözü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu söyleyecek.Yapılan düzenlemeyle milletvekili emekli maaşı 20 bin lira olacak.


Emekli milletvekilleri maaşlarının arttırılması için uzun süredir kulis faliyeti yürütüyor. Yürütülen kulis neticelerini verdi. Milletvekili emeklilik maaşının artışı Cumhurbaşkanı'nın maaşına endeskli olmayacak artık, memur maaşına endeksli olacak. Bu durumda şu anda görev yapan milletvekilleri 40 bin TL alırken, emekli maaşladı da 16 bin 400 TL'den 20 bin TL'ye yükselmiş olacak.

Milletvekillerinin yaptığı yasal çalışma parti genel başkanlarına sunuldu. Tüm partilerin genel başkanları zamma "olumlu" yanıt verirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılılçdaroğlu'nun tavrı henüz netleşmedi. CHP'den de çok sayıda milletvekili bu konuda Ak Parti milletvekilleriyle birlikte kulis faliyeti yürütüyor. Emekli milletvekilleri, danışman maaşlarının dahi 17 bin TL'ye kadar yükseldiğini belirterek, aldıkları maaşlarla geçinemediklerini belirtiyorlar.


GECEYARISI ÖNERGESİ BEKLENİYOR
TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen ve içinde ücret artışlarına ilişkin düzenlemenin bulunduğu torba teklifin içine konulması çalışması gerçekleşmedi. Hazırlanan önerge teklifinin Genel Kurul görüşmeleri aşamasında gündeme gelebileceği öne sürülüyor. Parti kurmayları, bu düzenlemenin sadece emekli vekilleri ilgilendirdiğini, 16 bin 400 lira olan maaşın bu düzenleme ile 20 bin liraya ulaşacağını belirttiler. Eski vali ve eski genel müdürlerin emekli maaşlarının emekli milletvekillerinin maaşını geçtiği de ifade edildi.
Milletvekillerinin 30 bin lira olan maaşı, yüzde 30 memur maaş zammı ile yaklaşık 40 bin liraya yükseldi.

DANIŞMAN MAAŞLARI DA YÜKSELDİ


Meclis'teki danışman maaşları da memur maaşıyla birlikte yükseldi. Danışman olabilmek için sınav şartı gerekmiyor. Her milletvekilinin 3 danışman hakkı bulunuyor.


Milletvekilleri memur maaş zammı öncesinde brüt 15 bin 013 TL, ikinci danışman 13 bin 125 TL, yardımcı personel de 11 bin 327 TL maaş alıyordu.

İKİ YILLIK OKULU BİTİRMEK YETİYOR

Danışmanın; en az iki yıllık yüksek öğrenim görmüş olması ve herhangi bir milletvekili ile ikinci dereceye kadar (bu derece dahil) kan ve sıhri akrabalığı bulunmaması, ikinci danışmanın; kamu kurum ve kuruluşları ile kamu tüzel kişiliğini haiz kurumlarda çalışan personel olması ve en az lise mezunu olması, ilave (yardımcı) personelin en az ilkokul mezunu olması ve herhangi bir milletvekili ile birinci dereceye kadar (bu derece dahil) kan ve sıhri akrabalığı bulunmaması, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde aranılan genel şartları taşıması, her ne suretle olursa olsun gelir getirici bir faaliyette bulunmaması, görevlendirilmelerine ilişkin milletvekilinin yazılı talebinin olması, gerekmektedir.

EMEKLİ OLAN DA İŞ VAR


5335 sayılı Kanun'un 30'uncu maddesinin ikinci fıkrasına istinaden emeklilik aylığı kesilmek şartıyla açıktan sözleşmeli personel statüsünde milletvekili danışmanı veya milletvekili (ilave) yardımcı personeli olarak görevlendirilebilir.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Kılıçdaroğlu:Her Geçen Gün Güçleniyoruz

Karamolaoğlu Taburcu Edildi

CHP’den Kurultay Kararı
»  Özel Okulların Zam Kurnazlığı
»  "Evlerde Elektrik Faturası Yangını Var"
»  ''Güzel Fezlekesine Evet Oyu Vereceğiz''
»  Selçuk Özdağ'a Soruşturma
»  TFF Ziraat Kupası KuralarıÇekildi
»  Akşener'den Erdoğan'a Adaylık Yanıtı
»  Araçlardan Akaryakıt HIrsızlığı!
»  Ankara Merkezli 12 İlde FETÖ Operasyonu!
»  600 Kişilik Mecliste Çoğunuk Bulunamadı
»  Altay'da Mustafa Denizli Dönemi Bitti
»  İl Başkanına Fetö Gözaltısı
»  Kimlere Doğalgaz Yardımı Yapılacak?
»  Merkez Bankası'nda 'Haciz' Değişikliği
»   Yusuf Yerkel’e Tepkiler Büyüyor
»  KPSS Birincisi Açıkta Kaldı
»  Mecliste 'Edepsiz' Kavgası
»  İBB'den Bakan Soylu'ya Jet Yanıt
»  Soylu'dan İBB'ye Yeni Suçlama!
»  3 Doz Aşı Olana Karantina Yok
»  Aşısızlara Kritik Omicron Uyarısı
»  TBMM'den Kazakistan Bildirisi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.