Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,6006
EURO
34,7744
IMKB
9.645,000
ALTIN
2.413,640
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Erdoğan Bu kez Farklı Konuştu!
Erdoğan Bu kez Farklı Konuştu!
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2002 sonunda itibaren Türkiye’de, demokratikleşme adına, insan hak ve özgürlükleri güçlendirme adına tarihi adımlar atıldığını söyledi.Erdoğan,'' Hiçbir devletin yasaklarla, kısıtlamalarla, özelliklede korkularla varabileceği bir hedef yoktur''dedi. .
 
21.10.2014 - 15:15

 Son 12 yılda yapılan reformlara dikkat çeken Erdoğan, “Bireyin hak ve özgürlükleri genişledikçe devlet güçlendi. Hak ve özgürlükler genişledikçe devlet kadar ekonomi güçlendi. Siyaset güçlendi, kaldırılan her bir yasak, her bir kısıtlama hem bireyi güçlendirdi hem de iddia edilenin tersine devleti güçlendirdi, Milleti güçlendirdi, ülkeyi güçlendirdi” dedi.

2. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu Ankara’da başladı. 2 gün sürecek sempozyumun açılışına, Başbakanlığı döneminde, Ombudsmanlığın Anayasada yer alıp kurulmasını sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldı. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  2013 ve 2014 döneminde Kamu Denetçiliği Kurumuna 11 bin 580 başvuruda bulunulduğunu ve bütün başvuruların incelenerek neticelendirilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

2002 sonunda itibaren Türkiye’de, demokratikleşme adına, insan hak ve özgürlükleri güçlendirme adına tarihi adımlar atıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2010 yılında gerçekleştirdiğimiz Anayasa değişikliğinin ardından Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkının getirilmiş olması da bireyin haklarını savunmak adına devrim niteliğinde bir önem, anlam taşıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Ombudsmanlığın 18. yüzyılda Anadolu’dan çıkıp Avrupa’ya yayılmış bir uygulama olduğunu söyledi.

-“ONUN İÇİN ÜMİTSİZ OLMAYA GEREK YOK”-

Devlet ve birey arasındaki mesafe açıldıkça hem bireyin hem de devletin zayıfladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasına şöyle devam etti:

“Şunu asla unutmayacağız! Osmanlı Devletini 6 asır boyunca dünyanın en güçlü devleti haline getiren temel özellik halkına karşı adaletli davranmasıdır. Selçukluya asırlar boyunca bu coğrafyanın güçlü bir devleti haline getiren unsur asırlar boyunca halkı ile kurduğu irtibattır. Türkiye Cumhuriyeti, hem adil ve güçlü bir devlet hem de uzun soluklu bir devlet olacaksa tarihinde ki bu büyük tecrübeleri kullanarak, tarihindeki bu zengin mirası tevarüs ederek bunu sağlaya bilir. Onun için ümitsiz olmaya asla gerek yok. Bizim tarih içinde kurulan devletlerimize baktığınızda hiç birinde vatandaşı şekillendirmek, formatlamak, tek tip birey oluşturma gibi bir siyasetin olmadığını görürsünüz. Kıyafet dayatması yoktur, dil dayatması yoktur, kültür dayatması, etnik köken, din, mezhep dayatması yoktur.

-“BİREYİN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ GENİŞLEDİKÇE DEVLET GÜÇLENDİ”-

Son 12 yılda yaptığımız reformlara dikkat edelim. Dinler üzerinde baskıları, kısıtlamaları kaldıracağımızda bundan devletin zarar göreceği ifade ediliyordu. Kıyafetler üzerindeki özellikle de başörtüsü üzerindeki baskı yasaklamaları kaldırdığımızda bundan ülkenin zarar göreceği ifade ediliyordu. Şarkıların, türkülerin, kelimelerin, kavramaların hatta kalem ve klavyenin üzerindeki baskıyı kaldırdığımızda Türkiye’nin zayıflayacağı, bölüneceği, parçalanacağı iddia ediliyordu. 12 yıl içinde tüm iddiaların, tüm karamsar senaryoların tam tersi gerçekleşti. Bireyin hak ve özgürlükleri genişledikçe devlet güçlendi. Hak ve özgürlükler genişledikçe devlet kadar ekonomi güçlendi. Siyaset güçlendi, kaldırılan her bir yasak, her bir kısıtlama hem bireyi güçlendirdi hem de iddia edilenin tersine devleti güçlendirdi, Milleti güçlendirdi, ülkeyi güçlendirdi. Hiçbir devletin yasaklarla, kısıtlamalarla, özelliklede korkularla varabileceği bir hedef yoktur. Bireyi, halkını, vatandaşını kendisi için bir tehdit olarak gören devletin adil olma imkânı ve ihtimali asla yoktur.”(ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Jandarma'da Yeni Dönem!

Cemaatin Sempatizan Sayısını Açıkladı!

AK Parti Tarihinde Bir İlk'
»   Ankara'da 'Paralel Yapı' Operasyonu!..
»  Yeni Büyükelçi'den Güven Mektubu
»  ''YSK'da Erken Seçim Alarmı Yok''
»  Vakıfbank'ı kurtarma operasyonu!
»  Böyle Eylem Görülmedi!
»  BBC'nin Yazdığı Milletvekili Ben Değilim
»  Peşmerge'ye Koridor Dünya Basınında!
»  Vekillere Bütçeden Çiçek İçin 101 Milyon
»  CHP'den tüm Türkiye'de siyah çelenk!
»  Türkiye, Peşmerge'ye Kapılarını Açtı!
»  Başbakan'ın davetine gelmeyen Akiller!
»  Öcalan'a Villa Tahsis Edecek Halimiz Yok
»  Marmaris'te Korkutan Yangın!
»  Merkez Parti Başkanı'nından Flaş Sözler
»  Kocasakal Rakiplerine Fark Attı!
»  Erdoğan, Obama ile Görüştü!
»  PKK'dan Yol Haritasına Yanıt!
»  'Cemaat, CHP'nin Bahçesine Çadır Kurdu'
»  Afganistan'a 700 Asker!
»  "PYD Şu Anda Bizim İçin PKK ile eştir''
»  '17-25 Aralık 'Hırsızlar Haftası Olsun'
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.