Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
42,3261
EURO
49,1816
IMKB
10.566,000
ALTIN
5.574,700
 
Hava Durumu ANKARA
1 / 11 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Enflasyonda Beklenti Yine Yükseldi
Enflasyonda Beklenti Yine Yükseldi
 
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Piyasa Katılımcıları Anketi'nin kasım ayı sonuçlarını paylaştı. Dolar, enflasyon, büyüme ve faizde son tahminleri yer alndığı ankette enflasyon beklentilerinin yükseldiği görüldü.
 
14.11.2025 - 10:56

 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Piyasa Katılımcıları Anketi’nin Kasım 2025 dönemine ait sonuçlarını açıkladı. 2025 yılı Kasım ayı Piyasa Katılımcıları Anketi, reel sektör ve finansal sektör temsilcilerinden oluşan 68 katılımcı tarafından yanıtlandı.

Anket sonuçlarında 2025 yıl sonu için enflasyon ve büyüme beklentilerinin yükseldiği görülürken yıl sonu dolar/TL tahmininin gerilediği görüldü. Dolar/TL'de 12 ay sonrasına ilişkin beklentinin ise arttığı görüldü.

ENFLASYON BEKLENTİLERİ YÜKSELDİ

Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 31,77 iken, bu anket döneminde yüzde 32,20 oldu.

12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 23,26 iken, bu anket döneminde yüzde 23,49 oldu.

24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise bir önceki anket döneminde yüzde 17,36 iken, bu anket döneminde yüzde 17,69 olarak gerçekleşti.

DOLAR/TL BEKLENTİSİ YIL SONU İÇİN GERİLEDİ

Katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 43,56 TL iken, bu anket döneminde 43,42 TL oldu.

12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 49,75 TL iken, bu anket döneminde 50,62 TL olarak gerçekleşti.

FAİZ BEKLENTİLERİ

Katılımcıların BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı’nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 39,15 iken, bu anket döneminde yüzde 39,35 oldu.

Aralık ayı Para Politikası Kurulu toplantısı için TCMB politika faiz oranı beklentisi bu anket döneminde yüzde 38,28 olarak gerçekleşti.

BÜYÜME BEKLENTİLERİ

Katılımcıların GSYH 2025 yılı büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 3,3 iken, bu anket döneminde yüzde 3,4 olarak gerçekleşti.

GSYH 2026 yılı büyüme beklentisi ise bir önceki anket döneminde olduğu gibi bu anket döneminde de yüzde 3,8 olarak gerçekleşti



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TMSF, Kripto Devine El Koydu

Otomobilde Yeni Çip Kapıda

Gram Altında Toparlanma Hızlandı
»  Vergi, SGK, Harç Borcuna Faiz İndirimi
»  Motorinin Ardından Benzin Zammı Yolda
»  Markette Veresiye Dönemi
»   Bu Haber Emeklileri Üzecek
»  Akaryakıt Devi İflasın Eşiğinde
»  Kredi Kartlarına Yeni Kısıtlama
»  Dolar Yeni Güne Nasıl Başladı!
»  ABD'de Kriz Bitti,Altın Uçuşa Geçti
»  Yeni Banknot Basılacak mı?
»  Otomobilde Kampanya Yarışı!
»  İnşaat Girdi Maliyetlerinde Zam Yağmuru
»  "Elektrik Zammı Vatandaşı Çarpacak"
»  Şimşek: Pahalılık Yok Dersek Yanlış Olur
»  Asgari Ücrette 5 Zam Senaryosu
»  Motorine Büyük Zam Pompaya Yansıdı
»  Vergi,Ceza ve Harçlarda İndirim Sinyali
»  Akaryakıt Fiyatlarında Şok Gelişme
»  Altın Fiyatlarında Makas Daralıyor!
»  2026 Daha Zor Geçecek!
»  Flaş.. Ekim Ayı Enflasyonu Belli Oldu
»  SGK Sistemi Sil Baştan!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.