Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5135
EURO
34,9664
IMKB
9.717,000
ALTIN
2.435,500
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Erdoğan: 'O Banka Zaten Batmış'!
Erdoğan:  O Banka Zaten Batmış !
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Four Seasons Otelde TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı'nda konuştu.E rdoğan,bank asya ile ilgili olarak,''Bankanın batırılması için çalışılmıyor zaten batmış, taşıma suyla ayakta durmaya çalışıyor. '' dedi
 
18.9.2014 - 12:45

BİZİM OLMADIĞIMIZI YERDE KİMSE OLMASIN DEDİLER

Türkiye'de öyle bir sistem inşa edilmiş ki ne zaman işler iyiye gimişsi işte o zaman darbe olmuş, kriz ortaya çıkmış. Menderes'in başındaki hükümet ekonomiyi büyütüyor, manşetlerle kaos pompalanıyor, en son darbeyle görevden uzaklaştırdılar.

70'lerde aynı ivme yakalanınca anarşi geldi, Özal'ın kalkınma süreci akamete uğratıldı, Erbakan'ın reform süreci 28 şubat ile kesintiye uğratıldı. Birileri biz kazanalım da millete ne olursa olsun dediler. Bizim olmadığımız yerde kimse olmasın dediler. 3 kasım 2002'de iktidarımız bu kısır döngüyü kırmanın mücadelesi içinde olmuştur. İtilmişlere ötelenmişlere el uzattık. İşsizi yoksulları garipleri unutmadık.

BİZE DÜŞEN ÖN AÇMAKTIR

Sanayide ilerlemeyi devlet olarak biz yapmayacağız. Bize düşen ön açmaktır. Hükümete bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yeter ki yatırım yapın, bizler de bunun hizmetkarı oluruz. 4.5. bölgede yapılacak yatırımlarla ciddi sıçramalar olacak. Büyüme sadece belli kesimlere değil 77 milyona refah sağlasın istiyoruz. Artık borç almaktan çok borç veren ülke konumuna yükseliyoruz. Her bir sanayicinin kazandığı Türkiye inşa edilmiştir.

tüsiad-toplanti.jpg

BİR BANKAMIZIN YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Mesela bir bankamızın yönetim kurulu başkanı bir ifade kullanıyor. Son derece karamsar bir tablo ortaya koyuyor. Neymiş elde edilen başarılara gölge düşmüş Türkiye'nin yurtdışındaki itibarı zedelenmiş. Bunu söyleyen bankada inceleme yaptırdım. Mevduatları 8 kat aktifleri 6 kat büyümüş. Yani artık yan gelip yatan bir başbakan yok cumhurbaşkanıyım şimdi yan gelip yatan cumhurbaşkanı da yok. Nerede yanlış var bunu incelettirmek zorundayız. Geri gidiyorsak kendimize çeki düzen vermek zorundayız. Görünce el insaf dedim.

GEZİ OLAYLARI

Gezi olayları ve 17-25 Aralık darbe girişimleri karşısında dik durduğumuz için bazıları çıkıyor rahatsızlıklarını ifade ediyor. Ağaç, park dediler günlerce sokakları ateşe verdiler. Bir tanesi hala anlamadınız mı o ağaç meselesi değil diyor. Sanıkların ifadesi çok ilginç telefonda konuşurken alkollüydüm kız arkadaşıma hava atıyordum diyor. Türkiye'deki Gezi olaylarının benzeri Mısır'da, Ukrayna'da yaşandı. Demokrasiyi katlettiler. Gezi olayları karşısında biz dik durmasaydık, çok farklı bir Türkiye'de yaşıyor olacaktık.

ANANAS MESELESİ

Bizi kıyasıya eleştirenlerin ananas meselesinde ağızlarından bir söz çıkmadı. Her türlü hakareti yapanların, tespih meselesinde, rafineri meselesinde ağızlarını bıçak açmadı. Yargıda tehditler, şantajlar, en iğrenç hukuksuzlar ortaya çıkarken kimse çıkıp da bunları eleştirmedi.

Gezi olaylarında dik durmasaydı bugün çok farklı bir Türkiye yaşıyor olacaktık. 17-25 aralık darbe girişimiydi amaç da eski Türkiye'ye geri dönmekti. Eski Türkiye'yi diriltmek ve kazanç elde etmek istediler. Faiz lobileri ellerini ovuşurdu.

tüsiad.jpg

3 TANE YALAN HABER ÇIKTI DİYE

Amerikan medyasında, Avrupa medyasında 3 tane yalan haber çıktı diye bu ülkenin itibarı zedelenmez. Biz onların ne yapmaya çalıştıklarını çok iyi biliyoruz. Böyle bir anlayış, böyle bir mantık, böyle bir dezenformasyona karşı biz Türkiye'de ülkemizin bütün STK'ları, etkin kuruluşları hep birlikte tavır almamız gerekmez mi? Onlar meşreplerinin gereğini yapacaklar ama biz şuna inanıyoruz; bu kervan yürümeye devam edecek.

