Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4511
EURO
34,4869
IMKB
9.603,000
ALTIN
2.472,460
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Erdoğan Tunç Soyer'i Hedef Aldı
Erdoğan Tunç Soyer i Hedef Aldı
 
Erdoğan Tunç Soyer'i hedef aldı: Osmanlı'ya hakaret edebilecek hadde ne zaman ulaştın be hadsiz; bunun babası da aynıydı
 
15.9.2022 - 00:04

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Eylül İzmir'in kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinliklerindeki açıklamaları nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e seslendi. Erdoğan, "Osmanlı'ya hakaret edebilecek hadde ne zaman ulaştın be hadsiz; bunun babası da aynıydı" dedi.
 
Erdoğan, 250-450 lira arasında değişen yurt ücretlerinde bu yıl da değişiklik yapılmayacağını duyurdu. Ermenistan- Azerbaycan çatışmasıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu tüm dünya bilmelidir." dedi
 
Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Yeni Yurtlar Kampüsü'nde, 105 Yeni GSB Yurt Binası Resmi Açılış Töreni'nde konuşan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:
"Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu tüm dünya bilmelidir. Karabağ'a savaşının ardından imzalanan anlaşma şartlarını yerine getirmeyen Ermenistan tarafı için bu tutumun elbette sonuçları olacaktır. Temennimiz Ermenistan'ın bu yanlış yoldan bir an önce dönmesi, mutabakat şartlarını yerine getirmesi, vaktini ve enerjisini barışı güçlendirme yönünde kullanmasıdır. Kardeşim Aliyev'e başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

Bugün toplam yurt sayımızı 800'e, yatak sayımızı da 850 bine çıkardık. Bay Kemal bu iş lafla olmuyor. 'Şöyle yaparız, böyle yaparız' Elini kolunu tutan mı var, büyükşehir belediyeleri var elinde, yaptır bakalım. Lafla olmuyor bu iş.

Gençlerimiz en iyisine, en güzeline layıktır diyerek kolları sıvadık. Attığımız adımlarla ülkemize ve gençlerimize yakışmayan kötü tabloyu tamamen tersine çevirdik. Otel konforunda odalara sahip yeni yurt binaları inşa ettik. Bu süreçte özel sektörümüzün dinamizminden de faydalandık.

81 vilayetimizin tamamına 254 ilçemize ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne bu imkanı götürdük. Gençler, bugün Türkiye yurtlar ve üniversite öğrencilere tanınan fırsatlar bakımından dünyanın en iyi ülkeleri arasında yer alıyor. Konfor, çalışma alanları, spor sahaları, güvenlik, temizlik, ücretsiz internetle öğrencilerimiz için birer yaşam merkezi haline gelmiştir.

Kendini sosyal devlet addeden pek çok Avrupa ülkesinde böyle bir altyapı yoktur. Bu gerçeği uluslararası kuruluşların bilimsel çalışmaları da ortaya koyuyor. Türkiye'nin yurt kapasitesi İspanya, Hollanda, Almanya ve Fransa'nın toplamından daha fazladır.

"Yurt ücretlerinde değişiklik yapılmayacak"
İlk yerleştirmede yüzde 80'lik rekor karşılama oranıyla tarihimizin en yüksek yerleştirilmesi seviyesine ulaşılmıştır. 41 merkezimizde başvuran her öğrenci yerleştirilmiştir. Salgın döneminde yurt ücretlerinde herhangi artışa gitmedik. Aylık 250 lira ile 450 lira arasında değişen yurt ücretlerinde bu yıl da değişiklik yapılmayacağının müjdesini paylaşmak istiyorum.

Gençlerimiz hem 81 ilimizi gönüllerince gezdiler, hem de bu seyahatlerinde devletimizin yurtlarında ücretsiz konakladılar. 150 binden fazla gencimiz bu projeden faydalanarak yeni yerler görme, tatil ve seyahat yapma imkanını buldu. İnşallah bu projeleri önümüzdeki yıllarda sürekli geliştirerek gençlerimizin hizmetine sunmayı sürdüreceğiz.

"Burs veya kredi meblağını da biz her yıl arttırdık"
10 sene önce harçları kaldırarak sürekli provokasyon vesilesi yapılan bu meseleyi kökünden çözdük. Üniversite öğrencilerimiz için kredi ve burs imkanlarını da geliştirdik. 450 bin öğrenci burs veya kredi alabiliyor iken bu sayı geçtiğimiz yıl 1 milyon 383 bine çıktı. Bugün başvuran her öğrencimize ya kredi ya burs muhakkak veriyoruz. 2002'de sadece 45 lira olan burs veya kredi meblağını da biz her yıl arttırdık. Şu anda lisans öğrencilerine 850 lira, yüksek lisans öğrencilerine 1700 lira, doktora öğrencilerine 2 bin 550 lira kredi veya burs veriyoruz.

Yurtlarda kalan öğrencilerimize beslenme yardımını 750 liraya çıkararak hiçbir gencimizi mağdur etmedik. Yılbaşında kredi, burs ve beslenme yardımına göre günün ihtiyaçlarına göre yeniden belirleyeceğiz. Temmuz ayında kabine toplantımızda kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı ve faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılması kararı aldık. Bu uygulamadan tüm gençlerimiz yararlanabilecek.

Ekim ayında Meclis faaliyetleri başlayınca yapılacak kanuni düzenlemeyle hayata geçecek bu uygulamayla mezun olup geri ödemesi başlayacak 1 milyon 49 bin, geri ödemesi vergi dairelerince takip edilen 1 milyon 295 bin yani toplamda 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredisi sorununu ortadan kaldırıyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren öğrencilerimiz sadece aldıkları kredi rakamı kadar geri ödeme yapacaklar.