EKONOMİYLE HÜKÜMETİ DEVİRMEK İSTİYORLAR

Kredi derecelendirme kuruluşlarının verdikleri nota bak. Güler misin ağlar mısın. Batmış ülkeye 6 derece birden yükseltiyorsun. Ekonomisi büyümeye devam eden ülkeye sen kalkıp böyle not veriyorsun. Siyaseten deviremedik ekonomik olarak ne yapalım hükümeti devirelim diyorlar. Bu karar siyasidir.

İŞ ADAMLARINA PARALEL YAPIYA TAVIR ALDIĞI İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Bir işadamı için sanayici için de hukuk sistemi de hayati derecede önemli. Hukuk sistemi adalet dağıtmıyorsa orada yatırım da olmaz istihdam da olmaz. Türkiye'ye gelmesi için hukuk sisteminin güvenilir olduğunu görmesi lazım. En başta iş dünyası şikayetçi olması lazım hukuk sistemine sızmış paralel yapıya dair. Bu yapıya dair bugün ilk kez kararlı bir ses duydum teşekkür ediyorum.

Bunlar bugün yargıya sızmış paralel yapıyla rant elde ediyor olabilir. Yarın bu yapı döner onu destekleyenlere vurur. Çünkü bunlar doyumsuz. Yeni Türkiye kurulurken iş dünyasının yeni vizyon koyması gerekir. Darbeleri savunarak kazanma dönemi geride kalmıştır.

ZATEN BATMIŞ

Dün bir açıklama duyuyorum çok enteresan ve örnek, o da manidar. İşte 2000'li yıllarda malum 26 bankanın battığını söylüyor beyfendi, şimdi diyor bir bankanın batırılması için çalışılıyor. Bir bankanın batırılması için çalışılmıyor. O banka şu anda batmış zaten. Fakat bu, taşıma suyla ayakta durmaya çalışıyor. O, 26 batık bankanın olduğu dönemden biz farklı bir finans dünyasını devraldık. Şu anda bankalarımızın geldiği nokta çok açık net ortada. Şimdi bu batan böyle bir finans kuruluşunu, biz de o dönemde olan yanlışları tekrarlayarak aynen devam mı ettirelim?

ZAMAN YUMRUKLARI SIKMA ZAMANI DEĞİL

Zaman yumrukları sıkma zamanı değil, tokalaşma zamanıdır. Demokrasinin standartlarını daha ileri seviyelere taşıyarak, insan hak ve özgürlüklerini daha da genişleterek, yasakları, kısıtlamaları bırakarak, kardeşçe ve kardeşlik hukuku içinde büyümeyi sürdürmek zorundayız. Allah'ın izniyle gayret ettiğimiz sürece ulaşamayacağız hiç bir hedef yoktur. Yeter ki birbirimize inanalım, güvenelim. Yeter ki kurulan tuzakları hep birlikte fark edip, bu tuzaklardan uzak kalalım.

http://www.internethaber.com/erdogandan-bank-asya-mudurune-cevap-722955h.htm



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Türkiye için şok sözler!

Fuat Avni'den müthiş BDDK ve SPK iddiası

Sel, bu kez Eskişehir'i vurdu!
»  Gülen'den Gazetelere Işid ilanı!
»  Türkiye'den flaş Işid kararı!
»  Kılıçdaroğluna mektup tepkisi!
»  Van'da işten atılan işçiler CHP'de!
»  Kılıçdaroğlu'ndan Çarşı'ya tam destek!
»  Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a Mektup!
»  ''Edepsizlik, alçaklık, adilik''
»  DAVUTOĞLU'NDAN MEB'E ZİYARET
»  Yeni Şafak yazarından şok eden iddialar!
»  Kayseri, Gül'ü Bekliyor!
»  Ankara'yı karıştıran kavga!
»  Çankaya Köşkü'nde sürpriz toplantı
»  Suriye'de aşı faciası,20 çocuk öldü
»  Kışla'da dayağa 4 ay ceza!
»  Devlet mühürledi, DBP İl Başkanı söktü!
»  Yaş 28, bedel 20 bin TL!
»  Okullara Mescit geliyor!
»  Şahin: ''Olacaksa Samsun olsun dedim''
»  İşte İstanbul'un yeni valisi!
»  Kuveyt elçisinden küstah tehdit!
»  PKK, 1 ayda 17 okul yaktı!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.