Bu ülkenin evlatlarının mutluluğunu karartmaya çalışanlar kin ve nefret bataklığında çırpına dursun biz gençlerimize umut aşılamaya, destek olmaya devam edeceğiz. Yalan ve çarpıtmalar üzerinden gençlerimizi provoke etmeye çalışanların oyununu birer birer bozarak her evladımızı bağrımıza basmayı sürdüreceğiz. Sizlere vatandaşı olmaktan gurur duyacağınız bir ülke bırakmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz.

Millet olarak maalesef yakın geçmişte gençlerimiz üzerinde oynanan oyunlar sebebiyle çok acılar çektik, çok bedeller ödedik. Ülkemizin en kıymetli sermayesinin, yani gençlerinin bir bölümünü sinsi hesaplara kurban verdik. PKK, FETÖ'ye kurban verdik. Öyle günler yaşadık ki, bu ülkenin gençleri sağ sol diye birbirine kurşun sıktı. Sokaklarda, meydanlarda birer piyon gibi kullanıldı. Kandil'de kurulan insan pazarında bozuk para misali terör baronları tarafından insafsızca harcandı. PKK'dan FETÖ'ye farklı görünüm altındaki terör örgütlerinin kanlı çarkları arasında öğütüldü.

"İşte karşınızda imam hatip mezunu bir cumhurbaşkanı"
Orta yaş ve üzeri kuşak çok iyi hatırlar. Bu ülkede başörtülüden doktor olmaz, işçinin çocuğundan diplomat olmaz, imam hatipliden hakim savcı olmaz, meslek liselerinden bilim adamı çıkmaz, esnafın çocuğundan iş adamı olmaz dediler. Yıllarca bu ülkenin insan kaynağını saçma sapan bahanelerle heba ettiler. İşte karşınızda imam hatip mezunu bir cumhurbaşkanı.

Tunç Soyer'e seslendi: Sen Osmanlı'ya hakaret edebilecek hadde ne zaman ulaştın?
Kabinemin içerisinde imam hatip lisesi mezunu, meslek lisesi mezunu bakanlar. Demek ki oluyor. Bunlar öyle alçak, ahlaksız bir tezgah kurdular ki, kendi çocukları ile milletin çocukları arasında devasa uçurum oluşturdular. İşte İzmir'de belediye başkanı çıkıyor, Osmanlı'ya hakaret ediyor. Be haddini bilmez! Be ahlaksız! Ya sen İzmir'i sel afetlerinden kurtaramıyorsun, pislikten, lağım sularından kurtaramıyorsun, körfezi o pis kokulardan kurtaramıyorsun. Sen Osmanlı'ya hakaret edebilecek hadde ne zaman ulaştın? Be hadsiz! Bunun babası da aynıydı, kendisi de aynı!

Ama bu millet, bu gençlik inanıyorum ki, ilk seçimlerde bunlara haddini bildirecektir. Kendi evlatlarını Paris'e, Brüksel'e gönderip en iyi öğretim kurumlarında okutup, güç ve şatafat içinde yaşattılar. Anadolu'nun Trakya'nın çocuklarını yokluğa, fakirlere hatta göz göre göre ölüme terk ettiler. Biz bu oyunu bozduk. Şu anda 81 ilimizin tamamında üniversitelerimiz var mı?

Başörtülü kızlarımıza kurdukları ikna odalarıyla yaptığı zulmün utancı da bizim yüreğimizdedir. Kendi elit çevrelerinden olmayanların sergiledikleri hoyratlık da bizim yüreğimizdedir. Terör örgütlerin içinde hayatlarını kaybeden evlatlarımızın acısı bizim yüreğimizdedir. Cudi'yi o terör örgütlerinin başına çökerttik. Gabar'da, Tendürek dağlarını da başlarına çökerttik. Bir zamanlar akşam saatlerinden sonra dışarıya çıkamayan Güneydoğu'daki, Doğu'daki kardeşlerimiz şimdi rahatlıkla akşam saatlerinde dışarıya çıkabiliyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Sosyal Konut Hamlesine Rekor Başvuru

Erdoğan'dan Altılı Masa Talimatı

Azerbaycan'a Taziye Mesajları
»  Ege'de Düzensiz Göçmenlere Yunan Zulümü
»  Kılıçdaroğlu:Tek Limanım Halkımdır
»  Yoksul ve Dar Gelirliye Konut Müjdesi
»  Kılıçdaroğlu: Bunların Tamamı Safsata
»  Mahrem Yapılanmalara Göz Açtırılmıyor
»  Doktor Randevuları Artık Kotalı
»  Altılı Masanın Mutfağında Neler Oluyor?
»  Azerbaycan-Ermenistan Sınırında Çatışma
»  Barış Yarkadaş’tan Ekremİmamoğlu Bombası
»  Ünlü Anketçi:Mansur Yavaş Açık Ara Önde
»  CHP'li İsimden Kızdıran Sözler!
»  Ersan Şen Gönlündeki 'Adayları' Açıkladı
»  CHP'den Kılıçdaroğlu'nu Uçuran Anket!
»  Kara Para Aklamada Akıl Almaz Tuzak!
»  Pençe Kilit Operasyonundan Acı Haber
»  Krakiçe'nin Tören Tarihi Belli Oldu
»  Gürsel Tekin'den Adaylık Çıkışıu
»  Metropol'e Göre 'Kılıçdaroğlu İle Zor'
»  Gümrük Kapısında Eroin Operasyonu
»  Vedat Milor’dan Muhalefete Aday Anketi
»  Gürsel Tekin'e HDP'ye Bakanlık Yanıtı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.